به گزارش
خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ ۵۸امین انتخابات ریاستجمهوری آمریکا قرار است سه شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۵ برابر ۸ نوامبر ۲۰۱۶ میلادی برگزار شود. باراک اوباما رئیس جمهور فعلی به دلیل محدودیت دورهها بر اساس متمم بیست و دوم قانون اساسی ایالات متحده برای انتخاب شدن برای سومین بار واجد شرایط نیست.
کلینتون از جوانی وارد عرصه سیاست شده و در پی برابری زنان و مردان در جامعه آمریکا گام بر می دارد
**بیوگرافی هیلاری کلینتون:
Hillary Rodham Clinton-1
2-متولد ۲۶ اکتبر ۱۹۴۷ در ایالت ایلینوی
3-نام تولد هیلاری دایان رادام
4-وزیر سابق امور خارجه آمریکا در کابینه اول باراک اوباما
5-همسر بیل کلینتون، چهل و دومین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا
6-بانوی اول ایالات متحده از سالهای ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۱
هیلاری از سوی مجلهٔ فوربس به عنوان پنجمین زن قدرتمند جهان در سال ۲۰۱۲ انتخاب شد. وی از اعضای میانهروی حزب دموکرات ایالات متحده آمریکا است. وی فرزند نخست دروتی و هیو رادام بود. هیلاری و برادرانش تونی وهیو در بریج پارک در حومه شهر شیکاگو در ایالت ایلینوی رشد یافت.
بعد از پایان تحصیلات در کالج ولزلی در رشته علوم سیاسی درسال ۱۹۶۹ وارد مدرسه حقوق دانشگاه ییل شد، و در این مکان برای نخستین بار با بیل کلینتون آشنا شد. او در سال ۱۹۷۳ دکترای حقوق را از همین دانشگاه دریافت کرد.
بعد از مدتی در آرکانزاس در کنار بیل کلینتون که فعالیت زیادی را برای تبدیل شدن به یک سیاستمدار حرفهای آغاز کرده بود مشغول شد.
بیل کلینتون و هیلاری در سال ۱۹۷۵ با هم ازدواج کردند. هیلاری در سال ۱۹۷۶ عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه آرکانسا و همچنین عضو مؤسسه حقوقی شد.
در سال ۱۹۷۴ هیلاری به عنوان دستیار کمیتهٔ قضایی کاخ سفید که پیرامون ریچارد نیکسون تحقیق میکرد مشغول کار شد. در سال ۱۹۸۰ بیل و هیلاری صاحب دختری به نام چلسی شدند.
در صورت پیروزی هیلاری، وی و شوهرش اولین زوجی هستند که توانستهاند سمت ریاست جمهوری آمریکا را کسب نمایند
در این موقع همسرش بیل کلینتون به عنوان دادستان کل و بعد از مدتی فرماندار آرکانزاس انتخاب شد هیلاری به مدت ۱۲ سال بانوی اول آرکانزاس بود. او همچنین هوادار سرسخت تأمین رفاه برای کودکان و آموزش و پرورش مناسب و استاندارد بود.
در سال ۲۰۰۰ هیلاری کلینتون به عنوان سناتور ایالت نیویورک انتخاب شد او یکی از اولین زنان منتخب در مجلس سنای ایالات متحده آمریکا بود.
در پی حملات ۱۱ سپتامبر کلینتون خواستار دریافت بودجه برای بهسازی نیویورک سیتی و ارتقای امنیتی در ایالتش شد. تلاش او به همراه سناتور ارشدتر نیویورک چاک شومر در تأمین ۲۱ میلیارد دلار بودجه برای بازسازی جایگاه مرکز تجارت جهانی کلیدی بود.
کلینتون قویاً از مداخلهٔ نظامی آمریکا در افغانستان در سال ۲۰۰۱ حمایت کرد و گفت این اقدام فرصتی برای مبارزه با تروریسم و در عین حال ارتقای زندگی زنان افغانی است که در دولت طالبان در رنج هستند. کلینتون در اکتبر ۲۰۰۲ به قطعنامه جنگ عراق که به رئیس جمهورجرج دبلیو بوش اجازهٔ استفاده از نیروی نظامی علیه عراق را میداد رأی موافق داد.
