آنفولانزای اینترنتی در انتظار کامپیوتر شما!

در دنیای وب بیشتر از انسان ها، کامپیوترها مورد آسیب قرار می گیرند و بیماری ها در دنیای کامپیوتر خودشان را به آسانی نشان نمی دهند.

به گزارش دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ خیلی اوقات ما تصور می کنیم که کامپیوترمان به علت کهولت سن، کند یا ناامن شده است اما غافل از اینکه علت هیچ کدام از این موارد نیست.

به عقیده هکرها یک ویروس اینترنتی وقتی بدون اینکه روح کاربر اطلاع پیدا کند به سیستم کامپیوتر ورود پیدا کند، ویروس قدرتمندی نامیده می شود. هر جایی که مریضی باشد. مخصوصا در دنیای کامپیوتر که بیماری ها اغلب پنهانی و جان سخت هستند.

در این گزارش قصد داریم یک سری نکات امنیتی و حفاظتی در برابر حمله هکرها و ویروس های برنامه ریزی شده به کامپیوتر را به شما معرفی کنیم.

اول : نصب یک آنتی ویروس معتبر 
از وجود ضدویروس بر روی دستگاه خود اطمینان حاصل کنید. این نرم افزارها برای محافظت از کامپیوتر در برابر ویروس های شناخته شده به کار می روند و در صورت استفاده از آنها کاربر نیاز به نگرانی در مورد ویروس ها نخواهد داشت. در شرایطی که روزانه ویروس های جدید تولید شده و توزیع می شوند، نرم افزارهای ضدویروس برای تشخیص و از بین بردن آنها باید به صورت منظم به روز شوند.

برای این کار می توان به سایت شرکت تولید کننده ضدویروس مراجعه کرد و اطلاعات لازم در مورد نحوه به روز رسانی و فایل های جدید را دریافت نمود. عموما نرم افزارهای ضدویروس ابزار های به روز رسانی و زمان بندی این فرایند را در خود دارند.


آنفولانزای اینترنتی در انتظار کامپیوتر شما



دوم : بازنکردن ایمیل های دریافتی از فرستنده های ناشناس
این قانون ساده را پیروی کنید، «اگر فرستنده نامه را نمی شناسید، نسبت به نامه و پیوست‌های آن بسیار با دقت عمل نمایید». هرگاه یک نامه مشکوک دریافت کردید، بهترین عمل حذف کل نامه همراه با پیوست های آن است.

برای امنیت بیشتر حتی اگر فرستنده نامه آشنا باشد هم باید با احتیاط بود. اگر عنوان نامه نا آشنا و عجیب باشد، و بالاخص در صورتی که نامه حاوی لینک های غیرمعمول باشد باید با دقت عمل کرد. ممکن است دوست شما به صورت تصادفی ویروسی را برای شما فرستاده باشد. ویروس "I Love You” دقیقا به همین صورت میلیون ها کامپیوتر را در سراسر دنیا آلوده نمود. تردید نکنید، نامه های مشکوک را پاک نمایید.

سوم : استفاده از رمز عبورهای قابل اطمینان و مناسب
رمز عبور تنها در صورتی دسترسی غریبه ها به منابع موجود را محدود می کند که حدس زدن آن به سادگی امکان پذیر نباشد. گذرواژه های خود را در اختیار دیگران قرار ندهید و از یک گذرواژه در بیشتر از یک جا استفاده نکنید. در این صورت اگر یکی از گذرواژه های شما لو برود، همه منابع در اختیار شما در معرض خطر قرار نخواهند گرفت.

مواردی که باید در انتخاب رمز عبور رعایت شود:

رمز عبور باید حداقل شامل هشت کارکتر باشد

رمز عبور خود را در اختیار دیگران قرار ندهیم

به طور منظم رمز عبور خود را تغییر دهیم

معنی مشخصی نداشته باشد



آنفولانزای اینترنتی در انتظار کامپیوتر شما


چهارم : خودداری از به اشتراک گذاشتن منابع کامپیوتر با افراد ناشناس
سیستم های عامل این امکان را برای کاربران خود فراهم می آورند که با هدف به اشتراک گذاری فایل، دسترسی دیگران را از طریق شبکه و یا اینترنت به دیسک سخت محلی فراهم آورند. این قابلیت امکان انتقال ویروس از طریق شبکه را فراهم می آورد. از سوی دیگر در صورتی که کاربر دقت کافی را در به اشتراک گذاشتن فایل ها به عمل نیاورد، امکان مشاهده فایل های خود را به دیگرانی که مجاز نیستند ایجاد می کند. بنابراین درصورتی که نیاز واقعی به این قابلیت ندارید، به اشتراک گذاری فایل را متوقف نمایید.

پنجم : تهیه پشتیبان از داده های موجود بر روی کامپیوتر 
همواره برای از بین رفتن اطلاعات ذخیره شده بر روی حافظه دستگاه خود آمادگی داشته باشید. امروزه تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری متنوعی برای تهیه نسخه های پشتیبان توسعه یافته اند که با توجه به نوع داده و اهمیت آن می توان از آنها بهره گرفت.

بسته به اهمیت داده باید سیاست گذاری های لازم انجام شود. در این فرایند تجهیزات مورد نیاز و زمان های مناسب برای تهیه پشتیبان مشخص می شوند. علاوه بر این باید همواره دیسک های Start up در دسترس داشته باشید تا در صورت وقوع اتفاقات نامطلوب بتوانید در اسرع وقت سیستم را بازیابی نمایید.


ششم : بررسی منظم امنیت کامپیوتر 
در بازه های زمانی مشخص وضعیت امنیتی سیستم کامپیوتری خود را مورد ارزیابی قرار دهید. انجام این کار در هر سال حداقل دو بار توصیه می شود. بررسی پیکربندی امنیتی نرم افزارهای مختلف شامل مرورگرها و حصول اطمینان از مناسب بودن تنظیمات سطوح امنیتی در این فرایند انجام می شوند. 

هفتم : حصول اطمینان از آگاهی کاربران از نحوه برخورد با کامپیوترهای آلوده 
هر کسی که از کامپیوتر استفاده می کند باید اطلاعات کافی در مورد امنیت داشته باشد. چگونگی استفاده از ضدویروس ها و به روز رسانی آنها، روش گرفتن وصله های امنیتی و نصب آنها و چگونگی انتخاب گذرواژه مناسب از جمله موارد ضروری می باشد.

هشتم : امنیت شبکه را یاد بگیریم و جدی عمل کنید
نمی خواهیم در مورد اهمیت توجه به دانش و تکنیک امنیت شبکه سخن بگوییم ؛ کتابها ؛ مقالات ؛ سمینارها و نشستهای زیادی در زمینه امنیت شبکه چاپ می شود، بهتر است گهگاهی مقالات در دست در مورد امنیت شبکه را بخوانید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار