به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از ایسنا ،دکتر علیاکبر سهیلی آزاد ، گفت: آنچه که در طول روز به خصوص در ماه رمضان مهم است، تامین آب بدن است که افراد دچار تشنگی میشوند. به همین دلیل هنگام شب و سحر بهتر است که از میوه و سبزیجات به مقدار زیادی استفاده شود؛ چرا که آبی که در میوه و سبزیجات وجود دارد 80 تا 90 درصد از آب بدن را تامین و فرد تا هنگام افطار کمتر احساس تشنگی میکند.
وی ادامه داد: آبی که در میوه و سبزیجات وجود دارد، ملکول آن آزاد نیست و به صورت بسته است. به همین دلیل جذب و دفع آنها به تدریج انجام میشود؛ اما آبی که در شربت و نوشابهها وجود دارد به صورت آزاد است و به راحتی در بدن جذب و خیلی سریع دفع میشوند که این تشنگی افراد را در طول روز افزایش میدهد.
این متخصص تغذیه یادآور شد: بهتر است هنگام سحر از میوههایی مانند انگور، سیب، پرتقال، طالبی، خربزه و هندوانه که هم به دلیل شیرین بودن، قند خون فرد را تامین میکنند و هم دارای مقدار آب زیادی هستند، استفاده شود که به آهستگی در بدن جذب و دفع شوند. این مواد غذایی به نوعی ذخیره آب بدن محسوب میشوند. همچنین خوردن چای و آب در سحری باعث میشود که افراد بیشتر ادرار کنند و آب بدن آنها به سرعت دفع شود و آب بدن به سرعت کاهش یابد.
سهیلی آزاد خاطر نشان کرد: توصیه میشود هنگام سحر از نمک کمتری استفاده شود، چراکه وجود نمک میزان آب بدن را کاهش میدهد و باعث تشنگی میشود. همچنین از خوردن مواد غذایی دارای پروتئین مانند گوشت و حبوبات باید خودداری شود؛ چرا که غذاهای پروتئینی برای دفع شدن نیاز به آب زیادی دارند و به راحتی آب بدن را کم میکنند.
وی کمبود انرژی را یکی از دلایل کسلی و بیحالی افراد در ماه رمضان دانست و افزود: در افطار نکته مهم این است که ابتدا با یک فنجان چای کمرنگ همراه با قند، خرما یا کشمش که به دلیل داشتن گلوکز به فعالیت مغز کمک میکنند، استفاده و باعث شادابی و نشاط در افراد شود.
این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه در ماه مبارک رمضان باید سحری و شام خورده شود، در پایان تصریح کرد: اگر سحری، افطاری و شام به خوبی و به اندازه مصرف شود نه تنها افراد با مشکلی مواجه نمیشوند بلکه با تامین آب بدن آنها، دفع سموم و مواد زائد از بدن به خوبی و راحتی صورت میگیرد.
انتهای پیام