رئيس سازمان جهاد کشاورزي جنوب کرمان گفت: استفاده از آبياری قطره‌ای در مزارع هندوانه جنوب کرمان موفقيت آميز بود و نتايج شگفت آوری به همراه داشت.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، موسوي رئيس سازمان جهاد کشاورزي جنوب کرمان گفت: به منظور مقابله با بحران کم آبي، نخستين بار از شيوه  آبياري قطره‌اي در مزارع هندوانه جنوب استان از جمله رودبار و فارياب استفاده شدکه نتيجه آن کاهش 90 درصدي ميزان مصرف آب و افزايش بيش از 2 برابري توليد هندوانه بود.
 
وي گفت: در روش غرقابي براي آبياري يک هکتار مزرعه هندوانه،10ساعت آب يک موتور پمپ نياز است اما در شيوه جديد اين ميزان به يک ساعت رسيده است.

رئيس سازمان جهاد کشاورزي جنوب کرمان افزود: درحاليکه ميانگين برداشت محصول در روش غرقابي بين 60 تا 100 تن در هر هکتار است اما در شيوه جديد از هر هکتار 180 تن هندوانه برداشت شده است که به اين ترتيب بهره وري آب در مزارع هندوانه 20 برابر و بهره وري ديگر نهاده‌ها و عوامل توليد 2 برابر افزايش نشان مي دهد.

مديرجهاد کشاورزي شهرستان فارياب هم با اشاره به کيفيت بسيار خوب هندوانه‌هاي بدست آمده در روش آبياري قطره‌اي گفت: در اين روش بذر هندوانه داخل مالچ پلاستيکي کاشته و به صورت قطره‌اي آبياري مي شود و لذا هميشه خاک اطراف بذر و ريشه هندوانه رطوبت کافي دارد ، ضمن اينکه از هدر رفت آب و يا تبخير آن در هواي گرم جنوب کرمان تا حد زيادي جلوگيري مي شود.  

واحدي افزود: 200 هکتار از مزارع فارياب به کشت هندوانه با آبياري قطره‌اي اختصاص يافته است و به زودي اين شيوه در ديگر مناطق نيز اجرا خواهد شد. 

دو نفر از کشاورزان منطقه فارياب که روش آبياري قطره‌اي را در مزرعه خود اجرا کرده اند اجراي اين روش را بسيار مفيد دانستند و گفتند: اين شيوه هم مشکل کم آبي در مزارع آنها را برطرف و هم مراحل کاشت و داشت محصول را آسان‌ترکرده است. 

در پي تشديد بحران کم آبي در استان کرمان، از پارسال کشت هندوانه و ديگر محصولات پر آب با محدوديت‌هاي دولتي مواجه شده و تلاش براي مديريت مصرف اب در کشت اينگونه محصولات در دستور کار قرار گرفته است .

7 هزار هکتار از اراضي زراعي جنوب استان که تا پارسال در آن هندوانه کشت مي‌شد امسال به کشت گندم که به آب کمتري نياز دارد اختصاص يافته است . 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار