به گزارش خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز؛ سید نورا... حسن زاده گفت : صادرات کالاهای غیرنفتی به عراق از سوی واحدهای تولیدی پایدار و برنامه ریزی شده نیست و باید برنامه ریزی بلند مدت برای این امر تدوین شود.
حسن زاده افزود : خوزستان مرز طولانی با عراق داشته و از طریق دو پایانه مرز چذابه و شلمچه تولیدات داخلی این استان و دیگر استان ها به این کشور صادر می شود که واحدهای واحدهای صنعتی و تولیدی برای صادرات به عراق تا حدودی کم کاری و بدون برنامه عمل کرده اند.
وی بیان کرد : تنها راه برون رفت از مسایل و مشکلات صادرات به عراق و دیگر نقاط جهان تدوین برنامه ای است برای تولید کنندگان تا کالای رقابتی تولید کنند ، کیفیت کالاهای خود را بالا ببرند و مسایل لازم را برای حضور در بازارهای جهانی را رعایت کنند.
رییس سازمان صنعت ، معدن و تجارت تصریح کرد: وظیفه دولت آماده سازی شرایط و زیرساخت ها ، امضای تفاهم نامه ها و رفع مشکلات در این چارجوب است که با برگزاری نشست های مشترک با طرف عراقی در این راستا تلاش می شود .
وی به تسهیلات بانکی که به تولیدکنندگان تعلق می گیرد اشاره کرد و گفت: در کشور ما تولیدکننده گان سرمایه در گردش کافی در اختیار ندارند و وام ها با سود 25 درصد و بالاتر به آنها پرداخت می شود که در عمل توان بازپرداخت این وام ها را ندارند .
حسن زاده ادامه داد و گفت: سیستم بانکی خوزستان عملکرد مناسبی در این زمینه ندارد و براساس آمارها، بانک های خوزستان در پرداخت تسهیلات رتبه سی ام کشور را دارند و منابع در اختیار خود را در دیگر نقاط کشور هزینه می کنند .
سید نورا... حسن زاده با انتقاد از چندگانگی مدیریتی در پایانه های صادراتی استان تاکید کرد: ضروری است که سیستم مدیریتی واحدی بر این پایانه ها حاکم باشد و استاندار به عنوان رییس شورای تامین استان است باید بتواند نماینده تام الاختیاری در این پایانه مستقر کند که حرف اول و آخر را بزند.
حسن زاده گفت: در حال حاضر شهرداری بستان در زمان حار پایانه را مدیریتمی کند و برخی خدمات را نیز ارائه می دهد که این امر مشکل ساز است چرا که شهرداری مسائل و مشکلات خاص خود را دارد.
همچنین نیروهای پایانه صادراتی چذابه در سیستم کانتینری مستقرند که وجهه خوبی برای تجار و بازرگانان ندارد.
سید نورا... حسن زاده با بیان اینکه صادرات از خوزستان به عراق قابلیت افزایش دو برابری را دارد گفت: سهم صادرات استان ما به عراق را 3/1 میلیارد دلار از 13 میلیارد دلار مجموع صادرات کشور به عراق است که تحقق افزایش دوبرابری صادرات منوط به رفع موانع و مشکلات موجود، تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و پرداخت تسهیلات از سوی بانک ها است تا خط تولید خود را بازسازی و نوسازی کنند.
انتهای پیام/ح