به گزارش
گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از (وب دا)؛ دکتر سید حسن هاشمی در نهمین نشست اعضای شورای مدیران کل دفاتر حوزههای وزارتی، سازمانها و نهادها در دولت تدبیر و امید که روز گذشته در وزارت بهداشت برگزار شد تأکید کرد: وزارت بهداشت طرح بزرگی را آغاز کرده است که تا کنون کمتر از ۱۰ درصد آن عملی شده است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت تا کنون توانسته ارزش افزوده زیادی را برای دولت و نظام ایجاد کند افزود: البته در این طرح در مقایسه با طرحهای دولت قبل مانند مسکن مهر، تبلیغی صورت نگرفت زیرا به صلاح نیست که یک دستگاه دولتی رویکرد تبلیغی داشته باشد.
دکتر هاشمی ادامه داد: زمانی که مردم به بیمارستانها و داروخانهها مراجعه میکنند به خوبی متوجه میشوند که چه میزان آرامش ایجاد شده و دولت تا چه حد به فکر آنها است چرا که مهمترین خواسته مردم این است که به آنها توجه شود و مورد احترام مسوولان باشند.
وزیر بهداشت با انتقاد از تصویری که برخی رسانهها از فاصله زیاد مسوولان و مردم ساختهاند خاطر نشان کرد: به مردم القا میشود که یک مدیر، وزیر یا وکیل دنبال پارتی بازی و مسوولیت دادن به فامیل خود است که از آن با عنوان خودخواهی مسوولان و دعواهای صنفی یاد میکنند.
وزیر بهداشت سخنی را از معاون اول رییس جمهور نقل کرد و گفت: آقای جهانگیری در روزهای ابتدایی اجرای طرح تحول سلامت در سفری که به اصفهان داشت بیماری را دیده بود که پیش از بستری شدن در بیمارستان ۲ میلیون تومان از وی دریافت شده بود و با اجرای این طرح بعد از ترخیص از بیمارستان با عودت این مبلغ به بیمار، موجب تعجب وی شده بود.
تخصیص اعتبارات ۱ درصد مالیات بر ارزش افزوده به حوزهای غیر از سلامت، شرعا حرام است
وزیر بهداشت گفت: با پیشنهاد دکتر دانش جعفری مشاور اقتصادی وزارت بهداشت پیشنهادی به مجلس و دولت دادیم که ۱ درصد از مالیات بر ارزش افزودهای که مردم پرداخت میکنند به حوزه سلامت اختصاص یابد که مورد قبول واقع شد و در اینجا به نماینده سازمان برنامه و بودجه اعلام میکنم که اگر ۱ درصد مالیات بر ارزش افزوده به در جایی غیر از حوزه سلامت اختصاص یابد شرعا حرام است چون مردم به قصد سلامت آن را پرداخت میکنند.
دکتر هاشمی همچنین درباره اختصاص ۱۰ درصد از منابع حاصل از یارانهها نیز گفت: تا کنون حدود دو سوم از این مبلغ محقق شده است و میدانیم که دولت به لحاظ اقتصادی و کاهش قیمت نفت مشکلات زیاری دارد.
ایجاد سرمایه اجتماعی برای دولت و نظام
وزیر بهداشت با انتقاد از افرادی که در تریبونهای مختلف اعتبارات حوزه سلامت را بسیار بیشتر از آنچه که واقعیت دارد نشان میدهند، تأکید کرد: این گونه سخنان باعث بالا رفتن توقعات میشود.
دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: با اجرای برنامه تحول سلامت با وجود عدم تامین کامل منابع مالی برای تحقق تمام ابعاد این برنامه، توانستهایم رضایتمندی نسبی در بین مردم ایجاد کنیم که موجب خوشحالی و حمایت مقام معظم رهبری نیز واقع شده است و البته موجب بالا رفتن توقعات شده است.
وزیر بهداشت ادامه داد: در ملاقاتهایی که با استانداران، فرماندارن و ائمه جمعه داشتم، آنها از کاهش پرداخت هزینههای دارویی و درمانی مردم ابراز خوشحالی میکردند.
دکتر هاشمی با تشریح اوضاع نامساعد حوزه سلامت در ابتدای شروع بکار دولت گفت در برخی استانها برای حل این مشکلات شاهد بودیم که شورای تأمین استانها در زمینه تأمین پول برق مصرفی بیمارستانها و معوقات پرسنل حوزه سلامت که گاهی به ۱۰ ماه رسیده بود، تشکیل میشد.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه با همین منابعی که دولت در اختیار حوزه سلامت قرار داده است یک سرمایه اجتماعی برای دولت و نظام ایجاد شده است افزود: نباید نسبت به این حرکت انسانی و اسلامی بیتوجه باشیم چرا که این سرمایه متعلق به نظام است.
دکتر هاشمی گفت: در کشور ما دولت با پرداخت ۷ هزار میلیار تومانی حدود ۳۵ درصد از هزینههای درمانی را میدهد و بقیه از جیب مردم پرداخت میشود، یادآور شد: در برخی کشورها تا ۸۰ درصد هزینههای درمانی را دولت پرداخت میکند.
وزیر بهداشت بار دیگر با تأکید بر اختصاص ۱۰ درصد از منابع حاصل از هدفمندی یارانه به بخش سلامت افزود: چطور میشود که تمام دولت برای پرداخت یارانهها به مردم در هر ماه بسیج میشوند اما پرداخت آن به بخش سلامت با تأخیر همراه است که این موجب نگرانی ما نسبت به پایدار بودن منابع حوزه سلامت میشود.
