رئیس کمیته هسته ای مجلس شورای اسلامی و تحلیلگر مسائل سیاسی با حضور در برنامه تیتر امشب، به بررسی طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای پرداختند.


کارخانه ای: تصویب طرح الزام دولت به دستاوردهای هسته ای پاسخی به زیاده خواهی های آمریکاست / فلاحت پیشه: حضور مجلس شورای اسلامی به موضوع هسته ای ورود فعالی بوده است
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران، "ابراهیم کارخانه‌ای" رئیس کمیته هسته‌ای مجلس شورای اسلامی و "حشمت‌الله فلاحت" پیشه تحلیلگر مسائل سیاسی با حضور در برنامه تیتر امشب، چهارشنبه 27 خرداد به بررسی طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای پرداختند.  
 
در ابتدای این برنامه ابراهیم کارخانه‌ای در صورت ضرورت تصویب چنین طرحی در مجلس شورای اسلامی گفت: سابقه این طرح به اسفند ماه 93 برمی‌گردد که در آن زمان آمریکا تهدید کرده بود که اگر تا دهم فروردین ماه جمهوری اسلامی ایران تن به خواسته‌های آن ها ندهد آن‌ها تحریم ها را تشدید خواهند کرد لذا ما هم در جهت تقابل با این زیاده‌خواهی این طرح را آماده کردیم و در روز 11 اسفند 93 با رای قاطع 173 نماینده تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید البته این طرح بیش از این در کمیسیون امنیت ملی بود تا این که این طرح امروز به صحن علنی مجلس ارائه شد و اولویت طرح آن به تصویب رسید.  
 
وی ادامه داد: زیاده خواهی‌های آمریکا در آن زمان چیز دیگری بود ولی الان این زیاده خواهی‌ها نسبت به آن زمان بیشتر شده لذا به همان اندازه نیز ضرورت تصویب این طرح بیشتر شده است.  
 
رئیس کمیته هسته ای مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ضمن این که ما شاهد هستیم آمریکایی ها در رابطه با توافق لوزان در حال حاضر خیلی فراتر از این توافق نامه را طلب می کنند این یک نیرنگ آمریکایی است. 
 
در ادامه این برنامه فلاحت پیشه نیز در پاسخ به این سوال که تصویب این طرح چه پیامی می تواند داشته باشد گفت: مجلس شورای اسلامی از ابتدا در موضوع هسته ای ورود داشته است. 
 
وی یادآور شد: به عنوان مثال در مجلس هفتم دو قانون در حوزه هسته ای به تصویب رسید که یکی قانون الزام دولت به تکمیل چرخه سوخت هسته ای و دیگری قانون الزام دولت به پایان دادن اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی در صورت ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد بود.  
 
این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان این که ورود مجلس شورای اسلامی به حوزه هسته ای همیشه ورود فعالی بوده به لزوم تصویب این طرح اشاره کرد و گفت: سال گذشته 47 سناتور آمریکایی نامه ای نوشتند که درآن تاکید کرده بودند با توجه به این که مجلس شورای اسلامی ایران حضور فعال و جدی در موضوع هسته ای دارد ما نیز از دولت آمریکا می خواهیم که یک حضور جدی داشته باشد و بعد این موضوع به طرح نظارت بر توافق احتمال هسته ای با ایران ادامه پیدا کرد لذا مجلس شورای اسلامی نیز این بار هم در ادامه کاری که در گذشته صورت گرفته بود هم در پاسخ به تصویب این طرح در سنای آمریکا این طرح را به صحن علنی ارائه دادند. 
 
موضوع هسته ای جزو سیاست های کلانی است که همگان بر سر آن توافق دارند

فلاحت پیشه در ادامه به ویژگی های این طرح اشاره کرد و گفت: این طرح بر ضرورت لغو یکجا و همزمان تحریم ها از روز توافق تاکید دارد ضمن این که حق داشتن فناوری هسته ای جمهوری اسلامی ایران و صیانت از دستاوردهای هسته ای کشورمان از دیگر ویژگی های این طرح است که عملا این طرح با اجماع تصویب شد و نشان داد که موضوع هسته ای جزو مقولات کلان سیاست های جمهوری اسلامی ایران است که همگان بر سر آن توافق دارند و این یک پیام آشکار به 1+5 بود. 
 
