پیام فرح بخش متخصص تغذیه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی باشگاه خبرنگاران درباره تغذیه مناسب مادران در دوران شیردهی اظهار کرد: تغذیه مادران شیرده برای مادر و کودک از اهمیت بالایی برخوردار است، این باور که در بسیاری از خانمهای شیرده وجود دارد که مصرف غذای آنان در این دوران باید دو برابر قبل باشد اشتباه است و این امر موجب اضافه وزن مادر خواهد شد.
متخصص تغذیه در این باره افزود: مادران شیرده باید مانند قبل از تمام گروههای غذایی شیر و لبنیات، گوشت، حبوبات، میوه و سبزیها بر اساس نیازهایی که افراد در شرایط عادی دارند استفاده کنند. همچنین در این دوران به مادران توصیه میشود در 6 ماهه اول بارداری 300 کالری و در 6 ماهه دوم 400 کالری به رژیم غذایی آنها افزوده شود.
استفاده از شیر زیاد تضمینی برای شیردهی زیاد نیست
این باوری که در مادران شیرده مبنی بر استفاده زیاد شیر موجب شیردهی بیشتر میشود درست نیست و در حالت کلی مصرف مایعات حتی آب و چای هم بر افزایش میزان شیردهی موثر است.
گفتنی است؛ شیر دادن 2 ساعت یک بار به نوزاد هم میزان شیردهی را افزایش میدهد.
فرح بخش در پایان افزود: بهتر است مادران شیرده 3 تا 4 واحد لبنیات، 6 تا 11 واحد نان و غلات و 3 تا 4 واحد میوه و سبزیجات را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
انتهای پیام/