به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در مجمع عمومی عادی سالانه این بورس که صبح روز دوشنبه 18 خرداد در محل مرکز همایش های رازی برگزار شد، پس از ارائه گزارش هیات مدیره برای سال مالی منتهی به 29 اسفند 93 و تشریح اهم اقدامات و عملیات توسعه ای بورس توسط پناهیان مدیرعامل بورس کالای ایران ، گزارش صورتهای مالی شرکت توسط حسابرس مستقل و بازرس قانونی ، ارائه و اعلام شد که وضعیت مالی شرکت بورس کالای ایران، در تاریخ 29 اسفند 93 و عملکرد مالی و جریان های نقدی آن برای سال مالی منتهی به تاریخ مزبور، از تمام جنبه های با اهمیت، طبق استانداردهای حسابداری مطلوب است.
در پایان نیز مجمع عمومی عادی سالیانه بورس کالای ایران، با تقسیم 250 ریال سود به ازای هر سهم موافقت کرد. همچنین در مجمع عمومی عادی بورس کالای ایران، موسسه حسابرسی اصول پایه فراگیر نیز به عنوان حسابرس مستقل و بازرسی قانونی و روزنامه های اطلاعات و دنیای اقتصاد به عنوان روزنامه رسمی انتخاب شدند.
بر اساس این گزارش، پناهیان مدیرعامل بورس کالای ایران، شروع نهمین سال فعالیت شرکت بورس کالای ایران را بهعنوان یکی از ارکان اصلی بازار سرمایه ایران ، نویدبخش تاثیرگذاری هرچه بیشتر کارکردهای این شرکت در رشد و توسعه اقتصاد ایران دانست. وی با بیان اینکه این بورس به تدریج ظرفیتهای اقتصاد ملی را ارتقاء بخشیده گفت: سرریزهای مثبت این تحولات در تمام بخشهای اقتصادی و بهصورت خاص، بازار سرمایه بهسهولت قابل مشاهده و رصد است و تصمیم دولت تدبیر و امید در استفاده از مکانیسم بورس کالا برای ساماندهی بازار کالاهای پذیرش شده و ابلاغ وظایف این بورس در بسته خروج از رکود تورمی و اجرای سیاست قیمت تضمینی بجای خرید تضمینی در قالب آیین نامه ماده 33 قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی نشاندهنده کارکرد شفاف این بورس است.
مدیرعامل بورس کالای ایران، با اشاره به اقدامات بورس کالای ایران در سال گذشته گفت: بورس کالا در سالی که گذشت با توسعهی بازارها و ابزارهای جدید معاملاتی نسبت به راهاندازی معاملات قراردادهای سلف موازی استاندارد، راهاندازی معاملات برخط قراردادهای آتی، گسترش معاملات بازار فرعی، پذیرش 3 کالای جدید، 76 کالای مشابه در بازار اصلی، 8 کالا در بازار فرعی و پذیرش 85 عرضهکنندهی جدید اقدام کرد. ضمن آنکه با توسعهی سامانههای نظارتی، تولید سامانهی کنترل تضامین و تولید نرمافزار جامع معاملاتی، کمک به تاسیس تالار نمایندگی کارگزاران در مشهد، بندر انزلی و تبریز، بهبود و ارتقای زیرساختهای بازار و افزایش دامنه اطلاعرسانی و تعاملات سازنده با ذینفعان از طریق راهاندازی نشریه و سایت خبری اختصاصی و همچنین راهاندازی مرکز مشاوره و اطلاعرسانی، در جهت اجرای ماموریتهای سازمانی خود تلاش نمود.
وی با اشاره با معامله 24 میلیون تن انواع کالا به ارزش 402 هزار میلیارد ریال در بازار فیزیکی و انعقاد 1.6 میلیون قرارداد به ارزش 170 هزار میلیارد ریال در بازار مشتقه بورس کالا در سال گذشته گفت:در سالی که گذشت بورس کالای ایران از یک سو بهطور مستمر با دستگاههای سیاستگذار ملی در تعامل بوده و از سوی دیگر، توسعهی تعاملات داخلی و بینالمللی را دستور کار خود داشته است.
وی در ادامه با اشاره به اولويتهاي شركت در سال 1394 گفت: اجرای ماده 33 قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، راهاندازی نظامانبارداری در محصولات صنعتی و معدنی، راهاندازی معاملات با اعضای اتحادیه الکترونیکی بینبورسی (IEU) و راه اندازی معاملات سیمان به همراه مدیریت ارتباطات بورس با ذینفعان از طریق CRM از جمله اقدامات در دستور کار این بورس در سالجاری است. ضمن آنکه این بورس راه اندازی معاملات قراردادهای آتی و سلف استاندارد بر روی داراییهای پایه جدید و راهاندازی معاملات قراردادهای اختیار معامله در حوزه بازار مشتقه را نیز در دستور کار خود دارد.
وی در پایان گفت : بورس کالای ایران در سال جاری به توسعه تعاملات و ارتباطات خارجی می پردازد و در همین راستا برگزاری نشست بورسهای کالایی کشورهای عضو اکو در تهران و عملیاتی نمودن توسعه تعاملات با اتحادیه الکترونیکی بین بورسی (IEU) از جمله اقدامات مهم این بورس در ان زمینه به شمار می رود.
انتهای پیام/