در ادامه این برنامه کارخانه ای در خصوص بند اول این ماده واحده که تصریح دارد در روز توافق تحریم ها شامل تحریم های هسته ای و غیرهسته ای به صورت یکپارچه لغو شود گفت: مسئله تحریم ها یک مسئله پیچیده ای است.  
 
آمریکا تحریم ها را به صورت یک پازل پیچیده طراحی کرده 

وی ادامه داد: آمریکا تحریم ها را به صورت یک پازل پیچیده طراحی کرده به گونه ای که تحریم های هسته ای و غیرهسته ای در هم تنیده هستند و حتی الان هم یکی از مشکلات تفکیک آنهاست.  
 
رئیس کمیته هسته ای مجلس شورای اسلامی یادآور شد: به عنوان نمونه کنگره آمریکا 10 تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران داشته که از این 10 مصوبه فقط دو مصوبه آن مربوط به مسائل هسته ای است.
کارخانه‌ای در ادامه افزود: تحریم ها اکنون به صورت ترکیبی است که علیه کشورمان اعمال شده است از همین رو ما در مصوبه اعلام کردیم لغو تمامی تحریم ها باید در یک زمان صورت گیرد که این موضوع برای آمریکا بسیار سنگین خواهد بود.  
 
وی تاکید کرد: آنچه که مسلم است و مقام معظم رهبری بر آن تاکید جدی داشته است لغو تمامی تحریم ها به صورت یکجا و در یک زمان باید صورت بگیرد.
 
کارخانه ای ادامه داد: در بیانیه سوئیس تنها به لغو تحریم های هسته ای اشاره شد که این موضوع بسیار محدود است و دردی را دوا نمی کند. 
 
فلاحت پیشه گفت: کشور ما به سه صورت تحریم شده است نوع اول تحریم هایی است که با صدور قطع نامه شورای امنیت ملل اعمال شده که بسیار جدی است نوع دوم تحریم کنگره و دولت آمریکاست و نوع سوم تحریم های اتحادیه اروپا است که هر کدام باید قطع ننامه های جداگانه لغو تحریم ها را اعمال کنند.

67 پیشنهاد سناتورهای آمریکایی برای تغییر روند مذاکرات
 
وی اشاره ای به پیشنهاد سناتورهای آمریکایی به دولت آمریکا داد و گفت: سناتورهای آمریکا در کنگره 67 پیشنهاد در رابطه با مذاکرات به دولت آمریکا ارایه داند که این 67 پیشنهاد شامل موضوعات هسته ای و غیرهسته ای اعم از پذیرش رژیم صهیونیستی توسط کشور مان و نکات دیگر بود که رای نیاورد زیرا کشور ما اعلام کرده که فقط در مباحث هسته ای مذاکره می کند.  
 
فلاحت پیشه خاطر نشان کرد: لابی صهیونیست و لابی نفتی عرب های مرتجع در تلاشند که با صورت دادن اقداماتی مذاکرات هسته ای به شکست بینجامد.  
 
این تحلیلگر سیاسی ادامه داد: صلاح مذاکرات این است که به صورت دیپلماتیک به آن نگاه کنیم و صورت های جانبی را در آن دخیل نکنیم. 
 
کارخانه ای در ادامه تاکید کرد: تحریم ها باید یکجا و یک زمان در قالب مصوبه شورای امنیت، اتحادیه اروپا، دولت و کنگره اعمال شوند زیرا ما در توافق ژنو حسن نیت خود را نشان دادیم و اکنون نوبت 1+5 است.  
 
وی ادامه داد: در ژنو ما بارها اعتماد کردیم و به توافقات پای بند بودیم اما آن ها به مفاد توافقات پای بند نبودند و حتی تحریم ها را نیز در برهه ای از زمان افزایش دادند.

اکنون نوبت غرب برای نشان دادن حسن نیت خود
 
رئیس کمیته هسته ای مجلس اظهار داشت: تحریم های آن ها کاغذی است اما باید بدانیم تعهدات ما فنی و زمان بر است از همین رو اکنون آن ها (1+5) باید حسن نیت خود را به ما نشان دهند زیرا در توافق نامه ژنو کل تحریم ها را ملاک کرده بودند اما در لوزان تحریم های ثانویه را بیان کردند و در آن بیانیه که قرائت شد آمریکا از کلمه لغو استفاده نکرد و تنها تخفیف را در امور تحریم ها بیان کرد که باید در این مورد نیز تیم مذاکره کننده ما پاسخگو باشد.  
 
