به گزارش خبرنگار
دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری روز سه شنبه در مراسم افتتاح متمرکز 15 پروژه صنعتی و کشاورزی گلستان در شهرستان گمیشان این استان اظهار داشت: رییس جمهوری به بنده و تعدادی از مسوولان اقتصادی دولت دستور ویژه داده است تا در خصوص موضوع معوقات بانکی و نیز رفع مسایل این حوزه ،طرحی تهیه و راهکارهای مناسب پیش بینی شود.
به گفته جهانگیری، اکنون طرح کاملی برای تحول در نظام بانکی تهیه شده است که با اجرای آن نظام بانکی متحول خواهد شد.
وی همچنین دغدغه دولت و ملت را ایجاد اشتغال بیان کرد و گفت: هم اکنون تعداد قابل توجهی از نیروهای جوان و تحصیلکرده کشور که بعنوان سرمایه و فرصت بزرگی برای توسعه هستند،بدلیل سیاست های نادرست دولت گذشته در حوزه سرمایه گذاری و تولید بیکار هستند.
معاون اول رییس جمهوری تاکید کرد: باید شرایطی را برای افزایش تولید و سرمایه گذاری در کشور بعنوان یک حرکت عمومی داشته باشیم و علاوه بر آن فضای مناسب برای پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی نیز فراهم شود.
وی همچنین با اشاره به جمع بندی مذاکرات هسته ای گفت: یکی از انتظارات پس از رفع تحریم ها، حضور بانکهای خارجی در ایران است که بر این اساس بانکهای خارجی می توانند با صد درصد سهام در مناطق آزاد و با سهام کمتر در دیگر مناطق کشور راه اندازی شوند.
جهانگیری ادامه داد: هیچ کشوری در توسعه به مشارکت های خارجی یا منابع بانکی خارجی بی نیاز نیست و در جمهوری اسلامی نیز که قابلیت ها و ظرفیت های خوبی برای توسعه دارد، از ظرفیت منابع بانکهای خارجی استفاده خواهد شد.
معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: برخی تصور می کنند مشارکت یا سرمایه گذاری های خارجی باید مختص طرحهای بزرگ اقتصادی یا واحدهای برزگ اقتصادی نظیر نفت و گاز و پتروشیمی که قدرت بازگشت را نیز دارد، انجام شود، درحالی که صنایع کوچک و متوسط در این خصوص بهتر نتیجه می دهد.
وی افزود: بانکهای خارجی نیز بیشتر تمایل دارند که به واحدهای کوچک و متوسط در حد یک تا 5 میلیون دلار تسهیلات دهند.
جهانگیری اضافه کرد: در واحدهای بزرگ صنعتی با منابع بسیار کلان چند میلیارد دلاری تنها شاهد اشتغال 400تا 500 نفر هستیم درحالی که در واحدهای کوچک و متوسط با چند میلیون دلار سرمایه گذاری 200تا 300 شغل ایجاد می شود.
وی با اشاره به شرایط بسیار خوب طبیعی، نیروی انسانی و بخش کشاورزی استان گلستان گفت: علاوه بر این ظرفیت ها مرز مشترک این استان با کشورهای آسیای میانه از جمله ترکمنستان و قزاقستان فرصت بسیار خوبی برای توسعه این استان بویژه در بخش صادرات غیرنفتی می باشد.
وی گفت: در استان گلستان باید تولیداتی ایجاد شود که بتوان به این کشورها صادر کرد و یا تولیدات سایر استانها را که مورد نیاز این کشورها است، از طریق مرز اینجه برون به این کشورها صادر نمود.
وی گفت: خط آهن ترانزیتی اینجه برون - ترکمنستان قزاقستان نیز در راستای توسعه صادرات غیر نفتی کشور و ترانزیت کالا از کشورهای آسیای میانه به جنوب و کشورهای حاشیه خلیج فارس برنامه ریزی شده است.
جهانگیری همچنین بر توجه ویژه مسوولان استان گلستان در این خصوص و نیز توجه به روستاها بعنوان یکی از محورهای مهم توسعه تاکید کرد.
وی گفت: بسیاری از مشکلات کشور در صورت توجه جدی به روستاها و ظرفیت های آن برطرف می شود.
معاون اول رییس جمهور صبح سه شنبه در سفری یک روزه از طریق فرودگاه بین المللی گرگان وارد استان گلستان شد، وی پیش از این در مراسم افتتاح قطار محلی و حومه ای گرگان - اینچه برون نیز شرکت کرد.
معاون اول دولت تدبیر و امید را شماری از مقامات و مسوولان دولتی از جمله رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، وزیر جهادکشاورزی و معاون رییس جمهور در امور مناطق محروم همراهی می کنند.
معاون اول رییس جمهور و هیات همراه در ادامه برای بازدید از جزیره آشوراده عازم تنها جزیره ایرانی دریای خزر شدند.
انتهای پیام/