حمید گورابی رئیس پژوهشگاه رویان در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: بیش از 10 سال در زمینه سلولهای بنیادی در پژوهشگاه رویان تحقیق کردهایم و در این مدت علاوه بر اینکه تحقیقات علوم پایه انجام دادهایم سعی کردیم از آنچه که در آزمایشگاهها به آن دسترسی پیدا کردهایم در درمان بیماریها استفاده کنیم.
وی ادامه داد: مشکلی که در پژوهشگاه رویان وجود دارد کمبود فضای فیزیکی است تا بتوانیم خدماتی که به آن دسترسی پیدا کردهایم بر بیماران عرضه کنیم به همین خاطر سعی شد که یک بیمارستان به همراه یک مرکز پژوهش و آموزش استاندارد با کمک شهرداری و سازمان اوقاف برنامه ریزی شود.
وی بیان کرد: در این بیمارستان صرفا جراحی عادی و دارو درمانی صورت نمیگیرد اگرچه ممکن است در کنار سلول درمانی این اعمال انجام نشود اما هدف اصلی از تاسیس این بیمارستان سلول درمانی است.
گورابی گفت: ما میتوانیم در آن محیط طبق شرایط استاندارد روشهای جدید برای سلول درمانی کشف کنیم و به تمام مراکز درمانی که در کشور علاقهمند به سلول درمانی هستند و در این زمینه فعالیت میکنند آن را عرضه کنیم.
گورابی تصریح کرد: در حال حاضر در کشورهای پیشرفته بیمارستانهایی با این مشکل را تاسیس کردند که در آنها سلول در شرایط استاندارد تولید میشود و برای بیماران خاص مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین کشورهای منطقه سعی میکنند با خرید این فناوری چنین امکاناتی را در کشورشان فراهم کنند اما در ایران دانشمندان پژوهشگاه رویان و سایر دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی توانستند به بسیاری از این علوم دسترسی پیدا کنند.
وی اظهار داشت: درمان حاضر خدماتی در ارتباط با غضروف استخوانی، سوختگیهای چشم و قرنیه و همچنین در مورد قلب به صورت محدود ارائه میکنیم که امیدواریم با تاسیس این بیمارستان که در حدود 2 تا 3 سال آینده به طول میانجامد بتوانیم ظرفیت خوبی را ایجاد کنیم.
گورابی خاطر نشان کرد: ما مجتمع تولید سلول را در دست راهاندازی داریم که در آن هم سلول را در سطح استاندارد تولید خواهیم کرد و هم در یک محیط مناسبی سلولها به بدن منتقل خواهد شد.
انتهای پیام/