به گزارش
گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران ،
به نقل از خبرگزاری فارس ، خردادماه سال گذشته بود که چهار خانواده علیآبادی با دیدن قبضهای تلفن منزل مسکونی شان شوکه شدند. منازل مسکونی این چهار خانواده که در کوچه الغدیر خیابان کمربندی شهرستان علیآبادکتول ساکن هستند، در مجاورت هم قرار دارد و برای آنها قبضهای تلفن 500 هزار تومانی، 2 میلیون و 500 هزار تومانی، 3 میلیون و 700 هزار تومانی و برای نفر آخر قبض تلفن 16 میلیون تومانی صادر شد.
با وجود پیگیریهای مکرر و بازرسی خطوط تلفن توسط ماموران مخابرات بعد از گذشت چند ماه هنوز علت این ماجرا مشخص نشده و مخابرات آنها را موظف به پرداخت این قبوض نجومی کرده است.
البته به گفته ساکنان این کوچه، ظاهراً مخابرات چند روز بعد از این حادثه اقدام به تعویض سیمهای تلفن و بالاتر بردن آنها کرده است! در پرینت ریز مکالمات مشخص شد که بیشتر این تماسها با شمارههای موبایل در کشور عراق صورت گرفته است. البته تماسهایی با کشورهای اکوادور، گینه بیسائو، صربستان، بوسنی و هرزگوین و ... نیز در پرینت مکالمات این مشترکان دیده میشود.
در طول سالهای اخیر هر از گاهی شاهد صدور قبضهای میلیونی آب، برق و یا گاز بودهایم و شاید شما نیز مصاحبه برخی از هموطنان مان را در خصوص قبضهای میلیونی در صدا و سیما دیده باشید که معمولا این موارد به علت اشتباه در قرائت کنتور یا اشتباه در وارد کردن اطلاعات به کامپیوتر رخ میدهند و قابل اصلاح هستند. اما ظاهراً در مورد صدور قبضهای تلفن ماجرا به گونه دیگری است و مخابرات شهرستان علیآبادکتول با ارسال شکوائیه به دادگاه مشترکان فوق را ملزم به پرداخت مبالغ مذکور کرده است.
پیگیریهای نماینده مردم علیآبادکتول در مجلس شورای اسلامی
در پیگیریهای نوروزی نماینده مردم شهرستان علیآبادکتول در مجلس شورای اسلامی، ادارهکل بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی استان اقدام به بررسی حضوری از محل کرد که در پاسخ چنین عنوان شده است: «با عنایت به اجرای شبکه کابل به صورت زمینی تا محل پست و بررسی به عمل آمده از سیستم سوئیچ، مسیر کابل مرکزی و آبونه و لیست مکالمات خارج از کشور ارسالی از مرکز بینالملل تائیدیه مکالمات از مرکز یاد شده و تطبیق آن با ریز مکالمات صادره از سوئیچ مرکز تلفن علیآبادکتول، تماس از شماره تلفن ****3422 با مقصد بینالملل، مقید در ریز مکالمات ارائه شده صورت پذیرفته و با توجه به بازدید به عمل آمده از مسیر کابل که فقط بعد از پست به صورت هوایی است پارالل غیرمجاز که منجر به سرقت مکالمات تلفن باشد، ملاحظه نشده است.
مزید بر آنکه با لحاظ حجم، تعداد و ساعات مکالمات صورت پذیرفته در طول یک سیکل دو ماهه تکرار شده است، این امر مستلزم قطع ارتباط طولانی و استفاده غیرمجاز از خط تلفن در طول مسیر کابل هوایی به صورت عینی و در ملأعام بوده که چنین گزارشی در خصوص خط تلفن یاد شده به اداره مخابرات علیآبادکتول واصل نشده است و مکالمات بین شهری حاکی از صحت مسیر و عدم قطع تلفن در این مدت است.»
