به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، در قسمتی از لوزه حفرههایی وجود دارد که معمولا در داخل آن مقداری از مواد غذایی که میخورید باقی میماند مخصوصا اگر لوزه شما پهن و بزرگ باشد، به همین جهت در اثر ماندن این مواد بوی شبیه پنیر ایجاد میشود، همچنین غذاهایی با بوی تند و زننده مثل پیاز، سیر و ماهی حتی چند ساعت بعد از مسواک زدن نیز میتواند عامل بوی بددهان باشد. همچنین عادات بد مثل سیگار کشیدن زیاد یا جویدن تنباکو، مشکلات گوارشی مانند برگشتن اسید معده یا رژیم غذایی کم کربوهیدرات هم میتواند عامل بوی بد دهان باشد.
برای رفع بوی بد دهان، دندان و زبانتان را روزی دو بار مسواک بزنید. وقتی دندانها را با خمیردندان حاوی فلوراید مسواک میکنید رو و پشت زبانتان را هم مسواک بزنید، با این کار باکتریهای بدبو را از بین میبرید.
روزی یکبار از نخ دندان استفاده کنید. پلاک دندانی متشکل از باکتریها است که با نخ دندان میتوان آنها را حذف کرد، میتوانید با قرقره کردن آباکسیژنه بوی بد دهان را کمتر کنید،
همچنین استفاده از دهانشویههای آنتیباکتریال در از بین بردن پلاک دندانی هم مؤثر است و با استفاده از دهانشویه حاوی فلوراید نفستان را خوشبو کنید، مقدار کافی آب بنوشید، کمبود آب بدن باعث خشکی دهان و تنفس بدبو میشود، ماست بخورید تا نفستان خوشبو شود، ماست باعث افزایش و ذخیره شدن باکتریهای خوبی در دستگاه گوارش میشود که در حفظ سلامت دهان مؤثر است.
آدامسهای حاوی زایلیتول بجوید. به طور کلی جویدن آدامس آب دهانتان را زیاد کرده که اگر علت بوی بددهان خشکی آن باشد در برطرف کردن آن مؤثر است.
به دندانپزشک مراجعه کنید. حداقل هر شش ماه یکبار با مراجعه به دندانپزشکی از سلامت دهان و لثههای خود اطمینان حاصل کنید، در ضمن بوی بد دهان میتواند ناشی از عوامل عفونی بیماریهای مزمن، برونشیت، دیابت و یا مشکلات کلیوی و کبدی باشد. برای اینکه بدانید دهانتان بو میدهد یا نه ابتدا انگشت تمیز خود را داخل دهانتان کرده و به آب دهان انتهای زبانتان بزنید. سپس آن را روی پشت دستتان بمالید بعد از یک دقیقه که خشک شد آن را بو کنید.
نیک صالحی