از داشتن موی سفید رنج می برید / مداومت درخوردن والک یا سیر صحرایی یا پیاز کوهی به علت داشتن فلزمنگنز سبب ریزش موی سفید ودر آمدن موی سیاه به جای آن می شود .

عضوهیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی مازندران در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران ساری گفت : سیر صحرایی ، پیاز کوهی ، والک کوهی که به زبان بومیان منطقه الزی می گویند سرشار از کلسیم است وخوردن آن تنفس را آسان ودرمان است

اکبرزاده افزود: الزی گیاهی است شبیه سیر با غده ها و گل سفید رنگ که با ساقه ای منفرد از قسمت غده ای سیر مانند آن و چند شاخه با گل انتهایی منفرد که معمولا به سمت پایین متمایل هستند .

به گفته وی برگهای آن کشیده و لطیف و ملایم با بوی ملایم سیر است که اگر در فضای اتاق تمیز شود موجب سوزش چشم و ایجاد ناراحتی می شود .

وی تصریح کرد :این گیاه به صورت خودرو در اواخر زمستان در اسفند ماه و تا فروردین ماه در جنگل های استان های شمالی ایران و مناطق مرطوب و سایه ای جنگل ها و بیشه های اطراف سنه کوه می روید. الزی بسیار ملایم ‌تر و شیرین ‌تر از سیر معمولی است و بیشتر مصرف دارویی دارد.

عضوهیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی مازندران سه ویژگی مهم الزی را شامل ۱- بوی سیر و پیاز می دهد ۲- اغلب دارای دو برگ دراز نوک تیزاست ۳- غده آن شبیه سیر خوراکی ولی معمولا تک چکه ای است .

یکی ازروستاییان منطقه داربکلا میاندرود در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران ساری ؛اهالی روستای داربکلا ساری در اواخر اسفندماه و اوایل فصل بهار به مناطق مرطوب و سایه ای جنگل ها و بیشه های اطراف محل می روند و اقدام به چیدن این گیاه می کنند. و از آن به عنوان سبزی در برنج ، آش و همچنین به صورت سبزی خوردن یا سالاد استفاده می کنند.این گیاه را برای فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن می توان نگهداری کرد.خشک کردن آن حتما باید در سایه صورت پذیرد.

اکبرزاده عضوهیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی مازندران به

خواص و اثرات دارویی الزی اشاره کرد وافزود :

۱- الزی برای تصلب شرایین، اسهال، اتساع روده ای، آنفلوانزا، برونشیت، بیماری اسهال خونی از نوع آمیبی و سیاه سرفه کاربرد دارد.

۲- خوردن آن تنفس را آسان و تنگی نفس را درمان مى کند.

۳- مداومت در خوردن الزی سبب ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن می شود. این خاصیت به علت داشتن فلز منگنز است که در آن زیاد بوده و عامل سیاهى موى بدن انسان مى باشد.

۴- مصرف گیاه سیر کوهی یا الزی باعث کاهش قند و پیشگیری از افزایش فشار خون در مبتلایان به دیابت می ‌شود.

۵- این گیاه ضد عفونى کننده ی قوى است؛ به هضم غذا کمک مى کند و ضد کرم معده و کرم کدو است.

۶- تسکین دهنده ی درد روماتیسم ، سیاتیک و نقرس مى باشد.

۷- میوه ی سیر کوهی یا الزی بسیار خنک و ضد رطوبت بدن است و راه ورود میکروب ها را به عروق مى بندد و از خونریزى و فساد خون جلوگیرى کرده و رقت خون را درمان مى کند.

۸- ملین و اشتهاآور بوده و ادرار را زیاد مى کند.

۹- شربت الزی براى مبتلایان به تب و آبله مرغان و سرخک بسیار مفید است. غرغره ی جوشانده ی آن براى درمان دردگلو و آنژین سود فراوان دارد.

۱۰- سکنجبین میوه آن خنک کننده بوده و براى رفع یرقان و التهاب صفرا و کبد سودبخش است.

۱۱- به صورت موضعی برگ های له شده ی آن را می توان برای از بین بردن آبسه و کورک به کار برد.

۱۲- مالیدن عصاره میوه ى الزی جهت زخم هاى آبدار و چرکى نافع بوده، آن ها را خشک مى کند و گل آن نیز همین خاصیت را دارد.

۱۳- جویدن برگ الزی جهت ورم لثه و رفع بى حسى آن مفید مى باشد. جوش هاى دهان را از بین مى برد و بوى بد دهان را برطرف مى نماید.

۱۴- گل الزی اسهال را بند مى آورد و ضماد برگ آن بر روى دکمه بواسیر خونى نافع است.

۱۵- نوشیدن جوشانده ى ریشه ی الزی علاوه بر بند آمدن اسهال، سنگ کلیه و مثانه را خرد مى کند.


انتهای پیام/ا

برچسب ها: گیاهی ، سفید ، کوهی ، ملایم ، مرکز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.