"جعفر حقپناه" در گفتوگو با خبرنگار
سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص موضع گیری و اقدامات ترکیه علیه داعش گفت: فضای سیاسی ترکیه قبل از انتخابات پارلمانی اخیر قدری دچار بیثباتی شده و احتمال تشکیل دولت را با تردید مواجه کرده است و احتمالاً با توجه به شدت اختلاف نظرها، امکان تشکیل دولت ائتلافی کمرنگ به نظر میآید.
این کارشناس مسائل خاورمیانه تأکید کرد: در این شرایط یکی از گزینه های جدی مطرح شده، برگزاری انتخابات در ترکیه است که در شرایط موجود، حزب عدالت و توسعه به صورت مشروط امکان این را دارد که بتواند اکثریت مطلق آرا را به دست آورد و بدون نیاز به احزاب، دولت تشکیل دهد.
وی افزود: یکی از شرطهای لازم برای به دست آوردن اکثریت آراء توسط حزب عدالت و توسعه این است که بتواند فضا را امنیتی کند تا آرای افراد مردد را که در گذشته و در انتخابات قبلی به حزب دموکرات خلق رأی دادند را مجدداً به سوی خود جلب کند و خود را به عنوان ناجی و عامل تأمینکننده امنیت و ثبات معرفی کند و شرط دیگر این است که بتواند کردها را متهم به بیثباتی کند تا باعث شود رأی آنها قدری کم شود.
حقپناه تصریح کرد: دلیل این اقدام بیسابقه ترکیه در درگیریهای گسترده داخلی و همزمان بمباران مناطق در شمال عراق و در سوریه و نیز درگیری با گروههای کرد مخالف دولت و همینطور داعش، آماده کردن شرایط برای پیروزی در انتخابات است.
این کارشناس مسائل خاورمیانه اضافه کرد: علاوه بر عوامل داخلی ترکیه، عامل حائز اهمیت دیگر این است که ترکیه نسبت به گذشته احساس خطر بیشتری از جریان تروریستی داعش میکند و تا حدی متنبه شده است که تا الاآن با یک گوی آتشین در محدودهی مرزهای خودش بازی کرده است.
وی در خصوص تغییر موضع ترکیه در برابر داعش گفت: تحولات منطقه و بینالملل و فشارهای آمریکا و اروپا مزید بر علت شد تا ترکیه به ناچار موضع خود را درباره داعش تغییر دهد؛ ضمن اینکه گروه داعش، گروه بدنامی است و برای ترکیه هزینههای بسیاری داشته است. در حال حاضر دولت ترکیه به سمت حمایت از گروهی به نام انصارالشریعه سوق یافته است که هزینههای کمتری را به ترکیه تحمیل کرده است.
این کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: ترکیه یک چرخش تاکتیکی در مورد تبادل سوریه و داعش داشته است و چون داعش برای ترکیه تهدید محسوب میشود، به نظر میرسد دیگر به خط مشی قبلی خود باز نمیگردد.
انتهای پیام/