ضرورت داشتن پیوست سلامت در طرحهای بزرگ ملی
دکتر هاشمی به دیگر وزرای کابینه توصیه کرد تا در طرحهای بزرگ و ملی خود همواره سلامت را در اولویت خود قرار دهند و به آن توجه ویژه داشته باشند.
وزیر بهداشت ادامه داد: به عنوان نمونه وزارت راه و شهرسازی در طرحهای حمل و نقل یا وزارت جهاد کشاورزی در تأمین غذای سالم برای مردم و وزارت نفت در پروژههای نفت و گاز میبایست سلامت را در اولویت خود قرار دهند و همواره در طرحها پیوست سلامت را مد نظر داشته باشند.
دکتر هاشمی با مهم دانستن به کار گیری مدیران شایسته برای پیشبرد اهداف دولت در نقاط مختلف کشور بیان داشت: در بسیاری از کشورهای پیشرفته و حتی در آمریکا روی کار آمدن دولتها بستگی زیادی به برنامههای آنان در بخش سلامت و بیمه دارد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: چون مردم از لحظه تولد تا لحظه مرگ و همچنین در طول شبانه روز با حوزه سلامت در گیر هستند امیدواریم حساسیت بیشتری در این حوزه ایجاد شود تا بتوانیم اقدامات لازم را در جهت صلاح و سلامت مردم انجام دهیم.
مدیران کل حوزههای وزارتی سنگ صبور مجموعههای اجرایی هستند
وزیر بهداشت با ابراز خشنودی از اینکه میزبان بخشی از دولت به عنوان تسهیل کننده اجرای سیاستها است گفت: ما همواره قدر مدیران کل حوزه وزارتی را میدانیم زیرا آنها تنها بخشی هستند که موجب آرامش مدیران ارشد در سازمانها و وزارتخانهها میشوند.
دکتر هاشمی ادامه داد: یک مدیر کل حوزه وزارتی میتواند موجب آرامش یک مدیر یا برعکس، میتواند باعث ایجاد استرس و مزاحمت در کوتاه مدت و حتی بعد از ترک مسوولیت یک مدیر شود.
وزیر بهداشت با تأکید بر نقش مدیران حوزه وزارتی اظهار داشت: اگر یک مدیر ارشد آرامش فکری نداشته باشد با تصمیم گیریهای عجولانه و جزیرهای و همچنین برخوردهای سینوسی مواجه هستیم که به هدر رفت منابع و خروجی ناسالم منجر میشود.
وزیر بهداشت با تأکید بر اهمیت کار مدیران حوزه وزارتی خطاب به آنان افزود: در عین حال که کار شما مهم و مسوولیت شما سنگین است، بیشترین فشارها از سوی یک مدیر ارشد به شما وارد میشود و به نوعی سنگ صبور یک مجموعه اجرایی هستید.
هیچ انسانی مصون از خطا و اشتباه نیست
دکتر هاشمی گفت: هدف انقلاب اسلامی ارتقاء معیشت و فرهنگ مردم بود و در طول سه دهه گذشته تلاشهای زیادی در این زمینه انجام شد.
وزیر بهداشت اظهار داشت: با وجود تلاشهای زیاد مسوولان همچنان مشکلات متعددی وجود دارد که ناشی از مدیریتها است و کمتر به خارج از مرزها و متهم کردن دستگاهها و قوا مربوط میشود.
وزیر بهداشت سیاست گذاری و انتخاب افراد نامناسب را از دیگر مشکلات بعد از انقلاب عنوان کرد و گفت: هیچ یک از انسانها از خطا و اشتباه مصون نیستند و هر چه بار مسوولیتها سنگینتر باشد، اشتباهات بیشتر جلوه گر میشوند که باید تلاش کرد این خطاها به حداقل برسند.
دکتر هاشمی تأکید کرد: طبق وعدههای این دولت امیدواریم بتوانیم با اقدامات خود از درد، رنج و گرفتاری مردم بکاهیم چرا که بخش زیادی از مردم کم درآمد هستند و با مشکلاتی مانند فقر، بیکاری و اعتیاد دست و پنجه نرم میکنند.
وزیر بهداشت افزود: زمانی که در جلسات از کاهش تورم نقطه به نقطه سخن میگوییم ممکن است مردم در زندگی روزمره خود و زمانی که برای خرید به بازار میروند نتوانند آن را احساس کنند.
(وزیر بهداشت با بیان اینکه بنده به دلیل پزشک بودن، در جلسات هیات وزیران به نوعی محرم وزرا هستم افزود: بعضی از وزرا نمیتوانند شب به راحتی بخوابند چرا که گرفتار تأمین اعتبار و برخی قوانین دست و پا گیر، برآورده کردن توقعات مردم و دستگاههای نظارتی مانند مجلس شورای اسلامی و عدم پویایی سیستم اداری هستند.)
دکتر هاشمی خاطر نشان کرد: افراد و انگیزههای آنان مانند سابق نیست به عنوان نمونه در وزارت بهداشت، با در خواست و التماس زیاد برخی از افراد حاضر به مسوولیت و ریاست بر دانشگاهها نیستند چرا که افراد مجرب از آبروی خود میترسند.
انتهای پیام/