کارخانه یادآور شد: هدف ما از مذاکره این است که پرونده ما از شورای امنیت خارج شود و تحریم ها در یک قطع نامه به صورت کلی برداشته شود زیرا در 12 سال مذاکره ای که صورت گرفت آژانس انرژی اتمی بارها اعلام کرد که تمامی اقدامات جمهوری اسلامی ایران در بحث انرژی هسته ای کاملا صلح آمیز است.

فلاحت پیشه در توضیح متن بند یک ماده واحده طرح مذکور مبنی براینکه مجلس خواستار لغو تمامی تحریم ها در قالب یک قطع نامه جدید است گفت: لغو همه تحریم ها دغدغه مجلس است اما بحث بر سر یک متن قانونی و حقوقی است که این متن باید بنیان مذاکره ما باشد.  
 
وی ادامه داد: مجلس می تواند برای لغو تحریم های غیرهسته ای قوانین دیگری تصویب کرده و طبق آن دولت را ملزم به اقدام مقابله به مثل کند. 
 
وی تصریح کرد: در توافق ژنو قرار بر این شد که قطع نامه تازه ای در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شود که طبق آن به همه تحریم های هسته ای پایان بخشند. 
 
این تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: از نظر بنده این قطع نامه قطع نامه خوبی است و گام بنیانی برای بازگشت پرونده هسته ای ایران از شورای امنیت سازمان ملل به آژانس هسته ای است. 
 
فلاحت پیشه گفت: مجلس و قانونگذاران می توانند اجازه اجرای پروتکل الحاقی را ندهند مگر این که تحریم های ذیل فصل هفت را به پایان برسانند که این کار دست مجلس است. 
 
وی افزود: مطرح کردن برداشتن همه تحریم ها به معنای تطبیق یک روح احساسی به قانونی است که می تواند یک بنیان حقوقی و قانونی داشته باشد. 
 
کارخانه ای در تشریح بند دوم ماده واحده طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای مبنی براینکه آژانس انرژی اتمی مجاز به انجام نظارت های متعارف از سایت های هسته ای است اما دسترسی کلی اسناد و دانشمندان و اماکن حساس نظامی و امنیتی به هر بهانه ای ممنوع است گفت: بله، مجلس مخلاف این امر است.  
 
وی افزود: براساس پروتکل الحاقی بازرسان آژانس می توانند دسترسی پیدا کنند که این بازرسی یا از قبل اعلام شده و یا به صورت سرزده خواهد بود.

تشریح 4 نوع نظارت در بیانیه سوئیس
 
رئیس کمیته هسته ای مجلس ادامه داد: در بیانیه لوزان 4 نوع نظارت پیش بینی شده بود نظارت براساس پروتکل، فراتر از پروتکل، کد اصلاحی 3.1 که طبق آن ایجاد هر تاسیسات هسته ای باید اعلام شود و چهارمین نظارت استفاده از فناوری های پیشرفته و مدرن نظارتی است که این نوع نظارت ها تاکنون فقط ممکن است علیه عراق اعمال شده باشد و نظارت وحشتناکی است. 
 
وی ادامه داد: اگر قرار باشد برنامه هسته ای ایران از طریق 4 نوع نظارت یاد شده تحت فشار قرار بگیرد غیرقابل تحمل است. 
 
نماینده مردم همدان افزود: غرب در حالی بحث pmd و نگرانی های مربوط به ابعاد احتمالی نظامی در گذشته و حال را مطرح می کند که ما 12 سال است در حال تعامل با آن ها هستیم و از سال 82 تا 84 پروتکل و حتی فراتر از آن را اجرا کردیم. 
 
رئیس کمیته هسته ای مجلس گفت: در آن سال ها آن ها وارد مراکز نظامی می شدند و ضرورت این امر آن بود که آن ها را متوجه کنیم که ما به دنبال سلاح هسته ای نیستیم. 
 
وی افزود: شرایط الان عوض شده است و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری به احدی اجازه داده نمی شود که تحت عنوان نظارت به حریم امنیتی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران نفوذ پیدا کنند.  
 
