به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ گروه سین جیم باشگاه خبرنگاران جوان یزد به سراغ قدیمی ترین شیرینی ساز یزدی رفت تا ازمحبوبیت یک قرن شیرینی های یزدی پرس وجو کند.
سین : خودتان را بیشتر معرفی کنید وبفرمائید چند ساله به شغل شیرینی سازی مشغول هستید؟
جیم :کاظم فردوسیان هستم ، متولد 1325 وحدود 35 سال است که مستقیما مشغول هستم .
سین :شیرینی حاج خلیفه از اول چه طور شکل گرفت؟
جیم: قبل از تاسیس این شرکت ،حاج خلیفه وحاج حسن فروسیان وحاج مرتضی شیرینی ساز در کارگاههای شیرینی سازی مشغول بودند ودر سال 1295 هجری شمسی به صورت مستقل یک مغازه ای رادر بازار حاجی قمر در زیر حسینیه امیرچخماقتاسیس کردند ومشغول به کار شدند.
سین: پس سال آینده قدمت تولیدتون به صد سال میرسد؟
جیم:بله یک قرن تلاش شاگردی که همیشه سعی کرده شاگرد اول بماند وفکر میکنم این صد سال مدت قابل احترامی است.
سین: چه چیز باعث شهرت وموفقیت شیرین یزدی شده است؟
جیم:من فکر میکنم هر کس در هر کاری میتواند با توکل به خدا و انجام دادن کار با نیت پاک و صداقت موفق شود. یزدی ها همیشه به صداقت ودرستکاری مشهور هستند و من فکر میکنم همین صداقت ودرستکاری را در مورد ساخت شیرینی هم رعایت کردند وهمین باعث شهرت ومهمتر ماندگاری این شهرت شده است.
سین : شیرینی سازی در خانواده شما موروثی شده است ؟
جیم : بله من بعد از حاج حسن اینجا اومدم والان حتی نسل سوم پدران ما هم در اینجا مشغول هستند.
سین:حتما مهمان سرشناسي هم مشتری شما هستند؟
جیم:بله تا جایی که یادم هست همیشه بالاترین مقام ها مشتری ما بودند وهمیشه خواستار شیرینی یزدی بودند وجالب این هست که آشنایی کامل به این سوغات داشتند وخدارو شکر همیشه راضی بودند.
سین : شيرينترين و خوردنيترين شیرینی یزدی به نظر شما کدام شیرینی است؟
جیم: خوب قطاب و باقلوا وپشمک یزدی خیلی معروف وخوشمزه است.
سین : هیچ موقع به فکر تغییر شغل افتادید؟
جیم :فکر کنم همینجور که از اسمش هم معلوم هست شغل شیرینی دارموهمیشه در جشن ها عروسی ها ودر شادی مردم باعث شیرین کامی ان ها شدیموفکر میکنم اگر 10 دفعه دیگر هم برگردم بازم همین شیرینی سازی را انتخاب میکنم.
سین :طعم شیرینی یزدی به مزاج تورسیت هاهم سازگار هست؟
جیم: بله واقعا دوست دارند خصوصا چون مواد افزودنی هم ندارد مورد استقبال قرار گرفته و من یادم هست یکبار یک تور اروپا یی که مراجعه کرده بودند دقیقا ادرس اینجا را داشتند وتاکید داشتن این سوغات یزدی را ببیند وبخرند من فکر میکنم کسی نیست که به یزد بیاد و شیرینی یزدی را تجربه نکند.
سین:بیشتر از کدوم کشورها هستند؟
جیم:از کشورهای مختلف مثل آلمان ایتالیا انگلستان آمریکا وکشور های عربی حتی مدتی پیش چند تا فیلم برای ما فرستادند که در فروشگاه های لندن وکانادا شیرینی یزدی موجود هست وخواهان زیادی دارد.
سین:صادرات هم دارید؟
جیم:مستقیما نه اما با واسطه به کشورها فرستاده میشود ،چون شیرینی ما بدون مواد نگه دارنده هست صادرات آن با ریسک همراه هست
سین:ساخت شیرینی یزدی رمز وراز وفوت کوزه گری خاصی دارد که کسی نمیتواند مثل آن را تولید کند؟
جیم: من فکر میکنم راز اصلی، مواد اولیه با کیفیت واستفاده از کارگر متخصص و نگه داری و مراقبت هست وبعد یک چیز فراتر ومهمتر نیت خالص پدران ما در قدیم که هیچ موقع سود را حساب نمیکردند و فقط از خدا برکت میخواستندومن فکر میکنم رونق وماندگاری این یک قرن همان برکت خدا هست.
سین:چند نوع شیرینی یزدی داریم؟
جیم:حدود 17-18 رقم از باقلوا قطاب پشمک یزدی تا لوز بادام و نارگیل و حاج بادام
سین: وجه تسميه حاج بادام چی هست؟
جیم: (با لبخند) داستان زیاد هست ولی من فکر میکنم میخواستند تعارف زیادی به این شیرینی بکنند و بهش احترام بگذارند گفتند حاج بادام
سین: شیرینی یزدی به صورت رژیمی هم تولید می شود؟
جیم:بله پروژه تولید شیرینی رژیمی چندین سال طول کشید چون در طی مراحل تولید مواداولیه خاص تولید شیرینی رژیمی تحت حرارت واکنش معکوس نشون میدادندولی بلاخره با ازمایش های زیاد این محصول توسطوزیر بهداشت رونمایی شد که اولین وتنها پروانه تولید شیرینی رژیمی در کشور هست.
سین:یعنی افراد دیابتی هم میتوانند ازاین نوع شیرینی استفاده کنند؟
جیم:بله ازمایش ها قبل وبعد مصرف این نوعشیرینی هیچ تاثیری روی قند خون افراد ندارد.
سین:چند نوع شیرینی رژیمی تولید می شود؟
جیم:همه نوع شیرینی یزدی به صورت رژیمی هم تولید می شود .
سین:به فکر ثبت ملی شیرینی یزدی در فهرست میراث فرهنگی کشورهستید؟
جیم: تا کنون علیرغم پیشنهادات، فعالیتی در این خصوص انجام ندادیم ولی افتخاری هست که امیدواریم با نزدیک شدن به قدمت صد ساله شیرینی حاج خلیفه به زودی انجام شود.
سین: و سخن پایانی...
جیم: من همیشه به خودم یاداوری میکنم که در هر کاری با توکل به خدا و حسن نیت وپشکار مسلما وبدون شک میتوان موفق بود.
گفتگو وتنظیم: محبوبه اشرف زاده
انتهای پیام/