به گزارش
گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري ايرنا ؛ علی باقری گفت: کاوش در منطقه گاوکش شهرستان دلفان به مدت یک ماه توسط یک گروه باستان شناسی به سرپرستی زهرا اورک و آنا اسماعیلی انجام شد.
وی ، هدف از این حفاری را بررسی ، استخراج و تصویربرداری نمونه های کشف شده در روستای گاوکش و انتقال آنها به آزمایشگاه فسیل شناسی مهردار عنوان کرد .
فرماندار شهرستان دلفان اظهار داشت: فسیل های کشف شده در استان لرستان در حقیقت دومین سایت مهره دار کشور است که بعد از 150 سال یکبار دیگر با این قدمت در منطقه گاوکش دلفان در استان لرستان کشف و گزارش شده است .
وی ادامه داد : فسیل های کشف شده از این سایت مربوط به اندامهای مختلف از جمله فک ،دندان ، اندامهای حرکتی و انگشتهای خانواده های هیپاریون (اجداد اسبها) ، بوویده (گاوسانان) شامل گوزنها ،زرافه و غزالهای کوچک و همچنین گوشتخوران است .
وی بیان داشت: با توجه به وضعیت خاص فسیل شدگی موجودات این منطقه ضروری است کاوش جامعی برای استخراج و مطالعه فسیل ها صورت گیرد که این موضوع مستلزم تآمین مواد و امکانات لازم و بکارگیری نیروهای متخصص است.
این اثر در جریان عملیات راهسازی طرح چهارخطه نورآباد به خرم آباد در محوطه دره دیمه واقع در سه کیلومتری روستای گاوکش و در 15 کیلومتری شهر نورآباد مرکز شهرستان دلفان کشف شد.
این اثر به شماره 31136 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
شهرستان دلفان با 150 هزار نفر جمعیت و 444 روستا در شمال غربی استان لرستان واقع شده است .
انتهاي پيام/