موافقت هیلاری با مداخله نظامی در عراق و افغانستان قطعا آثار خوبی به دنبال نخواهد داشت زیرا مردم آمریکا از همان ابتدا و با گذشت زمان با این اقدام مخالف بودند و این مداخلهها به اقتصاد این کشور لطمات زیادی وارد کرد و در پس این مداخلهها جوانان زیادی کشته شدند، این گونه حمایتها در تصمیم گیری مردم قطعا تاثیر بسزایی خواهد داشت.
در اول دسامبر سال ۲۰۰۸ باراک اوباما به طور رسمی هیلاری کلینتون را به عنوان وزیرخارجه دولت خود معرفی کرد. کلینتون در ۲۱ ژانویه ۲۰۰۹ از سنا رأی اعتماد گرفت و همان روز به عنوان وزیر امور خارجه سوگند خورد و از سنا استعفاء داد. او نخستین بانوی اول سابق است که در کابینه ایالات متحده آمریکا کار کرده است.
هیلاری کلینتون در میان همسران روسای جمهور پیشین و کنونی آمریکا
با گسترش اعتراضات بهار عربی در سراسر منطقه، کلینتون در صف مقدم پاسخ آمریکا به آن قرار داشت، پاسخی که او نیز قبول داشت که گاهی ضد و نقیض بود، از برخی حکومتها حمایت میکرد در حالی که از معترضین علیه برخی دیگر حمایت میکرد. با وقوع جنگ داخلی لیبی تغییر موضع کلینتون به نفع مداخلهٔ نظامی او را در ردیف سفیر آمریکا در سازمان ملل سوزان رایس و سامانتا پاور از چهرههای شورای روابط خارجی قرار داد و نقطه چرخشی کلیدی در غلبه بر مخالفت درونی در دولت از سوی گیتس وزیر دفاع، مشاور امنیتی تامس دانیلن، و جان برنان مشاور ضد تروریسم در جذب حمایت اعراب و تأیید سازمان ملل برای مداخله نظامی در لیبی (۲۰۱۱) بود.
در ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۲، کنسولگری آمریکا در بنغازی، لیبی مورد حمله قرار گرفت که منجر به مرگ کریستوفر استیونز سفیر آمریکا و سه آمریکایی دیگر شد. حمله و سؤالات پیرامون امنیت کنسولگری آمریکا و توضیحات متغیر در پی آن در خصوص آنچه رخ داد، در آمریکا از نظر سیاسی مجادله برانگیز شد.کلینتون در ۱۵ اکتبر گفت او در خصوص مسألهٔ قصورهای امنیتی مسئولیت میپذیرد، با این وجود توضیحات متفاوت ناشی از گیجی اجتناب ناپذیر مه جنگ در پی حوادث این چنینی بوده است.
آرم انتخاباتی هیلاری کلینتون
در ۱۹دسامبر هیئتی به رهبری تامس آر. پیکرینگ و مایک مولن گزارش خود را در این خصوص منتشر کرد. این گزارش شدیداً از مسئولین وزارت امور خارجه در واشنگتن به دلیل بیتوجهی به درخواست برای نگهبانان بیشتر و ارتقای امنیتی و قصور در تأمین رویههای امنیتی در محیطی که امنیتش در حال کاهش بود، انتقاد کرد.
انتقادات متمرکز بر دفتر امنیت دیپلماتیک و دفتر امور خاور نزدیک بود، چهار مسئول وزارت خارجه در سطح دستیار وزیر و پایینتر در نتیجهٔ آن از مقام خود برکنار شدند. کلینتون گفت نتایج این گزارش را میپذیرد و این که تغییراتی برای پیادهسازی پیشنهادها در دست اقدام است. کلینتون در ۲۳ ژانویه ۲۰۱۳ در برابر کنگره در خصوص حملهٔ بنغازی شهادت داد. او از اقداماتش در پاسخ به واقعه دفاع کرد و با وجود پذیرش مسئولیت رسمی، گفت از قبل هیچ نقش مستقیمی در مباحثات خاص در خصوص امنیت کنسولگری نداشته است. جمهوریخواهان کنگره او را در موارد متعدد مورد چالش قرار دادند که گاهی باعث پاسخهای احساسی یا عصبی از سوی او شد.
هیلاری در مقطعی که وزیر خارجه آمریکا بود نسبت به اتفاقی که برای سفیر این کشور در کنسولگری آمریکا در بنغازی افتاد، قصور کرده بود و نتوانست به عنوان وزیر خارجه نقش مطلوبی داشته باشد، و حالا انتخاب شدن وی به عنوان رئیس جمهور مورد شک و تردید قرار دارد، زیرا مردم هر کشور به تمامی موضوعات توجه خواهند داشت و مردم آمریکا هم از این قاعده مستثنا نیستند.
