بانک‌ها تمایلی به همکاری در رونق بخشیدن مسکن و بازسازی بافت فرسوده ندارند

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران و به نقل از فارس ؛معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بانک‌ها تمایلی به همکاری در رونق بخشیدن مسکن و بازسازی بافت فرسوده ندارند، گفت: بانک‌ها همکاری لازم را در زمینه پرداخت تسهیلات ۵۰ میلیونی برای نوسازی بافت‌های فرسوده انجام نمی‌دهند.

محمد سعید ایزدی در باره اینکه ظاهرا هنوز برخی از بانک های عامل (25 بانک) تمایلی به پرداخت تسهیلات بافت فرسوده از خود نشان نمی دهند گفت:براساس ابلاغیه ای که بانک مرکزی صادر کرده بانک‌ها را موظف کرده است که تسهیلات 50 میلیون تومانی بافت‌های فرسوده را از منابع داخلی پرداخت کنند اما برخی از بانک‌ها برخلاف این ابلاغیه ادعا می‌کنند که نمی‌توانند این تسهیلات را از منابع داخلی تامین کنند.

وی افزود:در حالیکه یکی از وظایف بانک‌ها پرداخت تسهیلات است از طرفی دیگر به نظر می‌رسد بانک‌ها ترجیح می دهند که به جای اینکه در قراردادها خود را درگیر یک پروسه طولانی چند ساله و 12 ساله کنند روی سرمایه‌گذاری کوتاه مدت متمرکز شوند.

*بانک‌ها تمایلی به همکاری در رونق بخشیدن مسکن و بازسازی بافت فرسوده ندارند

مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران ادامه داد: این نشان می‌دهد که بانک‌ها تمایلی به همکاری در رونق بخشیدن مسکن و بازسازی بافت فرسوده ندارند و به نظر من با وجود اینکه بانک مرکزی به صراحت اعلام کرده و در جلسات متعددی که داشتیم اما بانک‌ها همکاری لازم را در زمینه پرداخت تسهیلات برای نوسازی بافت‌های فرسوده انجام نمی‌دهند.

*شعب بانک ملی در پرداخت تسهیلات نوسازی بافت فرسوده کارشکنی و بخشنامه های خود را نادیده می گیرند

وی ادامه داد: بانک ملی، ملت، سپه و رفاه از جمله بانک‌هایی هستند که در سال 93 از میان 22 بانک عامل سهمیه خود را اعلام کردند البته بانک ملی هم علیرغم اعلام سهمیه ولی در مرحله اجراء شعب استانها کارشکنی می‌کنند و حتی بخشنامه های خود را نیز نادیده می‌گیرند.

ایزدی خاطر نشان کرد: ولی امسال در جلسات مشترک و کمیته مشترکی که با حضور میرمحمد صادقی در بانک مرکزی برگزار کردیم مجددا در این نشست با مدیران عامل بانک‌ها، بحث نرخ سود تسهیلات را که جزء ابهامات بود بررسی کردیم که به خاطر همین هم اعدادی هم که اعلام کردند در بخشنامه‌ها مغایر با مصوبه بانک مرکزی بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: امسال خوشبختانه بانک‌ها به یک اجماعی در آن کمیته مشترک رسیده‌اند و این نرخ سود ابلاغ شد که نرخ سود 24 درصد برای دوران مشارکت و 21 درصد برای دوران فروش اقساطی باشد و این تا حدودی این ابهام را برطرف کرد.

*بانک های عامل از تمام متقاضیان 24 درصد سود دریافت می‌کنند

وی تصریح کرد: از طرفی هم بانک های عامل اطمینان خاطر از بابت بازپرداخت اقساط ندارند اگر چه آنها از تمام متقاضیان 24 درصد سود دریافت می‌کنند اما به هر حال این ابهام هم وجود دارد که امید است با همکاری بانک‌ها برطرف شود.

* 2سال است که روند نوسازی و بازسازی بافت‌های فرسوده کند شده است


ایزدی در پاسخ به این سئوال که آیا مقاومت بانک ها موجب رکود در نوسازی بافت های فرسوده شده گفت: به هر حال مقاومت بانک‌ها در پرداخت تسهیلات نوسازی بافت‌های فرسوده 2 سال است که روند نوسازی و بازسازی بافت‌های فرسوده را کند کرده است چرا که 2 سال است با روند وسیع نوسازی مواجه هستیم اما به خاطر قطع شدن فرایند پرداخت تسهیلات مشکلاتی به وجود آمده است.

وی تصریح کرد:ما در تلاش هستیم مشکل برطرف شود بنابراین اگر جریان نوسازی بافت‌های فرسوده گسترده شود نیاز به همکاری بانک‌ها است.

وی ادامه داد:ما هر هفته جلسات مشترکی با بانک مرکزی و مدیران بانک‌ها داریم اما به هر حال خوشبختانه با ورود بانک مسکن به پرداخت تسهیلات امیدواریم این نقش را به بانک مسکن منتقل کنیم تا نقش اصلی را در زمینه نوسازی بافت فرسوده بانک مسکن بر عهده بگیرد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.