به گزارش گروه استان های باشگاه
خبرنگاران از همدان؛عیسی بختیاری با اشاره به اینکه گیاهان دارویی به سه بخش برداشت مجاز، برداشت مجاز مشروط و برداشت غیرمجاز تقسیم بندی می شونداظهار کرد: تنها برداشت نوع نخست برای مصارف خوراکی و زراعت آزاد است.
وی گفت: پیاز گل لاله سرنگون، پیاز گل نرگس، ریشه ختمی، ریشه کاسنی، ریشه ریوارس وحشی، ریشه زنبق وحشی، ریشه شیرین بیان، انواع پیاز مو سیر، و والک، میوه بلوط، و تمامی میوه ، ریشه و پوست درختان جنگلی جزو گیاهان دارویی برداشت غیر مجاز بوده و هر گونه برداشت این نوع از گونه های گیاهی ممنوع است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به اینکه گونه های در حال انقراض و تهدید شونده از ذخایر ژنتیکی استان هستند اظهار کرد: با توجه به در معرض آسیب بودن این گونه ها، بهره برداری از آنها آسیب جدی به طبیعت وارد می کند.
بختیاری افزود: بهره برداری های بی رویه و غیر اصولی از عمده علل انقراض گونه های گیاهی در استان همدان به شمار می رود که باید مدیریت شود.
وی با اشاره به اینکه گیاهان دارویی گون، کتیرا آنغوزه و شیره سقز به صورت خام صادر میشوند عنوان کرد: گیاهان دارویی به دلیل کم آب بر بودن ظرفیت مناسبی برای تولید شمار می روند.
استان همدان 900هزار هکتار منابع طبیعی دارد و طبق آخرین آمار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان افزون بر 315 گونه گیاهی در کوه ها، دشت ها، دامنه ها و ارتفاعات و سراب های این استان پراکنده اند که عمده این گونه ها خاصیت خوراکی و دارویی دارند.
انتهای پیام/ ا