به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جواندکتر اکبر عبدالهی اصل با ابراز گلایه از عدم رعایت نکات فنی لازم از سوی برخی شرکت های مجری نظام رهیابی، ردگیری و کنترل اصالت فرآورده های سلامت و همچنین برخی مسئولین فنی به رغم برگزاری جلسات آموزشی متعدد، اظهار داشت: به این عملکرد مجریان اعتماد کاملی وجود داشت اما از آنجا که متاسفانه برخی از آنها بر فعالیت های خود کنترل جامع و کاملی لحاظ نکردند کاستی هایشان موجب گردید که از فرآورده های سلامت محور، پیغام «فرآورده تقلبی» دریافت گردد.
وی اولین دلیل این مطلب را آزادسازی (ریلیز) نشدن فرآورده توسط مسئول فنی در سامانه سازمان دانست و گفت: شرکت قبل از ریلیز مسئول فنی فرآورده خود را وارد بازار نموده است.
دلیل بعدی که عبدالهی عنوان کرد، رمزگذاری اشتباه کدهای شناسه اصالت (کد ۱۶ رقمی زیر برچسب خراشیدنی) یا ناخوانایی و عدم کیفیت مناسب چاپ برچسب ها توسط شرکت های مجری بود.
معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان غذا و دارو با اشاره به وارد زنجیره تامین شدن غیر رسمی فرآورده ای دیگر اما با همان شناسه به عنوان دلیل سوم دریافت پیغام «فرآورده تقلبی» از سوی فرآورده های سلامت محور به مدیران عامل و مسئولین فنی تمامی شرکت های صاحب پروانه های فرآورده های دارویی، ملزومات دارویی، مکمل های تغذیه ای، غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی توصیه کرد: شرکت های صاحب پروانه، خود را با ضوابط شناسه گذاری وفق داده و مسئولیت اجرای نظام رهگیری برای فرآورده های خود را بر عهده گرفته و از برون سپاری این کار به شرکت های مجری خودداری نمایند.
وی همچنین پیشنهاد داد: قبل از آزادسازی و توزیع کالا به صورت فیزیکی، چند نمونه از فرآورده ها از سامانه مرکزی استعلام و در صورت صحت پاسخ، فرآورده ریلیز شود.
عبدالهی در پایان از شرکت های صاحب پروانه های فرآورده های سلامت درخواست کرد که در انتخاب شرکت های مجری فقط به بحث هزینه توجه نکرده و کیفیت و حسن سوابق آن شرکت به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام/