*معافیت یک فرزند مادر فاقد شوهر تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی:
برخلاف روال گذشته که مادر تحت پوشش كمیته یا بهزیستی كه می بایست تنها دو فرزند پسر داشته باشد، اما دیگر تعداد پسران موردی ندارد و مادر اگر حتی بیشتر از دو تا پسر داشته باشد در صورتی که قبلا برادران دیگر از معافیت کفالت مادر استفاده نکرده باشند ،مشمول میتواند برای معافیت اقدام نماید.
چنانچه فرزندان واجد شرایط مادر بیش از یک فرزند باشند انتخاب مشمولی که باید معاف شود با مادر خواهد بود.
شرط اصلی در این معافیت فاقد همسربودن مادر به دلیل فوت شوهر یا طلاق از وی می باشد و مادرانی که همسرشان غایب مفقودالاثر شده یا در حبس میباشند در شمول این مقررات قرار نمی گیرند.
*معافیت مشمول دارای فرزند معلول:
در این معافیت غیبت مشمول مانع رسیدگی به درخواست وی می باشد(غیبت مشمول اشكال دارد) و فرزند وی(مشمول) باید تحت پوشش بهزیستی قرار داشته باشد.
معافیت تنها پسر خانواده هایی که دارای سه فرزند دختر میباشند:
مشمول می بایست تنها پسر خانواده بوده و فاقد هرگونه برادر بیشتر یا کمتر از 18 سال باشد.(مشمول اصلا نباید برادر داشته باشد)
وجود برادران غایب مفقودالاثر یا در حبس مانع بهره مندی مشمول از معافیت است.(و به او معافیت تعلق نمی گیرد)
تاهل(ازدواج كرده) یا مطلقه بودن(طلاق گرفته) خواهران مانع معافیت مشمول نمی باشد.(معافیت به او تعلق می گیرد)
در این معافیت غیبت مشمول مانع رسیدگی به درخواست وی بوده(غیبت مشكل دارد ) ولی در صورت فوت یا معلولیت فرد معاف شده پسر متولد شده دیگر نمی تواند از این معافیت استفاده کند.
در زمان درخواست و رسیدگی به این معافیت حداقل میبایست سه نفر ازخواهران مشمول در قید حیات باشند.
در صورتی که پدر در قید حیات باشد وضعیت جسمانی وی ملاک رسیدگی نبوده و صرفا تحت پوشش بودن وی یا مادر مشمول در کمیته امداد یا بهزیستی شرط اصلی رسیدگی میباشد.(پدر یا مادر حتما باید تحت پوشش كمیته و یا بهزیستی باشند)
استفاده برادر ناتنی از این معافیت در صورتی که خواهران از طریق پدر یا مادر با مشمول دارای رابطه نسبی باشند بلامانع است.(باید یا از پدر و یا از مادر یكی باشند)
*معافیت مشمولانی که با بانوان دارای معلولیت جسمی –حرکتی ازدواج کنند:
مشمولانی که با بانوان معلول ازدواج می کنند از معافیت موقت 5 ساله استفاده و در صورت استمرار ازدواج پس از اتمام5 سال از معافیت دائم برخوردارمی شوند.
تبصره:در صورتی که مشمول در مدت معافیت موقت به دلیل فوت یا طلاق همسر شرایط معافیت را از دست داده و خود را ظرف مدت 6 ماه از تاریخ وقوع معرفی نکرده باشد غایب محسوب می گردد و برابر مقررات با وی رفتار خواهد شد.
ملاک محاسبه معافیت موقت ، از تاریخ ازدواج(ثبت عقد)بوده و زمان معلولیت دررسیدگی موثر نیست.
مثال:مشمولی که در تاریخ 20/4/1385 با خانم معلول ازدواج کرده باشد چون بیش از 5سال از تاریخ ازدواج سپری شده درخواست کارت معافیت دائم بلامانع خواهد بود(اشكالی ندارد).
چنانچه مشمول از معافیت موقت به سبب معلولیت همسربهره مند شده باشد(معافیت موقت به او تعلق گرفته باشد) و همسر وی(مشمول) بعد از خاتمه 5 سال ازدواجشان، و قبل از صدور کارت فوت نماید(زنش فوت نماید) درخواست کارت معافیت دائم برای مشمول بلامانع خواهد بود.(كارت معافیت برای مشمول صادر خواهد شد)
در این معافیت غیبت مشمول مانع رسیدگی بوده(مشمول نباید غیبت داشته باشد) و در صورت فوت یا طلاق فرد معاف شده(در صورت فوت یا طلاق مشمول) و ازدواج مجدد معلول(زن) استفاده همسر جدیداز معافیت نیز بلامانع است (اشكالی ندارد).
