استاد گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: توسعه کشاورزی پایدار، مقابله با خشکسالی، جلوگیری از تخریب خاک، امکان تولید محصولات ارگانیک، ایجاد اشتغال پایدار و به نوعی تولید ثروت را می توان با بهره گیری از ورمی کمپوست محقق دانست.

تحقق مقابله با خشکسالی در گرو بهره گیری از ورمی کمپوستبه گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران از تبریز؛ افزود: تولید وِرمی کمپوست در 2 سطح خانگی و انبوه صورت می‌گیرد که در سطح خانگی در حال حاضر از مهم ترین مشاغل خانگی در دنیا محسوب می شود و به لحاظ کارآفرینی، توسعه اقتصادی، ارزش افزوده بالا، بهره برداری سریع و در نهایت تأمین سلامت جامعه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی تصریح کرد: کود ورمی کمپوست با افزایش هورمون‌های رشد، گیاه را وادار می‌کند که از عناصر فعال شده در محیط ریشه غذا را جذب و عناصر کشت شده را به تدریج آزاد کند.

علی اصغر زاد ادامه داد: ورمی کمپوست به دلیل برخورداری از خاصیت اسفنجی، علاوه بر نگهداشت و آزادسازی تدریجی عناصر غذایی، ضمن مقابله با کمبود آب در شرایط خشکسالی، باروری اراضی غیرقابل کشت، شور و کوهپایه‌ها را نیز در پی دارد.

استاد گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: ورمی کمپوست اصلاح کننده خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک است و علاوه بر وزن مخصوص کم، فاقد هرگونه بو، میکروارگانیسم‌های پاتوژن، باکتری‌های غیرهوازی، قارچ‌ها و علف‌های هرز است.

وی افزود: ورمی کمپوست حاوی بسیاری از عناصر قابل جذب شامل ازت، فسفر، پتاسیم، منیزیم، آهن، روی و منگنز است.

علی اصغر زاد تاکید کرد: ورمی کمپوست با داشتن همه ویژگی‌های یک کود سالم برای رشد و نمو گیاهان علاوه بر تاثیر جدی بر رشد کمی و کیفی محصولات کشاورزی منجر به ایجاد حالتی ماندگار در خاک شده و در نهایت سلامت غذایی یک کشور را ایجاد می کند.
 
انتهای پیام/ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.