به گزارش خبرنگار
حوزه انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آب به عنوان مادهای حیاتی جایگاه ویژهای در زندگی انسانها دارد. با گذشت زمان و رشد جمعیت، گسترش کشاورزی و صنعت، منابع آبی محدود شده و در مقابل آب مصرف شده آلوده به جا مانده است.
این آب آلوده که بعدها نام فاضلاب را به خود گرفت در ابتدا در طبیعت دفن و نابود میشد اما با گذشت زمان و بالا رفتن حجم فاضلابها،طبیعت توان خودپالایی آن را نداشت و علاوه بر کم بود آب مشکلات محیط زیستی نیز به آن اضافه شد. از این رو دولتها به فکر تصفیه فاضلابهای خود افتادند تا از این طریق هم آب مورد نیاز غیر شرب کشور را تامین کنند و هم از ورود آلودگیها به محیط پیرامون خود جلوگیری کنند.
تاثیر آب فاضلاب بر روی محیط زیست زمانی بیشتر مشخص میشود که کارشناسان اعلام میکنند که از هر یک متر مکعب از فاضلاب (به صورت تصفیه نشده) 40 الی 60 متر مکعب آب سالم را میتواند آلوده کند و علاوه بر آلوده کردن آب بر روی خاک و کشاورزی نیز تاثیر گزار است.
آب فاضلاب که در ابتدا یادآور آبی بدبو، کثیف و بلا استفاده بود با تصفیه مناسب و رعایت استانداردهایی میتواند در مصارفی نظیر کشاورزی،صنایع آب بر،تقویت سفرههای زیرزمینی و... استفاده مجدد شود و نتیجه آن است که از برداشت این میزان آب از محل آب شرب جلوگیری به عمل می آید.
در این زمینه با معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا مصاحبهای ترتیب دادیم.
رحیم میدانی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در گفتگو با خبرنگار حوزه
انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: با گذشت حدودا 15 سال از طرح فاضلاب سراسری، تاکنون به طور متوسط 54 درصد از کل کشور به این شبکه اتصال یافت است، که این میزان با توجه به زمان صرف شده رقم رضایت بخشی نیست.
وی دلایل سرعت پایین در پیشرفت پروژه را متکی بودن به بودجهی دولتی و عدم استقلال مالی این حوزه دانست و بیان کرد:در برخی از استانها که صنایع آب بر دارند، بخش خصوصی وارد عرصه شده و با پذیرفتن هزینههای ساخت تصفیه خانه پسآب تولیدی را در اختیار خود قرار میدهند و همین امر سبب پیشرفت شبکه فاضلاب آن شهر شده است.
معاون وزیر نیرو در پایان خاطر نشان کرد: با این سرعت کار شاید تا 30 سال آینده این پروژه تکمیل شود.
گفتنی است 2 درصد از کل آبهای شیرین یا به بیان دیگر 3 میلیارد متر مکعب از این آبها در بخش صنایع استفاده میشوند که با توجه به تولید روزانه 6 میلیون مترمکعب فاضلاب در کشور استفاده از این پسابها به عنوان منبع آبی مطمئن برای استانهای صنعتی و خشک به حساب میآید و باعث از دسترس خارج نشدن آب فاضلاب و تولید ثروت مجدد میشود.
انتهای پیام/