برای بهره مندی از این معافیت معلول باید تحت پوشش بهزیستی باشد.
با عنایت به اینکه برابر تبصره ماده «1»قانون حمایت جامع از حقوق معلولان ،معلولیت در سه حوزه جسمی،ذهنی و روانی دسته بندی شده است ،منظور از معلولیت جسمی –حرکتی وجود معلولیت در حوزه های جسمی(ارتوپدی،جراحی مغز و اعصاب و ...)بینایی ،شنوایی و گفتاری میباشد و معلولیت های ذهنی و روانی در این نوع معافیت ملاک رسیدگی نخواهد بود.(بیماریهای ذهنی و روانی به تنهایی شامل معافیت نمی شود)
تبصره : درصورتی که معلولیت به صورت توامان (ترکیبی)بوده و معلولیت ذهنی یا روانی منجر به ایجاد معلولیت جسمی نیز شده باشد رسیدگی به درخواست مشمول با رعایت مقررات مندرج در ابلاغیه فوق الذکر بلامانع است.
*سوالات متداول معافیت ماده 44مكرر قانون خدمت وظیفه عمومی درباره معافیت مددجویان
1.برای معافیت همسر معلول ،آیا غیبت و فرار مانع رسیدگی می باشد ؟
جواب : بله در معافیت همسر معلول غیبت مانع بهره مندی مشمول از معافیت خواهد بود .
2.من دوبرادر بالای 18 سال دارم كه خدمت كرده اند پدرم هم فوت كرده است و مادرم تحت پوشش كمیته امداد است آیا معافیت شامل حال من می شود یا خیر ؟
جواب : در صورتی که قبلا برادر دیگر از معافیت کفالت مادر استفاده نکرده باشد می توانید از معافیت مادر تحت پوشش و فاقد همسر با وجود برادران دیگر هم بهره مندشوید.
3.آیا درحین تحصیل می توان برای معافیت مادر تحت پوشش بهزیستی یا كمیته امداد اقدام كرد ؟
جواب : بله رسیدگی به معافیت مدد جویان حین تحصیل مانعی ندارد.
4.آیا غیبت یا فرار مانع رسیدگی به معافیت مادر تحت پوشش كمیته امداد یا بهزیستی می شود ؟
جواب : بله ، درمعافیت مادر تحت پوشش كمیته امداد غیبت مشمول مانع بهره مندی وی از معافیت خواهد بود .
5.من تنها پسرخانواده هستم برای معافیت سه خواهر تحت پوشش كمیته امداد اگر پدر درقیدحیات باشد مانعی ندارد ؟
جواب : در صورتی که پدر در قید حیات باشد وضعیت جسمانی وی ملاک رسیدگی نبوده و صرفا تحت پوشش بودن پدر یا مادر مشمول در کمیته امداد یا بهزیستی شرط اصلی رسیدگی می باشد.
6.آیا غیبت و فرار مانع استفاده از معافیت سه خواهری می باشد ؟
جواب : بله غیبت و فرار از خدمت مانع رسیدگی میباشد .
7.مطلقه یا متاهل بودن خواهر برای معافیت 3خواهری مانعی ندارد ؟
جواب : خیر تاهل یا مطلقه بودن خواهران مانع معافیت مشمول نمی باشد.
8.در معافیت 3 خواهری آیا برادر ناتنی می تواند از این معافیت بهره مند گردد ؟
جواب : استفاده برادر ناتنی از این معافیت در صورتی كه خواهران از طریق پدر یا مادر با مشمول دارای رابطه نسبی باشد بلامانع است . ( باید از پدر و یا از مادر یكی باشد ) .
مخاطبان گرامی میتوانند در صورت لزوم سوالات خود را جهت پاسخگویی مسوولان نظام وظیفه از طریق نظرات برای ما ارسال کنند.
انتهای پیام/
آيا بردارم ميتواند از طريق من ك مطلقه ام معافيت بگيرد؟پدرم در قيد حيات هستند ولي سنشون بالاي شصت سال ميباشد
اگر ميتواند معافيت بگيرد شرايطش چيست؟
ببخشید کسی که چهارده ماه خدمت کرده و فراری شده و در طی مدت فراری بودتش مدت هشت سال در حبس بوده ایا این معاف میشود بعلت هشت سال حبس کشیده
بنده پدرم فوت شده و میخوام از این طرح کفالت استفاده کنم.عضو تامین اجتماعی هستیم و عضو کمیته امداد نیستیم...یه برادر بزرگتر دارم که متاهله و سر زندگی خودشه...
لطفا هر تبصره ای داره بهم بگید ممنون میشم...
