معاون وزیر نفت مطرح کرد:

تاثیرگذاری بازار انرژی با بکارگیری دانش ژئومکانیک نفت/تحقق افزایش ضریب بازیافت در گرو فناوری های نوین

مقدم با تاکید براینکه برای ضریب بازیافت مخازن باید موضوع مطالعه فناورانه میدانها به طور جدی در دستور کار قرار گیرد گفت: با به کارگیری علم ژئومکانیک تبدیل حوزه های غیر تجاری به تجاری ممکن می شود؛ در نتیجه با استفاده از این علم می توانیم در بازار انرژی تاثیر گذاری بیشتر داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ محمدرضا مقدم در نخستین کنفرانس ملی ژئومکانیک نفت که در پژوهشگاه  صنعت نفت برگزار شد، با بیان اینکه طی دهه اخیر کشورهای غربی با تکیه بر علم ژئومکانیک توانسته اند حوزه های غیر تجاری را در عرصه تجارت احیا کنند، توجه بیش از پیش به علم ژئومکانیک را خواستار شد.
 
معاون وزیر نفت با اشاره به اقدام خوب صورت گرفته برای شکل گیری انجام ژئومکانیک و نیز برگزاری این کنفرانس از سوی دانشگاه شاهرود و پژوهشگاه صنعت نفت اظهار داشت: آمریکاییها با تکیه بر علم ژئومکانیک در سالهای اخیر توانستند حوزه های غیرتجاری نفت را به تجاری تبدیل کنند و تأثیرگذاری زیادی در بازار نفت و قطبهای سرمایه گذاری دنیا داشته باشند.
 
وی با تاکید بر این که باید آثار فناوری را بر تجاری سازی صنعت نفت و کسب و کار آن جدی بگیریم، افزود: زمانی قابل باور نبود که بخشهای غیرتجاری نفت، تجاری شوند اما امروز این اتفاق افتاده و در حال حاضر اگرچه متوسط قیمت نفت و گاز شیل ٤٠ تا ٧٠ دلار است اما باز هم این فناوری دوام می آورد و صرفه اقتصادی دارد.
 
مقدم تصریح کرد: با به کارگیری علم ژئومکانیک تبدیل حوزه های غیر تجاری به تجاری ممکن می شود؛ در نتیجه با استفاده از این علم می توانیم در بازار انرژی تاثیر گذاری بیشتر داشته باشیم.
 
وی با اشاره به اینکه پیش از این تجاری سازی نفت غیر متعارف و دور از باور بود، افزود: هم اکنون میانگین بهای شیل اویل (Shale Oil) و شیل گس (shale Gas) بین 40 تا 70 دلار است و این در حالی است که به دلیل دسترسی به فناوری برای کشورهای صادر کننده صرفه اقتصادی دارد.
 
معاون پژوهش فناوری وزیر نفت با بیان این که میادین مشترک اصلی و مهم کشور برای مطالعات فناورانه در اختیار دانشگاه ها و موسسات دانش بنیان قرار گرفته اند، اظهار کرد: اگر در صدد افزایش ضریب بازیافت هستیم باید در مورد علم ژئومکانیک اقدامات تاثیرگذار انجام دهیم تا توسعه تکنولوژی و فناوری صورت گیرد.
 
معاون وزیر نفت تأکید کرد: باید برای ضریب بازیافت مخازن از علم ژئومکانیک استفاده کنیم و موضوع مطالعه فناورانه میدانها به طور جدی در دستور کار قرار گیرد.
 
مقدم با اشاره به قرارداد بین صنعت نفت و دانشگاهها برای مطالعه فناورانه میدانهای نفتی گفت: توسعه تکنولوژی و فناوری، توسعه بسیاری سختی است و باید با شفاف سازی در این حوزه وارد شویم و در عین حال این حوزه نیازمند سازمان دهی است.
 
وی اظهار امیدواری کرد که جای مناسبی برای مطالعات ژئومکانیک در دانشگاهها و شرکتهای عملیاتی باز شود و افزود: مطالعه میدانهای غیرتجاری در سالهای اخیر پیشرفت خوبی داشته و ما می توانیم با همت دانشگاهها در حوزه های عملیاتی مانند مدیریت اکتشاف، تفاهم این دو عرصه را بیشتر کنیم.

معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فناوری اظهار امیدواری کرد که عوامل همکاری و ارتبطات میان قطبهای علمی و عملیاتی بیشتر شود و تصریح کرد: موضوع این همایش یعنی ژئومکانیک نفت باید در صنعت نفت عملیاتی شود و من از دوستان می خواهم که خروجی این پروژه ها و دور هم جمع شدنها، تعریف چند پروژه مهم توسعه فناوری برای آینده صنعت نفت ایران باشد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار