به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک از وین، محمد حسین عادلی، در حاشیه نشست تجارت و سرمایهگذاری مشترک ایران و اتحادیه اروپا در وین اتریش که موسسه روند برگزار کننده آن بود، در جمع خبرنگاران گفت: ایران جایگاه و ظرفیت مطلوبی برای تامین تقاضای روز افزون گاز طبیعی اتحادیه اروپا دارد، اما روسیه همچنان تامین اصلی گاز این قاره باقی میماند.
وی افزود: ایران و اتحادیه اروپا هم اکنون در حال مذاکره برای بررسی راههای صادرات گاز به اتحادیه اروپا هستند، اما این بدان معنا نیست که تهران قصد دارد جایگزین گاز صادراتی روسیه به ایران باشد.
دبیرکل مجمع کشورهای صادر کننده گاز تصریح کرد: مسکو تامین کننده اصلی گاز مورد نیاز قاره سبز خواهد بود، اما ایران میتواند نیز بخشی از تقاضای رو به رشد اروپا را از طریق خط لوله و صدور محمولههای ال ان جی تامین کند.
عادلی عنوان کرد: تقاضای گاز اروپا پس از سال ٢٠٢٠ با رشد روبرو خواهد بود و واردات گاز طبیعی این کشور تا سال ٢٠٤٠ به دو برابر سطح کنونی میرسد.
وی افزود: روسیه ظرف ٣٠ سال آینده میتواند حداقل نیمی از تقاضای روز افزون گاز اروپا را تامین کند.
تهران و کشورهای گروه ١+٥ اوایل ماه جاری میلادی در وین اتریش به یک توافق جامع هستهای دست یافتند و شورای امنیت سازمان ملل متحد این توافقنامه را تصویب کرد، حال به دنبال این توافق، قرار است تحریمهای مالی و اقتصادی ایران لغو شوند.
در همین حال امیر حسین زمانی نیا که برای شرکت در کنفرانس ٢ روزه ایران و اتحادیه اروپا به وین سفر کرده بود، در جمع خبرنگاران گفته بود: تحریمها علیه بخشهای نفت و گاز ایران ممکن است تا اواخر اکتبر یا اوایل ماه نوامبر برداشته شود.
معاون وزیر نفت ایران در امور بین الملل و بازرگانی با بیان این که اروپا از مشتریان سنتی نفت خام ایران بوده است، تصریح کرده بود: قاره سبز میتواند در میان مدت و بلند مدت به مشتری گاز ایران بدل شود.
زمانی نیا با بیان این که ایران هم اکنون به اروپا گاز صادر نمیکند، اما باید برای تولید خود را برای افزایش رقم صادرات افزایش دهد، گفته بود: مقاصد صادراتی برای گاز ایران بر اساس کارآیی اقتصادی مشخص میشود.
زمانی نیا عنوان کرده بود: ایران میتواند ظرف ٥ تا ١٠ سال آینده ال ان جی به اروپا صادر کند.
انتهای پیام/