دبیر کل انجمن خرمای ایران گفت: متاسفانه تجربه خوبی از خرید تضمینی خرما توسط سازمان تعاون روستایی در گذشته نداریم.

ضرر به سبک خرید تضمینی از سازمان تعاون روستایی/ کمبود خرما نداریمعلی اصغر موسوی دبیر کل انجمن خرما ایران در گفتگو با خبرنگار کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، درخصوص وضعیت خرید تضمینی خرما اظهار داشت: خرید تضمینی خرما یک زمان مشخص دارد و این خرید در فصل برداشت صورت می‌گیرد.
  
وی ادامه داد: مشکل اصلی خرید تضمینی نیست، وقتی خرما خریده می‌شود بنا، بر این است که به بازار تزریق شود و متاسفانه ما تجربه خوبی از خرید تضمینی از سازمان تعاون روستایی نداریم.
  
موسوی تصریح کرد: در گذشته و در دهه 80 تعاونی روستایی، خرما را کیلویی 300 تومان از مردم خرید تضمینی کرد و حدود 150 تا 200 تومان هزینه جانبی کردند و متاسفانه خرمایی که حدود 500 تومان برایش هزینه شده بود، در دبی با قیمت 40 تومان به فروش رفت و باعث نابودی بازار جهانی خرمای ما شد و صادرکنندگان ما آسیب جدی دیدند.
  
وی بیان کرد: سازمان تعاون روستایی طبق قانون موظف است با یک نرخ مشخص خرید تضمینی کند و با بالاترین نرخی که بتواند محصول را بفروشند و پول به دست امده را به خزانه دولت واریز کند، در نتیجه در این میان متضرر نخواهد شد. 

دبیر کل انجمن خرمای ایران ادامه داد: خرید تضمینی به شرطی راه‌گشاست که بتوانی آن را از دور خارج کرد و یا به قیمت جهانی به فروش رساند، نه اینکه به هر قیمتی که شد به فروش برسد و بازار جهانی را به هم ریخته و معدود صادرکنندگان داخلی را نیز با مشکل مواجه کند. 

وی اظهار داشت: در گذشته ستادی بود که در آن سه وزیر، نماینده بانک مرکزی، تعدادی از نمایندگان مجلس و استانداران 6 استان خرماخیز و بخش خصوصی مشارکت داشتند و سیاست‌ها و برنامه‌های خرمای کشور را برنامه ریزی می‌کردند. 

موسوی در این خصوص ادامه داد: ولی از زمانی که وزارت کشاورزی متولی تمام محصولات خوراکی شد، این ستاد تعطیل و بحث خرما به حاشیه رفت.
 
دبیرکل انجمن خرمای ایران درخصوص ذخیره خرما در انبارها با توجه به نزدیکی ماه مبارک رمضان اظهار داشت: سردخانه ها پر از خرما است و ما بیش از نیاز مصرف، خرما داریم و حتی یک ماه و نیم دیگر نیز فصل برداشت خرما خواهیم داشت. 

وی ادامه داد: متاسفانه مصرف خرما در کشور به اندازه تولید نیست و بخشی از آنچه که در انبارهاست مصرف نخواهد شد.
  
موسوی درخصوص افزایش قیمت خرما در بازار اظهار داشت: اگر افزایش قیمت در بحث خرما داشته باشیم تنها دلال بازی است و در این میان عده معدودی دلال وجود دارد که در خیابان خیام هستند که خرما را اول فصل خریده و اجازه پخش خرما از کرمان و سایر استان ها را نمی دهند و با ایجاد تنش باعث افزایش قیمت کاذب می شوند و گرنه میزان خرما کافیست و افزایش قیمت معنی ندارد.
  
وی تصریح کرد: قیمت خرمای درجه یک کیلویی 4 تا 5 هزار تومان و خرمای درجه دو کیلویی 3 هزار تومان است. 

موسوی ادامه داد: یکی از مهمترین مشکلات خرما در کشور این است که تولید یک میلیون تن بوده و میزان مصرف 5 هزار تن است و علت آن عدم معرفی خرما به مردم در کشور است. 

دبیر کل انجمن خرمای ایران درخصوص سرانه مصرف خرما در کشور گفت: سرانه مصرف خرما در کشور عربستان 7 کیلو و نیم به ازای هر نفر و در ایران یک کیلو و 200 گرم است که این موضوع اصلا به نفع مردم و کشاورزان نیست.
  
وی در ادامه تبلیغات را یک عامل مهم در رفع بسیاری از مشکلات دانست و گفت: با تبلیغات رسانه‌ای مشکلات گروه های مختلف جامعه از جمله مردم و باغدار حل می‌شود.
  
موسوی در پایان خاطر نشان کرد: 4 سال پیش با رایزنی هایی که صورت گرفت صدا و سیما قبول کرد که با دریافت یک میلیارد تومان به میزان 10 میلیارد تومان درخصوص فواید خرما تبلیغات کند ولی متاسفانه وزارت جهاد در آن زمان متولی این امر نشد.
  
انتهای پیام/
برچسب ها: خرما ، دلال ، موسوی ، قیمت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار