آموزش استراتژی‌های ارگونومیک برای پیشگیری از دردهای اسکلتی عضلانی عامل تقویت اقتصاد سلامت کشور و سلامت اجتماعی می‌شود و با در نظر داشتن اصول در نظام‌های برنامه ریزی ملی می‌توان شاهد توسعه تحقیقات باشیم.

مجید نعیمی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد کاردرمانی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران در خصوص کمر درد گفت: کمر درد یکی از شایع‌ترین شکایات بیماران در مراجعه به پزشکان می‌باشد بطوریکه 25 درصد از مراجعین به درمانگاههای ارتوپدی را بیماران مبتلا به کمر درد تشکیل می دهند. 

وی می‌گوید: شایع ترین نوع کمر درد مکانیکی می‌باشد و می‌توانیم بگوئیم کارهای دستی سنگین، کارهای یکنواخت، ضعف یا اختلال در قدرت تنه، چرخاندن  و بلند کردن تکراری و پشت سر هم، تناسب فیزیکی ضعیف و استرس زمینه ساز آن است.

آمار بالای کمر درد تهدید کننده اقتصاد صنعتی کشور

مجید نعیمی کارشناس ارشد کاردرمانی در ادامه می‌گوید: آنچه باعث اهمیت یافتن توجه به بحث ارگونومی و پیشگیری کمر درد می‌شود رابطه مستقیم این امر با اقتصاد صنایع مختلف و نیز توجه موسسات بیمه‌ای با آن می‌باشد و در واقع رقابت آنها بر سر سودآور بودن و کیفیت خدمات رسانی نکته مهمی است که نباید از آن غافل شویم. 

وی می‌گوید: آسیب های اسکلتی- عضلانی بویژه کمر درد موجب از دست دادن زمان و نیروی کار ماهر و در قبال آموزش نیروی جدید برای جایگزین آن می‌باشد که متولیان تولید را با چالش مواجه می‌کند.

نعیمی اظهار می‌کند که طبق بررسی‌ نتایج، ترک کار کارمندان به دلیل بیماری‌های عصبی-عضلانی توسط آموزش استراتژیک‌های ارگونومیک از 5.3 درصد به 3.1 درصد کاهش پیدا کرده است و نباید از سهم آموزش ارگونومی برای پیشگیری از کمر درد غافل بود. 

افرادی که کمر درد دارند اگر ترکیبی از درمان‌های توانبخشی، آموزش حرکت و ارگونومی را با یکدیگر داشته باشند در پیشگیری و حتی کاهش درد گام موثری برداشته‌اند. 

با توجه به نقش موثر آموزش‌های ارگونومی درکاهش آسیب‌های متوالی به ستون فقرات، انتظار می‌رود برای تبیین اصول آن و الزام نظامهای برنامه ریزی ملی با در نظر گرفتن این امر مهم به تحقیقات بیشتر معتبرتری نیاز است که نباید دانشگاه‌ها و متولیان نسبت به آن کوتاهی کنند. 


انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.