دکتر سید علی فاطمی عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه الکترونیکی شدن نسخ پزشکان مزایای زیادی را به دنبال دارد ؛اظهار داشت:وزارت بهداشت و سازمانهای بیمهگر بطور مشترک طرحی را تحت عنوان کارت سلامت به مردم ارائه می کنند که جایگزین دفترچه بیمه شده و تمامی اطلاعات و سوابق پزشکی بیمار در پایگاههای مربوط ثبت خواهد شد.
وی افزود : پس از ارائه این کارت دیگر نیازی نیست تا بیمار سوابق پزشکی خود را برای ارائه به پزشک معالج با خود حمل کند بلکه تمامی آزمایشات و خدمات پاراکلینیک و همچنین نسخی که بیمار برای درمان خود دریافت کرده است با کشیدن این کارت بروی دستگاه کارت خوان قابل رویت می شود .
وی با اشاره به اینکه اجرایی شدن این طرح احتمال تجویز و نسخه پیچی اشتباه را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد ،ادامه داد : وقتی نسخ بطور کاغذی به داروخانه ها ارجاع نشود، معضل ناخوانا بودن نوع دارو و دستورالعمل مصرف آن از بین رفته و از طریق نرم افزاری که بروی کامپیوتر داروخانه ها نصب شده تداخلات دارویی نیز به راحتی پیگیری می شود .
فاطمی تصریح کرد :تداخلات دارویی بصورت هوشمند به داروخانه هشدار داده می شود و با افزایش راندمان کار در داروخانه ها مدت زمان انتظار بیماران کاهش می یابد.
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران با اشاره به اینکه این طرح از سال 2010 در آمریکا و کشورهای پیشرفته اجرایی شده است، خاطرنشان کرد : ایران در بین کشورهای جهان سوم اولین کشوری است که اقدام به راه اندازی این طرح نموده و بصورت پایلوت در شهرهای بابلسر از استان مازندران؛استهبان از فارس و چناران از خراسان رضوی آن را اجرا کرده است .
به گفته وی تا پایان سال نتایج این طرح اعلام و در صورت موفق بودن از سال آینده وارد فاز فراگیری خواهد شد و در قالب یک طرح 4 یا 5 ساله ادامه خواهد داشت .
انتهای پیام/