فیشینگ به تلاش برای به دست آوردن اطلاعاتی مانند نام کاربری، گذرواژه، اطلاعات حساب بانکی و… از طریق جعل یک وب سایت، آدرس ایمیل و… گفته می شود.
شبکه های اجتماعی و وب سایت های پرداخت آنلاین از جمله اهداف حملات فیشینگ هستند.علاوه بر آن، ایمیل هایی که با این هدف ارسال می شوند و حاوی پیوندی به یک وب سایت هستند در اکثر موارد حاوی بدافزار هستند.
ابتدا کاربر از طریق ایمیل و یا آگهی های تبلیغاتی سایت های دیگر، به این صفحه قلابی راهنمایی می شود سپس از کاربر درخواست می شود تا اطلاعاتی چون اطلاعات کارت اعتباری را وارد کند.در صورت گمراه شدن کاربر و وارد کردن اطلاعات خود، فیشرها به اطلاعات شخص دسترسی پیدا می کنند.
دو موسسه "CBS News" و "Intel Security" در تحقیقی مشترک به بررسی دانش مردم عادی و میزان آگاهی آنها از ایمیل های فیشینگ و کلاهبرداری پرداخته اند.نتایج این پژوهش که به صورت آنلاین صورت گرفته نشان داد بیشتر مردم دنیا از لحاظ امنیت ایمیل هایشان چندان آگاه نیستند.
یکی از ایمیل هایی که در تحقیق قبلی بسیاری را به اشتباه انداخت، یک ایمیل صحیح بود که حاوی تبلیغات بود ولی بسیاری به آن مشکوک شده بودند و به عنوان ایمیل آلوده شناسایی اش کرده بودند.
در آخر به این نکته توجه کنید که در هنگام باز کردن ایمیل های خود نشانه های معمول فیشینگ را مد نظر قرار دهید. مثلا تصاویر بی کیفیت و اشتباهات املایی و دستوری در متن نامه که می تواند نشانگر ارسال ایمیل از سوی یک فرد کلاهبردار باشد.
انتهای پیام/