برخی در مواجهه با مسایل و مشکلات، برای حل آنها به سراغ میانبر "فال" و "فالگیری" و "رمالی" می‌روند.

خبرنگار شهری باشگاه خبرنگاران، برخی در مواجهه با مسایل و مشکلات نه چندان سخت و بغرنج، به سرعت میدان خالی کرده و برای حل آنها به سراغ میانبر "فال" و "فالگیری" و "رمالی" می‌روند.
 
فالگیری، سرکتاب، کارگشایی، رزق و روزی، مهر و محبت، بخت گشایی و.. کلید واژه‌هایی هستند که برای بازشدن قفل مشکلات افراد به ظاهر درمانده از سوی برخی سودجویان پیشنهاد می‌شود. واماندگان از حل مشکلات، با این تصور که گره مشکلشان فقط به روش‌های غیر معمول حل می‌شود، افسار و عنان زندگی خود را به رمالان می‌سپارند.

*رمالی نوین

در سالهای اخیر فالگیران و رمالان، سرکتاب بازکنان به قولی "تغییر تاکتیک" داده یا خو را "به روز" کرده اند تا از قافله دیگر شیادان عقب نمانند. اگر تا چند سال قبل در خیابان‌ها پرسه می‌زدند بساط سیخ و بادبزن پهن می کردند و با التماس از مردم می‌خواستند که اجازه دهند فالشان را بگیرند، اما امروز برخی از آنها برای دادن "خدمات"! ، وقت قبلی می دهند؛ تازه مراجعه کننده باید با یک "معرف" معتبر! و مورد اعتماد رمال به حضورش مشرف شود!

*تحصیلکرده‌ها و مراجعه به رمال‌ها

این روزها برخی از رمال‌ها کارت ویزیت چاپ می‌کنند و این یکی از شیوه‌های کلاهبرداری آن‌ها است. افرادی که مدعی می‌شوند، می‌توانند آینده دیگران را بازگو کنند و تغییر دهند، در نتیجه با این شیوه اقدام به کلاهبرداری از طعمه‌های خود می‌کنند و بر اساس آمار بیشتر افرادی که به دعا نویس‌ها و رمال‌ها مراجعه می‌کنند، پولدار‌ها هستند، چون مردم از طبقات پایین اقتصادی براحتی نمی‌توانند هزینه بالای این "مشکل گشایی" را بپردازند و این در حالی است که بسیاری از مراجعه کنندگان به رمالان از قشر تحصیلکرده جامعه هستند.

*نظر دین درباره فالگیری

با توجه به سخنرانی بسیاری از مراجع تقلید، در دین اسلام بخت گشایی و طلسم کردن کار بسیار ناپسندیده‌ای است. حجت الاسلام محمدی کارشناس مسائل فرهنگی در این باره می‌گوید: انسان‌ها برای حل مشکلات خود به خدا توجه کنند و دعا را واسطه فیض قرار دهند و اصلاح امور را با توجه به حقانیت پروردگار با توسل به ائمه اطهار (ع) و صلاح خود، درخواست کنند. رمالان و دعانویسان عنکبوتان دکان دار دنیا هستند که با استفاده از چند کتاب دعا و فالگیری، برای همه نسخه می‌پیچند.

*چه کسانی بیشتر پیش فالگیران می‌روند؟

تحقیقات بیانگر این واقعیت تلخ است که بخش عمده‌ای از مراجعه کنندگان به رمالان را زنان تشکیل می‌دهند که نشانه این است که زنان در مقایسه با مردان، به علت نداشتن اعتماد به نفس، ناتوانی در حل مشکلات، همچنین واکنشهای عاطفی در مواجهه با هر مشکلی، بیشتر سراغ رمالان و فالگیران و دعانویسان می روند.

*با این آسیب چه کنیم؟

باید قبول کرد که میل و رغبت دانستن درباره آینده در همه افراد وجود دارد و فقط باید این تمایل در افراد کنترل و بر آن غلبه شود و تنها راه‌کار مقابله با این معضل تقویت ایمان و توکل بر خداوند است.

گزارش از مریم کرمی

انتهای پیام/
برچسب ها: فالگیران ، زندگی ، سرک ، مردم ، فال
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار