اسدالله رجب، رئیس هیئت مدیره انجمن دیابت در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به شیوع بالای این بیماری نسبت به گذشته اظهار کرد: شیوع دیابت نسبت به 25 سال گذشته به میزان 10 برابر افزایش پیدا کرده است ، در 25 سال پیش تعداد مبتلایان به دیابت 600 هزار نفر بود که هم اکنون این تعداد به بیش از هفت میلیون نفر میرسد و هماکنون نیز این بیماری در حال افزایش است.
وی افزود: شاید یکی از دلایل شیوع بیشتر دیابت نسبت به سال گذشته بتوان، میزان تشخیص این بیماری دانست. بیماری دیابت در گذشته به میزان کمتری تشخیص داده میشد. همچنین افزایش اطلاعات ما درباره بیماری دیابت و جمعیت شهر نشینی نیز از عوامل دیگر افزایش بیماری دیابت به شمار میرود.
رئیس هیئت مدیره انجمن دیابت با اشاره به تاثیر زندگی شهر نشینی در بروز این بیماری بیان کرد: زندگی شهر نشینی مشکلاتی را برای جامعه ایجاد کرده است که از جمله آنها میتوان کاهش فعالیت جسمی و در معرض مداوم استرس بودن را دلیل این امر دانست، همچنین تغذیه نامناسب ناشی از زندگی شهر نشینی نیز میتواند در بروز بیماری دیابت تاثیر بگذارد.
رجب تصریح کرد: توجه کمتری که در جامعه ایرانی نسبت به بیماری دیابت وجود دارد سبب شده این بیماری در جامه افزایش پیدا کند و مبتلایان به بیماری دیابت پس از گذشت چندین سال به بیماری خود پی ببرند در گذشته بیماری دیابت را بیماری ثروتمندان میدانستند اما امروزه این بیماری در هر قشر و سنی بروز میکند.
وی با اشاره به رابطه افزایش سن و بروز دیابت اظهار داشت: هر چند سن فرد افزایش پیدا کند،امکان ابتلای آن ها به بیماری دیابت نیز بیشتر میشود متاسفانه روند درمان بیماری دیابت در کشور بسیار خوب نیست و به همین علت افراد از ابتلا به این بیماری وحشت دارند.
از عوامل دیگر این وحشت میتوان مشاهده عوارض آن توسط مردم دانست رئیس هیئت مدیره انجمن دیابت ادامه داد: هنوز هزینههای آموزش بیماری دیابت تحت پوشش بیمه قرار دارد و هزینههای آموزش به منظور توانمندسازی مبتلایان به دیابت پرداخت نمیشود. فرد مبتلا به دیابت باید توانمند شود و در صورتی که هزینهای به منظور این توانمند سازی پرداخت میشود، در واقع به کنترل این بیماری کمک میکند.
انتهای پیام/