خسته نباشید
من دو برادر و یک خواهر بزرگتر دارم که خواهر و برادر بزرگتر ازدواج کردن برادر بزرگم که سربازی رفته ول ازدواج نکرده ت خونست و برادری که ازدواج کرده معافیت پزشکی داره پدرمم از بدو تولد از دست دادم و مادرم 68 سال سن داره و در این مدت ازدواج نکرده میخواستم بدونم من میتونم برای معافیت کفالت اقدام کنم
اگر بله چطوری
من پدر ی دارم سنش ۵۳ سال هستش و ۱۵ سال تحت پوشش بهزیستی هستش وطبق کمیسیون پزشکی بهزیستی ایشان رامدد جوی ۶۰درصد از کار افتاده دایم ازناحیه تشنج زده اند ومن تک فرزند می باشم .میخواستم بدونم برای من کفالت پدر ومعافیت سربازی دایم تعلق می گیرد.
لطف منو راهنمایی کنین.
تشکر
من پدری دارم سنش۵۳سال هستش که ۱۵سال تحت پوشش بهزیستی رشت می باشد ومددجوی ۶۰درصد ازکار افتاده دایم ازناحیه مغزی وتشنج هستش. من تک فرزندهستم وخواهر برادر ندارم.ومیخوام بفهمم که من برای معافیت کفالت پدر اقدام کنم ویا طبق قانون ماده ۶ بهزیستی معافیت دایم سربازی بهم تعلق می گیرد.
لطفا بهم راهنمایی کنیین.
متشکرم
من ی برادر معلون جسمی و ذهنی دارم . همین دوتا برادر هستیم می خواستم ببینم معاف میشم البته درحین خدمت هستم. ممنون میشم جواب بدین
من متولد ۶۵هستم حدود ۱۲سال است که از خدمت سربازی غیبت کردم ودارای یک همسر و۲فرزند هستم مدد جوی بهزیستی هستم آیا معافیت شامل حال من میشود یا خیر ؟سپاس از راهنماییتون
من بیست سالمه و دانشجوام پنج سال معافیت تحصیلی بخاط دانشگاه دارم ویه برادر بزرگتر دارم که چنساله ازدواج کرده پدرم هم تا یکسال دیگه از نظر تامین اجتماعی بازنشست میشه وشصت ساله میتونم معافشم درچه صورت؟
کسانی که هیچ گونه سرپرستی ندارند و همه بار زندگیشون روی دوش خودشونه
آیا معاف میشن ؟
راهی هست ؟
من شرایط معافیت سه خواهری رو دارم و الان شیش ماه دارم خدمت میکنم میخاستم بدونم باید برای معافیت به کجا مراجعه کنم به بهزیستی یا نظام وظیفه یا پلیس +10 و اینکه چه مدت زمان میبره تا انجام بشه
با تشکر
بنده میخواهم معافیت کفالت مادر بگیرم
شرایط ام را بیان میکنم ببینید تعلق میگیره ؟
مادر ام مریضی روحی روانی شدید دارد
پدرم هم پیرو 65 سال و داری چن درصد معلولیت هست و از کار افتاده
یه داداش کوچیک دارم که تنی هست
و 3 داداش ناتنی دارم که که متاهل هستن و رفتن و وضعشان خوب نیست
خودمم سرپرست خانواده هستم
و پدر مادر و داداش کوچیکم را سرپرستی میکنم
معافیت پدر رفتم نگرفت چون 3 برادر بزرگ دارم هر چند ناتنی باشد و وضعشان خراب
الان هم روی معافیت کفالت مادر تلاش میکنم
یک پرونده در بهزیستی در قسمت توان بخشی براش باز کردم
و...
آیا معافیت کفالت برام تعلق میگیرد ؟؟؟
ممنون از راهنماییتون
کارای بهزیستی تموم شده الان 3تا برگه دادن بهم که روش نوشته فرم استعلام نظریه تخصصی و شورای پزشکی معافیت از خدمت وظیفه عمومی بهزیستی و بایدبرگرو ببریم پیش متخ صص.
میخاسم ببینم بعد این مرحله چه مراحلی مونده؟
آیا برای گرفتن کفالت مادر بایدحتما با مادر زندگی کرد؟ چه مدت؟
آیا برای گرفتن کفالت مادر بایدحتما با مادر زندگی کرد؟ چه مدت؟
من ۲۱سال سن دارم و سرپرست مادرم هستم.مادرم از پدرم ۴ ساله طلاق گرفته من دو برادر دارم که یکی از خودم کوچکتره .در حال حاضر برادر بزرگترم درحال خدمته.من دانشجو هستم .میخواستم ببینم معافیت به من تعلق میگیره یا ن؟
با سپاس