به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،
آبتین میرطالبی اظهار کرد: در رویشگاه های طبیعی استان 300 گونه گیاه داروئی،
صنعتی، خوراکی و ادویه ای که به آنها محصولات فرعی جنگل و مرتع گفته می شود
شناسایی شده که در 9/6 میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان می روید.
وی با اشاره به اینکه 45 گونه از این محصولات برای مصارف مختلف بهره
برداری می شود، افزود: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان هم اکنون
سطحی معادل 885 هزار هکتار از رویشگاه های این محصولات فرعی را در قالب 118 طرح
احیا و بهره برداری مطالعه کرده است.
وی ادامه داد: این طرح ها به ترتیب شامل 700 هزار هکتار کتیرا، 61
هزارهکتار آنغوزه ، 148هزار هکتار باریجه ،52 هزار هکتار اشنیان ، 13 هزار هکتار
کرفس کوهی و 36 هزار هکتار سایر محصولات است.
میرطالبی خاطرنشان کرد: محصولاتی از جمله
سماق، انواع آویشن کوهی و شیرازی، محلب، نسترن وحشی، زیره سیاه، کنگر، میوه بلوط
از مهمترین گونه های قابل بهره برداری از استان اصفهان است .
به گفته وی میزان برداشت این محصولات متاثر از شرایط اقتصادی بهره
برداران، تقاضای بازار و شرایط اکولوژیک رویشگاه ها هر سال دچار تغییرات و
نوساناتی می شود و اشتغال ایجاد شده از این محل 330 هزار نفر روز برآورد می شود.
به گفته وی ارزش اشاره شده شامل محصولات خام بوده و پس از فرآوری در
صنایع داروسازی، آرایشی- بهداشتی و غذایی ارزش محصولات نهایی و فرآوری شده به
مراتب افزایش می یابد.
وی افزود: یکی از مهمترین فواید بهره برداری محصولات فرعی ایجاد منبع
درآمد جایگزین برای بهره برداران منابع طبیعی در مقابله با چرای دام و فشار بر
مراتع و جنگلها، کشت دیم و شخم زمین های جنگلی و مرتعی است و با ایجاد درآمد در
تولید گیاهان داروئی-صنعتی می توان فعالیت ها و رفتار های مخرب زیست محیطی در جنگل
ها و مراتع را کاهش داد و درآمدی پایدار و سازگار با زیست بوم طبیعی برای جوامع
محلی ایجاد کرد.
انتهای پیام/ ا