دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه از اختصاص دو هزار میلیارد ریال اعتبار برای خرید حقابه های اضافی و جبران خسارت کشاورزان در حوضه دریاچه ارومیه خبر داد.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، کلانتری امروز در جلسه شورای فرهنگی اجتماعی احیای دریاچه ارومیه در تبریز گفت: دیدگاه استراتژیک دولت یازدهم به این نتیجه رسیده است که دریاچه ارومیه باید احیا شود به دلیل اینکه می داند که اگر امروز در این زمینه هزینه نکند شاید در سال های آینده با هزاران میلیارد دلار نیز نتواند عواقب آن را جبران کند.

وی با بیان این که در اجرای برنامه های احیای دریاچه ارومیه با مشکلات زیادی مواجه هستیم، افزود: دستگاه های اجرایی ما عادت کرده اند که پول خرج کنند و گزارش کار بدهند، در حالی که امروز بیشتر کار نرم افزاری و مسایل اجتماعی است.

وی گفت: امروز دستاورد ما پول خرج کردن نیست، بلکه باید ببینیم از نتیجه تلاش ما چه مقدار آب وارد دریاچه شده است.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در ادامه آماری از میزان برداشت آب در کشور ارایه کرد و گفت: در حال حاضر یکصد میلیارد متر مکعب از آب های سطحی و زیرزمینی کشور برداشت می شود، در حالی که توان تجدیدپذیری منابع آب کشور پایین تر از 85 میلیارد متر مکعب است.

وی افزود: وضعیت آب در کشور از حالت بحرانی هم گذشته و این آمار به مفهوم این است که نسل موجود و نسل آینده در معرض خطر جدی هستند.

کلانتری با تاکید بر این که همه باید منافع ملی را در نظر بگیریم، گفت: تصمیمات باید هم به نفع دریاچه باشد هم به نفع مصالح ملی؛ امروز موجودیت نسل آینده در خطر است و باید جلوی آن را بگیریم.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه به فرمانداران استان که در این جلسه حضور داشتند، گفت: فرمانداران و بخشداران حلقه اتصال دولت با مردم هستند و امروز باید مردم را با خود همراه کنیم.

وی تاکید کرد: امکان کاهش مصرف آب کشاورزی وجود دارد و فرمانداران و بخشداران باید پیگیر این قضیه باشند که بخش کشاورزی با فناوری نوین اداره شود.

کلانتری با اشاره به اینکه دولت در اوج کمبود منابع 20 هزار میلیارد ریال برای احیای دریاچه تخصیص داده است، گفت: رییس جمهور دستور داده است که بودجه دریاچه ارومیه در اولویت اول باشد و سازمان مدیریت نیز بودجه پیشنهادی ستاد احیا را بدون تغییر تصویب کرده است. 
 
انتهای پیام/گ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.