این امر موجب شد، هیلاری کلینتون روز جمعه اول فوریه ۲۰۱۳ به طور رسمی از سمت خود به عنوان وزیر خارجه آمریکا کناره گیری کرد. جان کری در کابینه جدید باراک اوباما جایگزین خانم کلینتون شد.
پس از ترک وزارت امور خارجه، این اولین بار پس از سی سال بود که او هیچ مقام دولتی نداشت. با این که جز استراحت برنامهای برای آیندهاش نداشت، شروع به کار بر جلد دیگری از خاطراتش کرد و به همسر و دخترش به عنوان عضوی از بنیاد کلینتون پیوست. و در آنجا بر تلاشهای بر توسعهٔ امور کودکان تمرکز کرد و در زمینهٔ تلاش جهانی برای نامنویسی دختران در مدارس راهنمایی تلاش کرد.
بنیاد شروع به پذیرش کمکهای مالی از دولتهای خارجی که از زمانی که او وزیر بود متوقف شده بود، کرد. او همچنین شروع به سخنرانیهای پولی کرد حدود $۲۰۰٬۰۰۰ برای هر سخنرانی دریافت کرد. او همچنین به نیابت از بنیاد، برخی سخنرانیهای غیرپولی را انجام داد. در سپتامبر ۲۰۱۴ دختر او دختری به نام شارلوت به دنیا آورد. در آوریل ۲۰۱۵ هیلاری با شروع مبارزات انتخاباتیش از بنیاد کلینتون استعفاء داد و بنیاد اعلام کرد دیگر فقط از شش کشور اروپایی و استرالیا کمک مالی میپذیرد.
هيلاري کلينتون اگر چه به دليل زن بودنش و بر اساس قوانین مجامع فراماسونری نمیتواند عضو فراماسونری باشد، اما عضو ساير گروههای مخفی همچون ايلوميناتی و گروههای سری (Secret Society) است.
وی با گروه دیگری به نام "بيلدربرگ" ارتباط بسيار قوی و نزدیکی دارد. گروه بيلدربرگ که مخفی و ماسونی بودن آن بر اکثر محققان پوشيده نيست، يک گروه ماسونی بسيار قوی و قدرتمند است، به طوری که نبض تعداد زيادی از فعاليتهای اقتصادی و رسانهای دنيا را در دست دارد.
هیلاری با ارتباط قویای که با این گروهها دارد و ارتباط خوبی که با رسانههای دنیا دارد، باید دید میتواند در جهت کسب رای و انتخاب شدن خود به عنوان رئیس جمهوری استفاده کند. هیلاری كلينتون به عنوان مامور مخفی سازمان سيا برای پاكسازی جنبش ضد جنگ در دانش "ييل" فعاليت میكرد.
وزير خارجه آمريكا از شركای اصلی شركت "رز لو"، مهره كليدی در امور قاچاق دارو در خاورميانه و شمال آفريقا است. اگر هیلاری در انتخابات ریاست جمهوری 2016 موفق شود و با فعالیتی که در امر قاچاق دارو در خاورمیانه و شمال آفریقا دارد، تاثیرات نامطلوبی بر روی فعالیتهای دیگران خواهد داشت و فردی به عنوان رئیس جمهور در فعالیتهای غیرقانونی دخیل باشد، باید انتظار داشت که دیگران هم در پای بندی به قانون تلاشی نداشته باشند.
گفته میشود كه كلينتون طراح بحران و فاجعه "واكو"، (قتل عام فجیع گروه دیویدیان) بوده و از همدستان در كتمان حقيقت قتل "وينس فاستر"، معاون شورای ويژه كاخ سفيد در دولت بيل كلينتون بود كه مرگ او را خودكشی تلقی كردند.
وی مدافع حقوق همجنسبازان در سراسر جهان است. منابع آگاه در آمریکا پیش از این خبر داده بودند که هیلاری کلینتون بیش از دو دهه است که سابقه همجنس بازی دارد، اما این خبر هنوز مورد تردید قرار نگرفته بود، اما با دفاع هیلاری از همجنسبازان، خبر همجنس باز بودن وی را مورد تایید قرار میدهد.
