ساری؛

ضرورت راه اندازی پایانه صادرات برنج شمال کشور در آمل

پایانه صادرات برنج شمال کشور در آمل راه اندازی شود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری، اسماعیل یزدان پناه با بيان اينکه در کشور ما بيش از دو ميليون تن برنج توليد می‌شود که يک ميليون تن آن به استان مازندران اختصاص دارد، گفت: مرکز بين المللی تجارت و صادرات برنج ایران با سرمايه گذاری بخش خصوصی ظرفيت جذب بيش از 700 هزار تن برنج را دارا است.

مديرعامل شرکت توسعه تجارت برنج مازندران با اعلام اينکه مازندران با شرايط خاص آب وهوايی مرکز کشت برنج مرغوب کشور محسوب می‌شود، تصریح کرد: اين مرکز با هدف تنظيم بازار برنج در کشور با برند بين المللی و فرا ملی در شهرستان آمل در حال ساخت است که در آينده‌ای نزديک با افتتاح اين مرکز مشکلات بخش برنج کاهش خواهد يافت.

يزدان پناه با اشاره به اينکه در اين مرکز انواع برنج مرغوب به فروش خواهد رسيد، افزود: هدف مهم اين مرکز، کنترل بازار و نظارت بر قيمت انواع برنج با قطع دست دلالان است که اين امر سبب افزايش قدرت خريد مردم خواهد شد.

مديرعامل شرکت توسعه تجارت برنج مازندران گفت: در حال حاضر ميزان توليد برنج در کشور جوابگوی تمام نياز کشور نيست و خودکفايی يکی از دغدغه‌های مهم اين بخش است که برنج با کيفيت خارجی تنها برای تامين باقيمانده نياز کشور وارد می‌شود و اين مرکز بر واردات انواع برنج خارجی نظارت خواهد داشت و از ورود برنج بدون کيفيت خارجی به اين بازار جلوگيری می‌کند.

وی ادامه داد: اين مرکز با داشتن مرکز کنترل کيفيت، سلامت برنج‌های موجود در مرکز را تضمين خواهد کرد.

مديرعامل مرکز توسعه تجارت برنج مازندران با بيان اينکه بايد واردات برنج در زمان کمبود و به ميزان نياز انجام شود، اظهار داشت: چيزی که بيشتر از همه در بحث واردات بايد به آن توجه کرد تنظيم بازار و توجه به زمان واردات برنج است تا از اين طريق تنظيم بازار به هم نخورده و برای کشاورزان مشکلات اساسی به وجود نيايد.

يزدان پناه خاطرنشان کرد: از دولت تقاضا داريم تا با بخش خصوصی همکاری بيشتری داشته و با درنظر گرفتن تسهيلات بانکی با سود کم پشتيبان بخش بازار و اين مرکز تجاری باشند تا بتوانيم با افتتاح اين مرکز بازار برنج را تنظيم و مشکلاتش را به حداقل برسانيم.

وی با اشاره به اينکه اين مرکز بين المللی اولين و تنها مرکز تجارت و فروش برنج کشور است، گفت: از زمان شروع ساخت تاکنون 20 ميليارد ریال برای احداث اين مرکز هزينه شده است و با ساخت فروشگاه و امکانات توريستی در اين مرکز به گردشگران نيز خدمات ارائه خواهد شد.

وی با ابراز تاسف از اينکه برنج مرغوب ما در وضعيت نابسامانی به سر می برد، تاکيد کرد: ما بايد کشاورزان را با اختصاص تسهيلات حمايتی به توليد برنج مرغوب تشويق کنيم و با خريد تضمينی برنج از کشاورزان، آنها را از فروش زمين‌های کشاورزی خود به دليل مشکلات مالی و نوسان قيمت برنج در بازار و تغيير کاربری منصرف کنيم.

همایون ربانی فر، مدیرکل دبیرخانه شورای عالی توسعه صادرات غیر نفتی سازمان توسعه تجارت کشور با بیان اینکه توسعه این گونه مراکز می تواند دولت را در امر کم کردن واردات برنج کمک کند تاکید کرد: برای تقویت کشاورزی در مازندران نیاز به داشتن چنین مرکزی احساس می شود که می طلبد مسئولان استانی که دغدغه حمایت از کشاورزان دارند در کمیته توسعه صادرات مطرح و برای پیگیری به دبیرخانه شورای عالی توسعه صادرات غیر نفتی سازمان توسعه تجارت کشور ارسال کنند.

انتهای پیام/م


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.