به گزارش
خبرنگار نیرو گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، سید حسین سجادی مدیرعامل سازمان بهرهوری انرژی (سابا) در نشست خبری صبح امروز گفت: مدیریت مصرف به عنوان فعالیتی به دور از مسائل سیاسی و حاشیههای اجتماعی در خدمت اقتصاد خانوار و جامعه است. در هر فعالیت اقتصادی تداوم آن نیازمد توجیه اقتصادی برنامهها و پروژههای مربوطه است که در مدیریت مصرف هدف اساسی توجیه پذیر کردن پروژههای اقتصادی است.
وی در ادامه تصریح کرد: امور مربوط به مدیریت مصرف شرایط بهتری نسبت به توسعه تأسیسات و تجهیزات دارد به گونهای که در مدیریت مصرف 50 دلار به ازای هر کیلو وات ساعت بهبود در شرایط هزینه میشود در صورتی که در ساخت و توسعه نیروگاهها باید رقمی بالغ بر هزار و 500 دلار هزینه شود.
سجادی در ادامه با اشاره به افزایش دما در روزهای آینده اظهار داشت: پیشبینیهای هواشناسی مبین آن است که در هفتههای آینده دمای هوا افزایشی چشمگیر خواهد داشت که این به معنی رسیدن به پیک مصرف در برق قبل از فصل تابستان هستیم که با توجه به زمان کوتاه برای رسیدن به این پیک راهکاری جز صرفه جویی و مدیریت مصرف پیش رو نداریم بر همین اساس نیاز به همکاری مردم برای به سلامت عبور کردن از این مرحله هستیم.
مدیرعامل سازمان بهرهوری انرژی درخصوص ساعات پیک مصرف گفت: مصرف بیش از 2 هزار و 500 مگاوات برق محدوده اوج بار تلقی میشود که ما به طور متوسط در هر سال 50 الی 60 ساعت در این محدوده قرار داریم.
وی در ادامه به توضیح درخصوص صرفه جویی پرداخت و گفت: خاموش کردن هر لامپ یا وسایل بدون استفاده 50 تا 100 واتی می تواند صرفه جویی در حدود 3 هزار مگاوات را به دنبال داشته باشد،که این صرفه جویی به معنی عبور از پیک مصرف بدون خاموشی است.
مدیرعامل سازمان بهرهوری انرژی در خصوص فعالیتهای صورت گرفته در این سازمان گفت: سازمان متناسب با ماموریت خود در چند حوزه بهینه سازی تامین انرژی، توزیع، مصرف انرژی و بهبود فرآیند اقداماتی را انجام داده است. به طور مثال درزمینه تامین انرژی از چرخه تولید،توزیع و انتقال تا کنون 125 مگاوات موفق به بهینه سازی شده ایم و تا میزان 500 مگاوات ظرفیت در کشور شناسایی شده است.
وی افزود:در حوزه توزیع بحث کاهش تلفات را داریم که کار ما در این زمینه با شرکت توانیر مشترک است. همچنین در موضوع مصرف انرژی برنامههای مخصوصی برای مصرف کنندگان صنعتی،کشاورزی و خانگی داریم.
سجادی در ادامه بیان کرد: در حوزه بهبود فرآیندها در کارخانهها اقدامات خوبی صورت گرفته به گونهای که با اختصاص تسهیلات توانستهایم نتیجه مطلوب برای مدیریت مصرف دریافت کنیم به طور مثال در صنعت سیمان شاخصهای انرژی نزدیک به شاخصهای بینالمللی شده است.
وی در خصوص بهینهسازی در لوازم و تجهیزات گفت: تا کنون توانستهایم در بخش تجهیزات 200 هزار میلیون کیلو وات ساعت صرفه جویی کنیم. همچنین در حوزه لوازم باید به سمت بهینه سازی لوازم همگانی حرکت کنیم زیرا حتی تغییرات کوچک با توجه به رقم بالای استفاده از آن نتیجهای قابل توجه خواهد داشت.
مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی در ادامه به مصرف برق لوازم خانگی اشاره و بیان داشت: متوسط راندمان در لوازم خانگی تا چند سال گذشته رده F بوده که هم اکنون کمتر لوازم خانگی زیر راندمان B پیدا میشود.
سجادی درخصوص بخش روشنایی اظهار داشت: با فعالیت های صورت گرفته توانسته ایم تاکنون صد میلیون لامپ کم مصرف در کشور توزیع کنیم که این امر برای پیک مصرف شب تاثیرگذار بوده است، همچنین به دنبال مصوبه ای از سوی هیئت وزیران برای عدم توزیع لامپهای رشته ای بالاتر از 40 وات هستیم.
وی درخصوص حمایت دولت از این بخش اظهار داشت: رویکرد دولت و مجلس در شرایط جاری متفاوت است، هم اکنون در حال اجرایی کردن قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر هستند که بر این اساس فقط از تولیداتی که رقابت پذیر باشند حمایت صورت می گیرد، همچنین سرمایه گذاریها از سوی بخش خصوصی در سال 93 و 94 به صورت قراردادهای B متقابل بوده است و از این طریق تعدادی از نیروگاهها به سیکل ترکیبی میپیوندد.
مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی درخصوص مصرف انرژی در ساختمان ها گفت: بیش از 36 درصد انرژی در ساختمان مصرف می شود که این رقم در انرژی الکتریکی به بیش از 50 درصد میرسد که در صورت استفاده از عایق بندیهای مناسب میتوانیم شاهد کاهش در این ارقام باشیم.
وی در انتها به بودجه سازمان بهرهوری اشاره و عنوان داشت: بودجه عمرانی این سازمان 180 میلیارد تومان تثبیت شده اما تنها 30 الی 40 میلیارد آن تخصیص یافته است.
انتهای پیام/