وی افزود: در واقع براساس این آیین نامه یک آزمون عمومی از سوی سازمان سنجش از داوطلبان گرفته می شود و یک کارنامهای برای داوطلب صادر می شود ( همچون آزمونی که در همه جای دنیا از داوطلبان گرفته می شود ) سپس این کارنامه عمومی در اختیار داوطلب و دانشگاه قرار می گیرد و دانشگاه نیز براساس آزمون خاصی که خود دارد (به صورت مصاحبه و یا کتبی) می تواند پذیرش خود را انجام دهد، بنابراین دو مرحله سنجش و یک مرحله پذیرش صورت می گیرد.
حسینی گفت: در گذشته اینطور بود که نمره داوطلب در آزمون عمومی سازمان سنجش ، بخشی از پذیرش آن دانشجو نیز محسوب می شد ، چرا که آن آزمون به صورت متمرکز بوده است ، ولی هم اکنون آزمون عمومی صرفا معرف شاخص و پذیرش دانشجو محسوب می شود و دانشگاهها براساس شاخص های مدنظر خود می توانند آزمونی به صورت جدا از دانشجویان مورد نظر خود بگیرند.
مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی اضافه کرد:یعنی دانشگاهها براساس این کارنامه عمومی دانشجو، آزمون ارزیابی خود را انجام می دهند ، بنابراین هدف این است که شاخص اصلی تعیین دانشجوی دوره دکتری،استاد و گروه باشد تا ارزیابی صحیحی از معلومات گذشته داوطلب در انتخاب نهایی صورت گیرد.
حسینی در خصوص احتمال افزایش تعداد دانشجویان مقطع دکتری با توجه به حذف کنکور تخصصی دکتری اظهار داشت : تعداد دانشجویان دکتری به این روش بستگی ندارد، بلکه براساس ظرفیت اعلام شده گروهها در دانشگاهها و امکانات و شاخص های اعضای هیئت علمی دانشگاهها است تا مسیر دقیقتری برای پذیرش دانشجوی دکتری شکل گیرد.
وی در پاسخ به سوال
خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی براینکه با این روش وضع بورسیه دانشجویان چگونه خواهد شد، اظهار داشت : بحث بورسیه قاعدتا بحث جداگانه ای دارد و به سازمان امور دانشجویان برمیگردد چنانچه در گذشته فقط دانشجویان رتبه اول می توانستند بورسیه دریافت کنند و هم اکنون این امر با توجه به تغییرات به این سازمان ارتباط دارد.
حسینی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا با این آیین نامه جدید شکل پذیرش دانشجوی دکتری در دانشگاههای آزاد و دولتی متفاوت می شود، افزود : این آیین نامه برای همه دانشگاهها است یعنی همه دانشگاهها باید براساس آزمون عمومی که برگزار می شود داوطلب را مورد ارزیابی قرار دهند ، حتی این آیین نامه برای موسسات حوزوی نیز ابلاغ شده است بنابراین این آزمون برای سال تحصیلی 95-96 عملی می شود.
مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی در ادامه به جذب بازار کار اشاره کرد و گفت: جذب دانشجویان و فارغ التحصیلان در بازار کار به این آیین نامه بر نمی گردد ، چرا که در این آیین نامه پذیرش دانشجو دکتری به صورت کیفی تر صورت می گیرد اما متاسفانه در کشور ما موج کاذب مدرک گرایی شکل گرفته که اصلا براساس نیاز جامعه نیست، چنانچه افراد بیش از حد به سمت و سوی تحصیلات تکمیلی و کارشناسی ارشد حرکت می کنند و این امر هم برمی گردد به اینکه در جامعه زیر ساخت های لازم برای اشتغال فراهم نیست، بنابراین این امر به آمایش آموزش عالی برمی گردد.
حسینی در پاسخ به این سوال که ملاک نمره در جذب تکمیلی این آزمون تا چه حد تاثیر دارد، اظهار داشت : آن بخش اول صرفا ارزیابی است که همچون آزمون تافل برگزار می شود تا ارزیابی دانشجو صورت گیرد و براساس نمره کسب شده داوطلب و حداقل های مورد نظر دانشگاه دانشجو در دانشگاهی که شرایط را دارا باشد، پذیرش می شود، بنابراین آزمون اول برای معرفی و ارزیابی دانشجو است و در بخش دوم اطلاعات تخصصی فرد براساس سوابق علمی و یا براساس آزمون مصاحبه و یا کتبی دانشجو مورد ارزیابی قرار می گیرد.
وی در پایان در خصوص تضمین عملی شدن این آیین نامه خاطر نشان کرد : این آیین نامه ابلاغ شده است و با عملی شدن آن پذیرش ها دقیقتر صورت می گیرد، چراکه در هیچ جای دنیا نمی آیند برای آزمون دکتری یک آزمون متمرکز برگزار کنند بلکه هر دانشگاه دانشجو را مورد ارزیابی قرار می دهد.
انتهای پیام/
خواهشا تو این سیستم تجدید نظر کنین و اگه میشد پذیرش مث زمان کارشناسی و کارشناسی ارشد می بود همه چی زیر نظر سازمان سنجش باشه خیلی بهتره تا اساتید سود جو
باتشکر....
اگه مرحله دوم مربوط به دانشگاههاس پس چرا توی آبان برگزار میشه؟
چطوریه؟ یکی توضیح بده لطفا
ظاهرا مدیر کل گسترش آموزش عالی تنها به فکر راحتی خویش هستند و میخواهند مسئولیت های خود را کاهش دهند.
اجرای این ایین نامه یعنی ناعدالتی در ازمون دکتری
مبهم
شما رو خدا لطف کنید این قانون مسخره رو تصویب نکنین.که حداقل اینجا تا الان یه کوچولو عدالت رعایت میشد از بین نره.
همهجای دنیا اینگونه است ولطفا منطقی برخورد کنید. این اولین کار سازنده در سیستم آموزش عالی است .
ایشاالله در آینده کنکور ورودی دانشگاه هها هم اینگونه شود که هر دانشگاه خودش ورودی بگیردو
البته صددرصد با این اطمینان که خلافی صورت نگیرد.
اطلاعیه سازمان سنجش رو خوندی؟؟؟؟؟
یه سری مطلب گنگ و مبهم نوشته فقط.
قبلا بی عدالتی بود. الان بدتر میشه.
در هر صورت سیست پذیرش هر دانشجو در دانشگاه خودش رواج خواهد یافت وامکان ارتقا وجود نخواهد داشت
و متاسفانه بساط پارتی بازی ورشوه گیری گرم خواهد شد.........................
قبلا هم همینطور بود. فرمودند در گزینش عدالت،رعایت نمیشه.آزمون را متمرکز کردند تا عادلانه بشه. اما به قول اون دوستمون، دوباره اعمال نظرهای اساتید شروع میشه
اینجور که دست اساتید واسه اعمال نظر شخصی بازه و هرکس رو میخوان قبول میکنن!
از باشگاه خبرنگاران تقاضا دارم در صورت امکان این سوالات را از جناب حسینی بپرسند تا وضعیت متقاضیان روشن تر شود.
با تشکر
اینجوری هر دانشگاه دانشجوهای خودشو قبول میکنه
تازه شاید کسی بخواد چند دانشگاه رو امتحان بده هر دفعه باید یه جور درس بخونه که باب میل اون دانشگاه باشه؟ رفت و امد و هزینه هاش چی میشه؟