به گزارش
گروه علمی، پزشكی باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، سی و نهمین جلسه کارگروه تخصصی تغذیه و امنیت غذایی شورای سیاست گزاری سلامت وزارت بهداشت به میزبانی سازمان ملی استاندارد و با حضور اعضای این کارگروه با مرور فعالیت های سال 93 و بررسی اولویت های سال جاری برگزار شد.
مشاور وزیر و رئیس شورای سیاست گذاری سلامت وزارت بهداشت در این جلسه با تاکید بر استقرار نظام سیاستگذاری فرابخشی آگاه از شواهد، خواهان توجه ویژه استانداران سراسر کشور به مسئله سلامت شد و گفت: موضوع سلامت مسئله ای بین بخشی است و باید از تمامی ظرفیت ها در استانها بویژه استانداران برای اجرایی کردن شاخص های سلامت در کشور بهره برد.
وی با مرور فعالیت ها و اقدامات صورت گرفته یادآور شد: در مورد موضوع روغن و سموم مقرر شده است فعالیت ها تداوم یابد، از این رو واردات روغن پالم در کشور کاهش یافت و به گفته سازمان غذا و دارو میزان کاهش واردات روغن پالم 40 درصد گزارش شده است.
وی همچنین به پیگیری موضوع استاندارد روغن های خوراکی اشاره کرد و یادآور شد: در این خصوص میزان اسیدهای چرب نیز کاهش یافته است .
دکتر دلاوری توجه ویژه به کارگروه اطلاع رسانی و ایجاد سیستم کنترلی مصوبات را از اولویت های دبیرخانه شورای سلامت برشمرد.
وی همچنین ضمن قدردانی از رسانه ملی به جهت تولید برنامه های سلامت محور خواهان تقویت همکاری ها در این بخش با وزارت بهداشت شد.
مشاور وزیر در ادامه عنوان کرد: ساماندهی دانشگاههای علوم پزشکی و نیز تقویت نظام سیاست گذاری فرابخشی در سطح دانشگاهها و استان ها از دیگر برنامه های سال جدید است.
دکتر دلاوری اظهار داشت: پیگیری کاهش مصرف نمک، شکر و آلاینده ها و باقی مانده آفت کش ها در محصولات کشاورزی، اجباری شدن استاندارد کودهای شیمیایی از جمله برنامه های در دستور کار این شوراست.
وی اضافه کرد: پیگیری تشکیل کمیته فنی ارزیابی خطر در محصولات کشاورزی، نظارت بر مواد خام گیاهی، توسعه شبکه های نظارتی در حوزه امنیت غذا و تغذیه ( با تاکید بر واگذاری بخشی از سازو کارهای نظارتی به موسسات بخش خصوصی) ، غنی سازی محصولات با ویتامین دی و اخذ مالیات از کالاهای آسیب رسان به طور جدی از دیگر برنامه های شورا در سال 94 است.
در این جلسه همچنین اعضای حاضر از دستگاههای مختلف به شرح پیشنهادات خود و اقدامات انجام شده در سال گذشته پرداختند.
انتهای پیام/