هرچند بازرسی این ادارهکل منکر هرگونه سرقت مکالمات شده و آن را منوط به قطعی مکرر تلفن در زمان استفاده عنوان کرده است، اما ذکر این نکته ضروری است که براساس محتویات پرینت مکالمات شماره مذکور بیشتر این تماسها در ساعات پایانی شب صورت گرفته است که علیالاصول قطعی طولانی مدت در آن ساعات از شبانهروز چندان به چشم نمیآید و ممکن است مشترکان متوجه این قطعی تلفن نشوند. در ضمن با توجه به تغییر ذائقه ارتباطی مردم و استفاده بیشتر از تلفن همراه، قطعی موقت تلفن چندان به چشم نمیآید و احتمال بروز اختلالات ارتباطی نخستین گزینه است.
قبضهای نجومی در سایر شهرهای استان گلستان
البته این پدیده تنها مربوط به شهرستان علیآبادکتول نیست و در برخی از شهرهای دیگر استان مثل «فاضلآباد» و روستای «حاجیکلاته» نیز چنین قبوضی صادر شده است و تنها اقدام صورت گرفته از سوی مخابرات در این خصوص تقسیط مبلغ مذکور و دریافت آن به صورت ماهیانه است.
شمسعلی جعفری مدیر روابط عمومی مخابرات استان گلستان در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: در آخرین جلسهای که در خصوص این پرونده برگزار شد، موضوع از جهات مختلف بررسی شد و استفاده از شبکه توسط مشترکان محرز شده است و این مشترکان موظف به پرداخت مبالغ مذکور هستند.
وی همچنین در خصوص سوءاستفاده احتمالی از خطوط تلفن گفت: تماس با شبکههای ماهوارهای خارج از کشور و پشت خط ماندنهای طولانی یکی از دلایل بالا رفتن هزینه های تلفن مشترکان است.
هر چند صحبتهای مدیر روابط عمومی مخابرات استان گلستان مبنی بر سوء استفاده شبکههای ماهوارهای کاملا مستدل و منطقی است ولی همانگونه در تصویر پرینت مکالمات این مشترکان دیده میشود، بیشتر تماسها با کشور عراق و موبایلهای اعتباری است و ربطی به شبکههای ماهوارهای ندارد.
گمانهزنی در خصوص صدور قبضهای میلیونی
آنچه مسلم است بروز این اتفاق و اتفاقاتی از این دست نباید امری عادی تلقی شوند و جا دارند مسئولان با پیگیریهای اساسی مانع از به وجود آمدن چنین اتفاقاتی شوند. اینکه باور کنیم تنها چهار خانواده مجاور در شهرستان علیآبادکتول تماسهای طولانی مدت با کشورهایی داشته باشند که حتی یک آشنا یا فامیل در آن نقاط ندارند، دور از ذهن و کاملا غیر منطقی به نظر میرسد.
در گذشته به دلیل عدم تسلط برخی افراد به زبان انگلیسی، در زمان استفاده از اینترنت با مودمهای دایلآپ امکان بروز چنین اتفاقاتی محتمل بود. چراکه سیستم گاهی به صورت خودکار اقدام به ساخت کانکشن با آیاسپی کشور مقصد میکرد که در هر دقیقه تقریبا هفت دلار هزینه این اتصال محاسبه میشد اما در این مکالمات اثری از ساخت کانکشن یا شبکههای ماهوارهای نیست.
عدهای تشابه شماره تلفن این مشترکان با مشترکان سایر استانها را علت این امر تلقی میکنند و احتمال اشتباه در صدور قبض را دلیل این امر میدانند که با توجه به صدور چهار شماره مجاور امکان بروز این امر ناچیز است.
در تماس تلفنی با کارشناسان مخابرات استان و شهرستان هم توفیق چندانی به دست نیاوردیم و کسی حاضر به پاسخگویی و حتی گمانهزنی نبود! شاید در حال حاضر بستن دو صفر تلفن یا اکتفا به استفاده از تلفن همراه به جای تلفن ثابت تنها راهکارهای ممکن برای مواجه نشدن با قبضهای میلیونی تلفن باشند! البته این کار مزایای دیگری نیز دارد که احتمال برنده شدن و دریافت جوایز نفیس یکی از آنهاست!
انتهای پیام/