کارخانه ای گفت: اگر قرار باشد اماکن امنیتی و نظامی ما به بهانه های مختلف جولانگاه بازرسان آژانس باشد که خود آن ها را دشمنان ما تعیین می کنند، عزت و اقتدار نظام زیر سوال می رود.  
 
رئیس کمیته هسته ای مجلس گفت: غرب علاوه بر مسئله بازدید از 4 منطقه نظامی مصاحبه و بازجویی از 23 نفر از دانشمندان هسته ای ما را نیز مطرح کرده است که البته اخیرا تعداد آن ها را به 15 نفر کاهش داده است.  
 
وی افزود: توطئه های آمریکا علیه ملت ایران پایانی ندارد و یکی از محورهایی که این ها می توانند توطئه های خود را در قالب نفوذ بر حریم امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی ایران اعمال کنند همین مسئله پروتکل الحاقی و دسترسی های بیشتر است.  
 
وی در ادامه با بیان مسئله بازرسی های مدیریت شده گفت: وقتی کسی برجایی دسترسی پیدا کرد به دنبال آن نظارت هم پیدا خواهد کرد و در واقع طرح این نوع بازرسی بازی با لغات است.  
 
کارخانه ای گفت: آمریکا اعلام کرده که در بازرسی ها از پیشرفته ترین فناوری های نظامی علیه ملت ما استفاده خواهد کرد لذا تیم مذاکره کننده باید کاملا هوشمندانه عمل کنند. 
 
فلاحت پیشه تصریح کرد: موضوع هسته ای جزو مقوله های کلان سیاست خارجی است که در شورای امنیت درباره آن تصمیم گیری می شود وقتی طرف ایرانی پروتکل الحاقی را بپذیرد نیز زیر نظر تصمیمی است که شورای امنیت گرفته و تیم مذاکره کننده فقط مجری است.  
 
وی افزود: اگر الزامات مربوط به اجرای پروتکل الحاقی شکل بگیرد ایران نیز باید آن را به صورت داوطلبانه اجرا کند.  
 
این تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: اما حتی خود بنده نیز مخالف یک رژیم نظارتی پروتکل الحاقی هستم چرا که این امر راهی است برای عراقیزه کردن ایران. چرا که بحث رژیم نظارتی جدید برای راستی آزمایش عراق آغاز شده بود. 
 
وی به اظهارات اوباما اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور آمریکا ایران را یک واقعیت در منطقه نامیده که باید با آن کنار آمد چرا که وی حتی عنوان کرده نمی توان ملتی را از حق هسته ای محروم کرد.  
 
فلاحت پیشه گفت: ما چیزی را فراتر از پروتکل الحاقی نمی پذیریم و رویه جدیدی را قبول نداریم اما نباید به گونه ای نیز حرف بزنیم که اجرای پروتکل الحاقی را به معنای شکست بدانیم.  
 
وی ادامه داد: بازرسی مدیریت شده یعنی نوع نظارتی که در قالب رویه کنونی است و با در نظر گرفتن ملاحظات امنیتی و نظامی ایران. 
 
فلاحت پیشه ادامه داد: مجلس نمی تواند مخالف اجرای پروتکل الحاقی باشد که ملاحظات ما در آن رعایت شده باشد لذا باید به صورت شفاف همه چیز را بیان کند. 
 
کارخانه در ادامه عنوان کرد: قدرت های بزرگی هم چون آمریکا، فرانسه، روسیه و حتی هندوستان پروتکل ویژه مخصوص خود را دارند. 
 
وی افزود: کشور ما باید در بحث اجرای پروتکل الحاقی ملاحظات امنیتی را مد نظر قرار دهد و بداند که ما با دشمن طرف هستیم و بازرسان آژانس از طرف آن ها بر ما نظارت می کنند. 
 
رئیس کمیته هسته ای مجلس گفت: پروتکل الحاقی پروتکل توطئه علیه ملت های ناهمسو با آمریکاست. 
 
فلاحت پیشه در پایان برنامه تصریح کرد: واقعیت این است که ما حق مقاومت داریم اما باید سیاست دیپلماتیک را در نظر گرفت و با ابهام زدایی و دیپلماسی فعال به ایران هراسی که علیه ایران شکل گرفته پایان داد. 

انتهای پیام/    

برچسب ها: تیتر ، امشب ، کارخانه ای
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار