به
گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، داوود ميرشكار افزود: با توجه به اهميت حفاظت از اينگونه در خطر انقراض، سرشماري اين پستاندار جزو برنامههاي مشترك 5كشور حاشيه درياي خزر شامل ايران، تركمنستان، قزاقستان، روسيه و آذربايجان است كه بهزودي اجرايي ميشود.
وي تأكيد كرد: اجراي سرشماري فكهاي خزري بدون همكاري كشورهاي حاشيه بهدرستي قابل اجرا نيست زيرا هر كشوري از محل زيست اين پستاندار در كشور خودش مطلع است كه ميتوان با تجميع اين اطلاعات سرشماري دقيقي انجام داد.
ميرشكار به فعاليت كلينيك فك خزري در استان گلستان اشاره كرد و گفت: فعاليت اين كلينيك از مهرماه سال گذشته آغاز شده وتاكنون 4 قلاده فك به اين مركز درماني منتقل و درمان شدند و بعد از طي كردن مراحل درمان دوباره در آبهاي خزر رهاسازي شدند.
وي تأكيد كرد: گرفتار شدن در تور ماهيگيران و زدن ضربه با چوب به سر اين حيوانات عواملي است كه حيات اينگونه در خطر انقراض را تهديد ميكند زيرا بعد از ضربه زدن به سر در آب رها ميشوند كه در اين شرايط احتمال زنده ماندن آنها بسيار كم است.
ميرشكار ادامه داد: گرفتار شدن فكها در تور صيادان در فصل صيادي بسيار افزايش مييابد كه زنگ خطري براي اين پستانداران است از اينرو آموزش صيادان براي چگونگي رهاسازي فكها در تورها بايد جدي گرفته شود.
فك خزري با نام علمي Pusa caspica يكي از پستانداران كمياب آبزي دنيا و ازجمله گونههاي در خطر انقراض است كه فقط در درياي خزر و رودخانههاي منتهي به آن زندگي ميكند. اين گونه آبزي كه تنها پستاندار درياي خزر محسوب ميشود بهطور ميانگين 1.5 متر طول و 68كيلوگرم وزن دارد و يكي از كوچكترين انواع فك بهشمار ميرود؛ اين حيوان اكنون بهدليل صيد بيرويه و به هم خوردن شرايط زيستي و كاهش شديد جمعيت، نيازمند حمايت بينالمللي است.
انتهای پیام/گ