به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ شرکت های فرانسوی درمسیر بازگشت به ایران باید تاوان مواضع سختگیرانه پاریس در مذاکرات هسته ای با تهران را بپردازند.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه به ایران رفت و از تمایل شرکت های فرانسوی به فعالیت مجدد در این کشور سخن به میان آورد.
مجری از کارینا شابور کارشناس این شبکه پرسید: فرانسه در چه بخشی از بازار ایران می تواند فعالیت کند؟ شابور گفت: ایران نزدیک به هشتاد و چهار میلیون مصرف کننده دارد. با لغو تحریم های اقتصادی و همچنین بازگشت ایران به بازار جهانی مبادلات ارزی این کشور به ناگهان به شهر رویاهای اروپایی ها مبدل شد. از طرف دیگر ایران دومین ذخایر گازی و چهارمین ذخایر نفتی جهان را در خود دارد. علاوه بر این در بخش های بسیاری چون بخش حمل و نقل و تلفن این کشور نیازهای زیادی دارد. این کشور قصد ساخت پانزده هزار کیلومتر خط آهن را دارد. این کشور در نظر دارد با تهیه چهارصد فروند هواپیما ، ناوگان هوایی خود را تقویت کند و شمار گردشگرانی را که به این کشور سفر می کنند را تا ده سال آینده به دو برابر افزایش دهد. علاوه بر شرکت های پژو، سیتروئن و رنو، شرکت های بی شماری در فرانسه قصد دارند جایی در بازار ایران داشته باشند. این تمایل در سخنان لوران فابیوس در تهران مشهود بود .
در این قسمت بخشی از سخنان فابیوس پخش شد. مجری پرسید: آیا شرکت های فرانسوی تاوان مواضع سختگیرانه پاریس در قبال برنامه هسته ای ایران را خواهند پرداخت؟ شابور گفت: بله این احتمال وجود دارد. آن چه که مسلم است این شرکت ها در سال های گذشته فعالیت های خود در ایران را متوقف کردند و این مسئله انتقاد تهران را به دنبال داشته است. شرکت های فرانسوی در این مدت بخش بزرگی از سهم خود در بازار ایران را از دست دادند. فرانسه تا پانزده سال پیش چهارمین شریک تجاری ایران بود و امروز جایگاه این کشور به رتبه پانزدهم تنزل یافته است. میزان صادرات فرانسه نیز به ایران در این پانزده سال به شدت کاهش داشته است. علاوه بر این فرانسه برای تصاحب بازار ایران با شرکت های اروپایی، آمریکایی و آسیایی رقابت سختی پیش رو دارد. در چنین شرایطی ایران از این رقابت برای دستیابی به بهترین فن آوری ها که بدان نیازمند است بهره برداری خواهد کرد. فرانسه در چنین شرایطی باید از حسن شهرت محصولات فرانسوی،همچنین روابط دیرینه خود با ایران بهره برداری کند و ایران را به عنوان قدرتی که از این پس باید در منطقه روی آن حساب کرد بشناسد.
انتهای پیام/