به گزارش حوزه دولت
گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، جهانگیری که در حال بازدید از بخش های مختلف جزیره آشوراده است، همچنین از کانال خوزینی محل ورودی آب دریای خزر به خلیج گرگان دیدن کرد.
جزیره زیبای آشوراده در مرکز شبه جزیره میانکاله واقع شده و تنها جزیره ایرانی دریای خزر محسوب می شود و به دلیل برخورداری از جاذبه های منحصر به فرد، یکی از قطب های مهم گردشگری شمال کشور است.
جزیره آشوراده با آب و هوای معتدل در حاشیه ساحل و غرب بندرترکمن از شمال به دریای خزر، از شرق به تنگه ای باریک موسوم به چپق اوغلی و از غرب به کانال طبیعی خزینی و ادامه شبه جزیره میانکاله و از جنوب به خلیج گرگان منتهی می شود.
آشوراده در برخی منابع تاریخی به عنوان مجمع الجزایر آشوراده که متشکل از سه جزیره بوده، نیز آمده است و گفته می شود با بالا آمدن سطح آب دریای خزر هر دو جزیره کوچک انتهای آن در آب فرو رفته و هم اینک تنها یک جزیره باقی مانده است.
این جزیره تا سال ها قبل با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه راهنمایی، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند، اما با وقوع سیل در سال 1372 این جزیره خالی از سکنه شد.
آشوراده در سال 1354 جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد، در همین حال در کنوانسیون جهانی رامسر در زمره تالاب های مهم دنیا قرار گرفت و سومین اهمیت این منطقه بدلیل بحث پناهگاه حیات وحش است که در تمام ایام سال میزبان انواع پرندگان می باشد، ضمن اینکه 40 درصد خاویار ایران نیز در نزدیکی این جزیره به دست می آید.
پوشش گیاهی این جزیره بوته های تمشک، نوعی خار خودرو و درختان انار ترش است و حیواناتی همچون شغال، روباه، خرگوش، ماهی، قرقاول، کبک و پرندگان دریایی در آن زندگی می کنند.
طرح گردشگری آشوراده نیز که در توسعه اقتصادی و اجتماعی استان گلستان تاثیرگذار است، در قالب تفاهمنامه ای بین دو سازمان حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری امضاء و اجرای آن در سفر آذرماه 93 ریاست جمهوری به گلستان اعلام شد.
براساس تفاهمنامه سازمان حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری قرار است 10 درصد این جزیره به منطقه گردشگری و توریستی تبدیل شود که این مساله می تواند در رونق صنعت گردشگری و نیز کاهش آمار بیکاران استان با توجه به رقم حدود 13 درصدی بیکاری در این استان تاثیر مثبت داشته باشد.
از سوی دیگر تماشای صیدماهیان خاویاری، اسکله، بازارچه ساحلی و تاسیسات بندرترکمن از دیگر جاذبه های این ناحیه از استان گلستان است.
خلیج گرگان نیز بزرگترین خلیج دریای خزر است که بر اثر پیشروی و گسترش شرقی رشته ساحلی شبه جزیرهٔ میانکاله در جنوب شرقی دریای خزر تشکیل شده است.
وسعت خلیج گرگان حدود 400 کیلومتر مربع است، عمق این خلیج کم بوده به طوری که با در نظر گرفتن بالاآمادگی آب، حداکثر عمق آن به چهار متر می رسد.
بندرترکمن با افزون بر 60 هزار نفر جمعیت در شمال غرب استان گلستان واقع است و بیشتر ساکنان آن را هموطنان ترکمن تشکیل می دهند.
به گزارش ایرنا، معاون اول رییس جمهور در سفری یک روزه از طریق فرودگاه بین المللی گرگان وارد استان گلستان شد، وی پیش از این در مراسم افتتاح قطار محلی و حومه ای گرگان - اینچه برون و بهره برداری از 15 پروژه صنعتی و کشاورزی استان در شهرستان گمیشان نیز شرکت کرد.
شرکت در کلنگ زنی دومین موزه روستایی کشور در محوطه پارک جنگلی قرق گرگان و شورای اداری گلستان از دیگر برنامه های سفر معاون اول رییس جمهوری به این استان است.
معاون اول دولت تدبیر و امید را در سفر به گلستان، شماری از مقامات و مسوولان دولتی از جمله رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، وزیر جهادکشاورزی و معاون رییس جمهور در امور مناطق محروم، همراهی می کنند.
استان مرزی گلستان واقع در شمال ایران یک میلیون و 850 هزار نفر جمعیت دارد.
انتهای پیام/