به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران در ابتدای جلسه امشب هیئت دولت از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دلیل اعتماد مجدد به وزیر آموزش و پرورش تشکر کرد.
در ادامه وزیر امور اقتصادی و دارایی گزارشی از اقدامات صورت گرفته و در دست اجرا در راستای بهبود محیط کسب وکار به هیات وزیران ارایه داد.
در این گزارش وضعیت ایران در شاخص سهولت کسب وکار مورد بررسی قرار گرفت.
از جمله اقدامات صورت گرفته در جهت بهبود محیط کسب وکار در زمینه دسترسی به برق می توان به کاهش تعداد مراحل واگذاری انشعاب برق از 6 مرحله به 4 وکاهش مدت زمان آن از 77 به 44 روز اشاره کرد.
همچنین در مورد ثبت مالکیت،صدورگواهی،تمدید و تجدید کارت بازرگانی شرکتهای فاقد پرونده مطالباتی و یا لیست بازرسی در همان روز و انجام تقسیط کل بدهی شرکتهای دارای بدهی قطعی حداکثر تا پنج روز قابل ذکر است.
در زمینه پرداخت مالیات نیز به مواردی از قبیل امکان ارسال الکترونیکی فهرست برای مودیان مالیاتی، استفاده از اظهارنامه الکترونیکی در پایه مالیاتهای مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده و ارسال الکترونیکی فهرست معاملات فصلی در گزارش یاد شده اشاره شده است.
در راستای تجارت فرامرزی هم اقداماتی مانند فعال سازی اظهار الکترونیکی و کاهش تعداد ایستگاههای کاری ،راهاندازی سامانه یکپارچه امور گمرکی ، ارایه بسته حمایت از تولید و تجارت، ایجاد گمرکات تخصصی و مجهز نمودن آنها برای تسهیل تجارت صورت گرفته است.
در زمینه اخذ مجوزهای ساخت نیز کاهش مدت زمان واگذاری انشعابات آب و فاضلاب توسط وزارت نیرو از 270 روز به 60 روز ( آب 30 روز و فاضلاب 30 روز)در گزارش اشاره شده است.
پس از گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی، هیات وزیران به بررسی تعداد دیگری از آییننامههای اجرایی قانون رفع موانع تولید و ارتقای نظام مالی کشور پرداخت و آنها را از تصویب گذراند.
بر اساس یکی از آییننامههای مذکور، متقاضی بخش خصوصی یا تعاونی باید درخواست خود را بر اساس شرایط موضوع این آییننامه مبنی بر پرداخت مدتدار یکجا یا اقساطی ارزش کالا یا خدمت و یا بهای مجوز و پروانه که ارزش آن بیش از یک میلیارد ریال باشد، کتبا و همزمان با تسلیم اسناد شرکت در مزایده ، عملیات خرید، اخذ مجوز و پروانه به دستگاه اجرایی ارائه نمایند.
با تصویب آییننامه دیگری از قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، کلیه اراضی طرح های عمرانی قابل واگذاری،مطابق با پروانه بهره برداری صادره توسط مراجع ذیربط و در صورت درخواست مجری و تایید اجرای طرح توسط هیات نظارت، قابل انتقال قطعی می باشد.
همچنین قیمت گذاری اراضی در زمان انتقال قطعی حسب نوع فعالیت به نرخ کارشناسی روز محاسبه و اخذ می گردد.
دولت همچنین بر اساس یکی دیگر از آییننامههای مصوب قانون یاد شده متقاضیان احداث یا توسعه واحد های صنعتی و معدنی واقع در خارج از محدوده شهرها، شهرکها و روستاهای دارای طرح هادی مصوب را موظف نمود درخواست تغییر کاربری را به همراه مدارک لازم علاوه بر گواهی شرکت آب منطقه ای مبنی بر عدم امکان تامین آب برای تبدیل اراضی مورد تقاضا به کشت آبی ، به مدیریت امور اراضی استان ارایه نمایند. مدت اعتبار مجوزهای تغییر کاربری صادره از زمان صدور به مدت دو سال می باشد.
آییننامه اجرایی موضوع رفع تداخلات ناشی از اجرای قوانین و مقررات موازی در اراضی ملی ، دولتی و مستثنیات اشخاص ، از دیگر آییننامههای قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر بود که به تصویب هیات وزیران رسید.
بر اساس این آییننامه و به منظور رفع تداخلات اراضی و پلاکهایی که مشمول اجرای قوانین و مقررات خالصجات، مراحل سهگانه اصلاحات ارضی، موات و کشت موقت شده و نیز مقررات منابع ملی نیز فارغ از تقدم و یا تاخر در آن اجرا شدهاست اعم از اینکه منجر به صدور سند مالکیت به نام دولت شده یا نشده باشد و اتخاذ تصمیم نسبت به اصلاح نقشهها ، سوابق و اسناد مالکیت آنها ، کمیسیون رفع تداخلات در سطح استان تشکیل گردید.
موافقت با افزایش سرمایه شرکتهای آب منطقهای استان لرستان و ایلام از دیگر مصوبات هیات وزیران بود.
انتهای پیام/