به گزارش خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ امانی افزود :چشمه آب گرم دلفان به علت قرار گیری در منطقه مرزی استانهای لرستان و کرمانشاه در 19 اردیبهشت امسال به صورت مشروط به نام لرستان به ثبت رسیده بود .
وی گفت : این در حالی است که با جمع آوری مستندات و ارائه مدارک توسط همکاران ما در واحد ثبت اداره کل و همکاری برخی دستگاههای اجرایی استان به نام استان لرستان به ثبت رسید.
امانی گفت: پس از حدود سه ماه از ثبت اولیه این اثر طبیعی ارزشمند، با پیگیری مجدانه و تلاشهای واحد ثبت آثار اداره کل و همچنین حمایت برخی دستگاههای اجرایی، معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان، اداره کل منابع طبیعی استان و اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان دلفان، چشمه آبگرم دلفان به نام استان لرستان با شماره 260 به ثبت رسید.
وی افزود : قرارگیری این چشمه در نزدیکی برخی آثار طبیعی و تاریخی از جمله پل تاریخی «گرم آبه»، پوشش گیاهی متنوع، توپوگرافی و چشم انداز زیبا، این پدیده را از چند ویژگی طبیعی، فرهنگی و تاریخی برخودار کرده است.
امانی گفت :چشمه آب گرم دلفان به لحاظ ترکیبات شیمیایی و دمای بالای 44 درجه سانتیگرد، از نظر عامه مردم ساکن استان های لرستان و کرمانشاه دارای خاصیت درمان بخشی برای بیماری های پوستی، دردهای استخوانی و بسیاری از بیماری های مزمن دیگر است.
مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت :همچنین آزمایش شیمیایی آب چشمه به همت شرکت آب و فاضلاب روستایی استان، مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و اداره کل محیط زیست استان لرستان انجام شده است.
این چشمه دربخش غربی شهرستان دلفان بخش کاکاوند، دهستان کاکاوند غربی حاشیه رودخانه «سیمره» و محل تلاقی آن با رودخانه گیزه رود قرار دارد.
چشمه آبگرم دلفان با آبدهی 30 لیتر در ثانیه و دمای 60 درجه سانتی گراد از دامنه کوه گله از اعماق زمین می جوشد و توسط اهالی این منطقه یک حوضچه کوچک سیمانی برای استفاده از آن احداث شده است.
به گفته کارشناسان بهداشتی و میراث فرهنگی، این چشمه طبیعی به لحاظ داشتن مواد معدنی در التیام دردهای مزمن موثر است و بسیاری از بیماران برای درمان با استفاده از این چشمه معدنی به این منطقه سفر می کنند.
این چشمه با غلظتی بیش از 700 میلی گرم در لیتر و ترکیبات سولفات کلسیم، گوگرد، سولفور، دی کربنات منیزیم در درمان بیماری های مفصلی عفونی و امراض جلدی اثربخش است.
انتهای پیام/پ