وی تصریح کرد: آلودگی شديد زمينهای كشاورزی به علف های هرز چند ساله مانع كاشت مداوم بسياری از گياهان در يک منطقه میشود.
ایزدخواه ادامه داد: خسارت کیفی علف هرز باعث کاهش کیفیت و ارزش غذایی و یا مسمومیت محصول (در صورت اختلاط بیش از حد با محصول) می شود و خسارت کمی آن باعث کاهش مقدار تولید در واحد سطح می شود.
قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: علف های هرز به عنوان پناهگاه و میزبان حد واسط برخی از عوامل بیماری و آفات گیاهان زراعی محسوب می شوند و به طور غیرمستقیم می توانند خسارت زا باشند.
وی افزود: بسياری از سبزیها و گياهان زراعی با اين كه وجود علف های هرز را تحمل میكنند اما از كيفيت آنها كاسته میشود.
ایزدخواه تاکید کرد: علف های هرز ميزبان ثانويه چندين نوع حشره، عوامل بيماریزا هستند، برای مثال شتهها و مگس ساقه كه ميزبان آنها خردل وحشی و هويج وحشی است يا بيماری زنگ سياه ساقه گندم كه عامل اين بيماری از يولاف وحشی به عنوان ميزبان ثانويه استفاده میكند.