به گزارش
خبرنگار قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران، دکتر محسن رضایی صبح امروز در ششمین مجمع سراسری مسئولان و مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه در مجتمع آدینه تهران اظهارداشت: مشارکت مردم از یک سو و اداره جوامع براساس بینش ، قوانین و اخلاق اسلامی از تفاوت های این انقلاب با انقلاب های دیگر است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مهمترین پیام انقلاب اسلامی ، اداره جامعه بصورت مردمی و اسلامی است ، اظهارداشت : مردمی و اسلامی کردن اداره امور مهمترین ویژگی و وجه تمایز این انقلاب با انقلاب ها و جنبش های دیگر است.
رضایی با بیان اینکه در نظام سرمایه داری غربی فرد و سرمایه مهم است و به همین دلیل آزادی مورد اهمیت و توجه قرار می گیرد ، گفت : در نظام سوسیالیستی به عدالت و مردم توجه می شود و دولت متعلق به مردم دانسته می شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه افزود : اما رویکرد اسلامی فرد ، جامعه ،آزادی، عدالت و سرمایه را در بر می گیرد که البته در ایران اسلامی تاکنون سیاست ، امنیت و دفاع را مردمی و اسلامی کرده ایم اما هنوز موفق به اسلامی و مردمی کردن اقتصاد نشده ایم.
وی با طرح این سوال که مشکل و ضعف در کجاست ؟ افزود : برخی معتقدند که اسلام برای سیاست نسخه دارد اما برای اقتصاد خیر و برخی نیز معتقدند که الگو در این زمینه موجود نیست که باید گفت ؛ آیا برای تشکیل جمهوری اسلامی و یا دفاع از کشور بر مبنای اسلام هم الگویی موج بود که البته این الگو پیدا شد.
رضایی با اشاره به اینکه برای اقتصاد اسلامی روایات و احادیث بسیاری داریم که نیاز به پیاده سازی دارد ، تصریح کرد : در زمینه امنیت و دفاع هم امروز تعداد و برد موشک های ایران حرف اصلی را نمی زند بلکه دانش ، تجربه و الگوی جهادی دفاعی ایران است که پیروزی را به هرجایی که صادر می شود به ارمغان می آورد و کارگشاست و هرگاه این تجربه در امور هسته ای ، اقتصادی و ... به کار گرفته می شود ، تحول آفرین است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه اقتصاد اسلامی در اموری چون ؛ وقف ، خمس ، زکات ، مالیات و قرض الحسنه تبلور دارد ، افزود : بینش اسلامی و تفکر اسلامی بیش از هر مکتب دیگری موید تحول در زندگی دنیایی ماست.
دکتر رضایی با بیان اینکه مقام معظم رهبری از 15 سال پیش تحول در اقتصاد را آغاز کرده اند و با تدوین سند چشم انداز ، آینده ایران در سال 1404 را ترسیم کرده اند ، گفت : ایران اسلامی باید در این سال به جایگاه قدرت اول اقتصادی ، علمی و امنیتی منطقه دست یابد ، برای اساس پس از سند چشم انداز، سیاست های اقتصاد مقاومتی و همچنین سیاست های حمایت از کار و سرمایه ایرانی در این راستا ابلاغ شد.
رضایی با اشاره به اینکه در اقتصاد نیازمند نهادهایی پیشرو همانند اوقاف هستیم ، گفت : در زمینه اقتصاد باید نهادهایی انقلابی ، ادبیات ، الگو ، قواعد صحیح و ... را تولید کنند و در این زمینه سازمان اوقاف می تواند همان نقش بسیج در دهه اول دفاع مقدس را در زمینه اقتصاد ایفا کند
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه وقف یک بخشی از اقتصاد اسلامی است ، گفت : حرف این فرهنگ کمک و رفع خلاءهای اقتصادی کشور است تا جامعه ای یکنواخت داشته باشیم.
وی اضافه کرد : افراد صاحب دارایی ، آنها را در راستای امور عام المنفعه و یا اجتماعی و زیربنایی همچون سلامت و آموزش داوطلبانه و با ایمان صرف می کنند.
رضایی با اشاره به اینکه آثار معنوی و اجتماعی وقف کمتر از آثار مادی آن نیست ، افزود : فردی داوطلبانه و از روی ایمان برای حل مشکلات جامعه اموال خود را وقف می کند و این امر مهمترین نماد احساس مسئولیت اجتماعی است .
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در کشور آمریکا حدود 7 تا 8 درصد بودجه سالانه برای وقف پیش بینی درآمد می کنند ، گفت : براین باوریم موقوفات و امورخیریه در ایران اسلامی باید حداقل 10 درصد بودجه مصوب کشور ، در آمد داشته باشد و به مردم کمک کند.
وی با اشاره به اینکه تقویت وقف می تواند بسیاری از خلاءهای جامعه را برطرف می کند ، تصریح کرد : برخی از خلاءها جامعه را به مخاطرات بسیاری می اندازد که وقف می تواند در این زمینه ها کار ساز باشد.
رضایی با اشاره به اینکه بنا را بر اسلامی و مردمی کردن امور و فعالیت های اقتصادی اوقاف بگذارید ، گفت : وقف باید زاینده باشد در غیر این صورت فلسفه وقف مبنی بر باقیات الصالحات بودن از میان می رود.
انتهای پیام/