پژوهش‌ها نشان می‌دهند که شیوع سندرم درد فیبرومالژیا در چند سال اخیر، حدود یک درصد افزایش یافته و از 3 درصد کل جمعیت به نزدیک 4 درصد رسیده است.

هوشنگ فقاهت متخصص روماتولوژی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران، اظهار داشت: استخوان‌ها، مفاصل و عضلات بدن ممکن است در اثر بروز بیماری، اختلال عملکرد، ضربه و برخی دیگر از عوامل دچار درد شوند که این دردها از خفیف تا شدید متغیر است.

وی گفت: در برخی از موارد درد ایجاد شده به اندازه‌ای شدید است که درمان زودرس و کنترل عامل یا عوامل بروز آن نقش بسیار مهمی پیدا می‌کند و بی توجهی در این زمینه می‌تواند موجب تشدید در درد و عوارض دیگر شود.

فقاهت با بیان اینکه درد فیبرومالژیا از جمله دردها درحوزه روماتولوژی و ارتوپدی است، تصریح کرد: این درد واقعا وجود داشته و احساس می‌شود و هم بیمار و هم پزشک باید آن را جدی بگیرند.

وی افزود: مشخصه اصلی درد فیبرومالژیا کاهش آستانه درد در ناحیه مفصل آسیب دیده است که این درد در اغلب موارد با سایر علائم عارضه‌های مفصلی نیز همراه است.

فقاهت با بیان اینکه در سال‌های اخیر موارد ابتلا به سندرم درد فیبرومالژیا افزایش یافته است، تاکید کرد: پژوهش‌ها نشان می‌دهند که شیوع سندرم درد فیبرومالژیا در چند سال اخیر، حدود یک درصد افزایش یافته و از 3 درصد کل جمعیت به نزدیک 4 درصد رسیده است.

وی یادآور شد: در بسیاری از موارد سندروم درد فیبرومالژیا به صورت مستقیم با عارضه آرتریت روماتوئید نیز در ارتباط است.

فقاهت گفت: آرتریت روماتوئید شایعترین بیماری التهابی مفاصل است که در آن مفصل ملتهب و از آن مواد مضری ترشح می‌شود و در نهایت ساختمان مفصلی تغییر شکل می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: غضروف، تاندون‌ها و زردپی در روماتیسم و آرتریت روماتوئید که ارتباط نزدیک و خاصی با سندرم درد فیبرومالژیا دارد، صدمه می‌بیند و این بیماری در صورتیکه به طور مناسب درمان و کنترل نشود می‌تواند محدودیت‌ها و ناتوانی‌های زیادی را به وجود آورد.


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار