هر چند طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد، مدت کوتاهی است که آغاز به کار‌ کرده اما معاون درمان وزارت بهداشت رسیدن به عدالت را از مهمترین اهداف این طرح برشمرده است.

محمد‌آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران در خصوص طرح پرداخت عملکردی اظهار داشت: این طرح با هدف اصلی ایجاد عدالت در پرداخت‌ها در بین کارکنان بیمارستان‌های وزارت بهداشت طراحی و اجرا شده است. 

وی در ادامه گفت: برقراری عدالت در این طرح از دو منظر‌ قابل بررسی است. اول از دید کارکنان و سپس از نظر مردم. 

آقاجانی گفت: از منظر کارکنان ایجاد عدالت در پرداخت‌ها در بین رده‌های مختلف کارکنان و متناسب ساختن پرداختی با کیفیت و کمیت کار و همچنین سختی و زیان آور بودن مراقبت‌ها طراحی شده است. 

وی افزود: تمام کارکنان در هر رده‌ای اعم از گروه‌‌های درمانی، فنی و یا گروه‌‌های پشتیبانی و خدماتی از منافع طرح پرداخت عملکردی برخوردار می‌شوند. 

آقاجانی با نگاهی به گذشته، گفت: در گذشته پرداخت‌ها این گونه نبود، تنها گروهی که کارکنان رسمی بودند، از مزایا و خدمات برخوردار می‌شدند اما گروهی که شرکتی و قراردادی بودند، از این مزایا محروم می‌ماندند که با اجرای این طرح، با هر نوع رابطه استخدامی، از مزایای آن بهره‌‌مند می‌شوند. 

وی به مزیت این طرح از منظر مردم اشاره کرد و گفت: در طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد، بدنبال بهبود کیفیت مراقبت و افزایش رضایتمندی مردم هستیم. افزایش راندمان و اثربخشی بیمارستان‌ها و استفاده از حداکثر منابع از دیگر اهداف این طرح است. 

در کشور به ازای 1000 نفر یک تخت و یک پرستار وجود دارد
آقاجانی به کمبود تخت‌های بیمارستانی در کشور اشاره کرد و گفت: مشکلی که وجود دارد کمبود تخت بیمارستانی و منابع انسانی در کشور است بطوری که به ازای هر 1000 نفر، یک تخت بیمارستانی و یک پرستار وجود دارد که این یعنی محدودیت جدی در منابع انسانی و فیزیکی. 

وی طرح مبتنی بر عملکرد را جبرانی برای کمبود منابع انسانی و فیزیکی دانست و ادامه داد: با طرح مبتنی بر عملکرد، اثر بخشی و راند‌مان کار افزایش می‌یابد و این طرح بدنبال افزایش اثربخشی ظرفیت موجود در بیمارستان‌ها است. 

با یک عقب ماندگی تاریخی در حوزه سلامت مواجه‌ایم  
آقا‌جانی خاطرنشان کرد: یک عقب ماندگی تاریخی در حوزه سلامت وجود دارد که ماحصل عدم سرمایه گذاری مناسب برای سلامت در چند دهه اخیر است. 

وی افزود: این عقب ماندگی تاریخی منجر به این شده که محدودیت جدی در منابع فیزیکی و انسانی داشته باشیم. 

معاون درمان وزارت بهداشت به اهداف طرح مبتنی بر عملکرد اشاره داشت و گفت: افزایش راندمان بیمارستان‌ها برای غلبه بر محدودیت‌ها از دیگر اهداف این طرح بشمار می‌رود. 

آقاجانی به شاخص‌های شش‌گانه پرداخت اشاره کرد و گفت: شاخص پرداخت در این طرح، به کیفیت مراقبت و رضایت بیمار، کمیت و حجم مراقبت، سختی مراقبت‌ها و آسیب شغلی، مدرک تحصیلی و جایگاه شغلی بستگی دارد. 

وی به مصادیق آسیب شغلی اشاره داشت و گفت: کار در مراکز سوختگی، اورژانس،  ICU  و روانپزشکی از مصادیق آسیب شغلی به شمار می‌رود که پرداخت مبتنی بر عملکرد بیشتری را شامل می‌شود. 

آقا‌جانی به شاخص سابقه و تجربه خدمتی هم اشاره داشت و گفت: آیتم سابقه و تجربه خدمتی که در غالب قانون ارتقاء بهره‌وری پرستاری دیده شده است، موجب اختصاص ضریب اضافه‌ای بابت سنوات خدمات در این طرح است. 

آقاجانی به دلایل عدالت محوربودن این طرح اشاره کرد و گفت: هر اندازه حجم و میزان مراقبت‌ها افزایش یابد، دریافتی هم افزایش پیدا می‌کند همچنین کیفیت مراقبت و رضایتمندی مردم هم در افزایش دریافتی موثر است. ضمن اینکه زیان آور بودن کار هم در افزایش میزان دریافتی موثر‌ خواهد بود.    

آقاجانی تاکید داشت: این طرح کاملاً عدالت محور است ضمن اینکه در گذشته هیچ یک از این طرح‌ها وجود نداشت و بسیاری از پرسنل از درآمد بیمارستان محروم بودند که بیشتر به دلیل نوع قرارداد پرسنل در بیمارستان‌ها بود. 
 
با طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد جلوی تبعیض‌ها گرفته می‌شود 
آقا‌جانی گفت: با‌ شروع طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد، بسیاری از تبعیض‌ها در بین پرسنل بیمارستانی از‌ بین می‌رود. وجود‌ تبعیض از میزان دریافتی پرستاران شرکتی یا قراردادی عادلانه نبود که با شروع این طرح، پرسنل بیمارستان هم از درآمد بیمارستان‌ها سهم خواهند برد. 

طرح پرداخت عملکردی هنوز در ابتدای مسیر قرارداد و هر چند در همین ابتدا با اما و اگرها و انتقاداتی همراه بوده است، بنظر می‌رسد این طرح می‌تواند در ادامه مسیر مانند سایر برنامه های طرح تحول نظام سلامت با موفقیت همراه شود.


انتهای پیام /   
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار