وی گفت: بیماری آسم در کشورهای توسعه یافته متوقف و یا کنترل شده است ولی در سایر کشورها همچنان شیوع بالایی دارد و هزینههای سنگینی را موجب میشود.
شریفی تصریح کرد: در کشورهای توسعه یافته مانند ایران و در کلان شهرهایی مانند تهران که با مشکل آلودگی هوا روبهرو است، وضعیت بیماری آسم در سطح هشدار قرار دارد به گونهای که سلامت سالمندان و کودکان در معرض خطر جدی قرار داده است.
وی با بیان این که آمار مبتلایان به آسم در جهان به اندازه بسیاری از بیماریهای عفونی و مزمن شایع است، تاکید کرد: گزارشهای سازمان بهداشت جهانی نشان میدهند که نزدیک به 350 میلیون نفر در دنیا به آسم مبتلا هستند که درصد بالایی از افراد مبتلا در سنین کودکی و نوجوانی قرار دارند.
شریفی یادآور شد: در برخی از کشورها اغلب مبتلایان به آسم در سنین کمتر از 15 سال قرار دارند و شیوع این بیماری در افراد بالای 60 سال نیز بسیار بالا است که یکی از دلایل مهم آن آلودگی هوای شهرها به ویژه به دلیل دود خودروها و آلودگی ناشی از کارخانهها و صنایع است.
وی با اشاره به این که باید پیشگیری از آسم به ویژه در کشورهای کمتر توسعه یافته و فقیر اقدامات جدیتری صورت گیرد، خاطر نشان کرد: افزایش آگاهی و دانش افراد جوامع مختلف و مسئولان بهداشتی و درمانی از راههای پیشگیری از و کنترل آسم و دیگر بیماریهای مزمن تنفسی و اولویت دادن به این مسئله مهم بهداشتی و حتی اجتماعی، در سطح کشورها و نظام بهداشتی و درمانی بسیار ضروری م مهم است.
انتهای پیام/