به گزارش
خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خببرنگاران جوان ، یک هنرمند با ذوق یک چاقوی لیزری تولید کرده است که می تواند مانند یک دستگاه تست کننده نان بکار رفته سبب برشته شدن نان بدون نیاز به دستگاه تستر نان شود.
گفتنی است، این چاقوی لیزری توسط مخترع انگلیسی به نام Colin Furze طراحی شده است و Furzo Toasto نام گذاری شده است.
بررسیها نشان میدهند، اساس کار این چاقو استفاده از جریان الکتریکی برای ایجاد حرارت در تیغه چاقو هنگام برش نان است، این چاقو شامل اجزایی چون یک ترانسفور ماتور مایکروویو، لولههای مسی و تیغه فولادین است.
طراح این چاقو ایده ساخت آن را بر اساس فیلم های علمی تخیلی که در آن با استفاده از سلاحهای لیزری به نبرد پرداخته میشود، گرفته است.
جریان الکتریکی از طریق یک تامین کننده انرژی الکتریسته وارد دسته این چاقو میشود و آنگاه به کمک ترانسفور ماتور انرژی الکتریکی به انرژی حرارتی تبدیل شده، سبب برش و در عین حال دادن حرارت به قطعه نان میشود.
تیغه دندانه دار موجود در بدنه این چاقو امکان میدهد تا برش نان به راحتی صورت گیرد.
با استفاده از این چاقو دیگر نیازی به استفاده از دستگاه تستر نیست و همچنین زمان کوتاهتری برای برشته شدن نان مورد نیاز خواهد بود. جریان الکتریسته از طریق کابل در مرحله اول و سپس لولهها و در نهایت پس از عبور از تیغه به انرژی حرارتی تبدیل شده و سبب برشته شدن نان میشود.
در عین حال به دلیل قدرت بالای سوزانندگی این دستگاه سازنده آن هشدار می دهد تنها افراد با صلاحیت از آن استفاده کنند و یا در مراکز تهیه و طبخ غذا با رعایت احتیاط از آن استفاده شود.
از این چاقو همچنین میتوان برای گرم کردن سایر انواع نانها از جمله نان باگت، تافتون، بربری، سنگک، لواش و هر نان دیگری نیز استفاده کرد و با ایجاد اصطکاک بدنه چاقو با نان آن را گرم کرد.
البته طراح این چاقو اعلام کرده است، طرح او فعلا در وضعیت آزمایشی قرار دارد و از جمله مشکلات آن سوزاندن لبههای نان است که این مشکل باید بر طرف شود و حرارت بطور یکنواخت به تمامی قسمتهای نان منتقل شود.
با کمک این دستگاه و گرم شدن سریع نان افراد خیلی سریعتر میتوانند ساندویچهای مورد علاقه خود را درست کنند.
از جمله دیگر مزایای استفاده از این دستگاه کاهش مصرف انرژی برق است زیرا یک دستگاه تست نان حدود 700 وات برق در هر دور استفاده مصرف میکند.
تا به حال در دنیا طرحهای زیادی برای ساخت وسایل خانگی با مصرف بهینه انرژی الکتریکی مطرح شده است که یکی از آنها طرح یک قهرمان دوچرخه سواری به نام Farstemann است که با اتصال یک دوچرخه به یک ژنراتور تبدیل انرژی جنبشی به الکتریکی و پدال زدن دوچرخه دروضعیت ثابت اقدام به راهاندازی دستگاه تست نان و تولید 700وات انرژی الکتریکی برای روشن کردن آن کرده است.
در سال 2011 دانشمندان صنعت غذایی اعلام کردهاند که یک تکه نان تست برای طلایی شدن و آماده مصرف شدن باید 216 ثانیه در معرض حرارت قرار بگیرد و همچنین یک پژوهشگر غذا اعلام کرده که نان ایده آل برای مصرف که سبب مشکلات گوارشی در افراد نشود باید یک و 4 دهم سانتی متر ضخامت داشته باشد و در یک درجه حرارت 154 درجه سانتی گرادی برشته شود.
کارشناسان اعتقاد دارند در آینده صنعت لوازم خانگی دچار تحولات منحصر بفردی خواهد شد و شکل و شیوه کاربرد وسایل خانگی تغییرات فراوانی خواهد کرد.
انتهای پیام/