هیلاری در زندگی شخصی و کاری با حاشیههای بسیاری دست و پنجه نرم کرده است و باید دید این حاشیهها در انتخاب وی به عنوان رئیس جمهور تاثیر گزار است و یا خیر؟، البته تازه اول راه هستند.
کلینتون در دانشگاه ییل
در حقیقت میتوان به هیلاری کلینتون لقب خانم حاشیه را دارد زیرا در طی سالهای گذشته در زندگی شخصی و کاریاش حاشیههای زیادی به وجود آمده است.
رئیس جمهوری پیشین آمریکا اظهار داشت تصمیم گرفته است تا در فعالیت های انتخاباتی همسرش ( هیلاری) جهت آمادگی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶، فقط نقش مشاور پشت پرده را ایفا کند. بیل کلینتون در گفتگو با نشریه«تاون اند کانتری»در آمریکا گفت:«ترجیح می دهم در سالی که شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در کشور هستیم در دفتر کارم در موسسه خیریه ای که پس از پایان دوران ریاستم، در سال ۲۰۰۱، ایجاد کردم حضور داشته باشم.»
وی نامزدی هیلاری کلینتون را در انتخابات ریاست جمهوری آینده مهم ارزیابی کرد و گفت:« او چنین تجربه ای نداشته است و در حال حاضر نیز در پی آن است تا با رای دهندگان آمریکایی ارتباط برقرار کند.»
کلینتون در ۱۲ آوریل ۲۰۱۵، از طریق انتشار یک ویدئو کاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ را اعلام کرد.
بیوگرافی جو بایدن:
1-جوزف "جو" بایدن جونیور
2- Joseph Robinette "Joe" Biden, Jr
3- ۲۰ نوامبر ۱۹۴۲ در پنسیلوانیا
4-وکیل و سیاستمدار آمریکایی از ویلمینگتن در ایالتدلاویر
5- وی از سوی باراک اوباما نامزد حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۰۸ ریاست جمهوری ایالات متحده، به عنوان معاون رییس جمهور برگزیده شد
وی در سال ۱۹۷۳ تا ۲۰۰۹ میلادی سناتور ایالت دلاویر در سنای ایالات متحده آمریکابود. بایدن نامزد مقام ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۰۸ میلادی از حزب دموکرات آمریکا بود. وی از اعضای ارشد این حزب و رییس کمیته روابط خارجی سنا است. بایدن فارغ التحصیل دانشگاه دلاویر در دو رشته علوم سیاسی و تاریخ، و نیز دارای دکترای وکالت از دانشگاه سیراکیوز است.
سناتور بایدن از جمله سیاستمداران آمریکایی است که طی سالهای گذشته بارها خواستار ازسرگیری روابط تهران – واشنگتن شده بود. جو بایدن با تغییر رژیم ایران مخالف است.
بایدن با وجود اینکه بارها تمایل خود را نسبت به از سر گیری روابط تهران واشنگتن اعلام داشته، باید دید اگر به عنوان رئیس جهمهور ایالات متحده انتخاب شد، آیا در این روابط تغییری ایجاد میشود و یا خیر.
البته تغییر رویکرد در روابط بستگی به ایران هم دارد، زیرا ما پس از انقلاب اسلامی تمایلی برای برقراری رابطه نداریم و اما (ره) در این رابطه بیانات صریح و روشنی داشتهاند.
جو بایدن به حمله آمریکا به عراق رأی مثبت داد ولی در سال ۲۰۰۶ پس از افزایش خشونتها در عراق طرحی بر مبنای فدرالیزه کردن عراق و تقسیم آن به سه بخش کردنشین، شیعه نشین و سنی نشین مطرح کرد که با مخالفت دولت جرج بوش مواجه شد.
بایدن هم همانند هیلاری از حمله به عراق حمایت کرد و این اقدام همانطور که در ابتدای گزارش گفته شد، آثار مخربی بر روی اقتصاد و وضعیت اجتماعی ایالات متحده گذاشت.
بایدن از گذشته علاقمندی خود را نسبت به رژیم صهیونیستی اعلام کرده و در مصاحبه با یکی از شبکههای رژیم غاصب گفته، : «من یک کاتولیک معتقد هستم، و مانند هر کاتولیک سرسختانه بر این اصل پای میفشارم که یک کاتولیک خوب قبل از آنکه مسیحی باشد، باید یک یهودی خوب باشد و من نیز پیش از آنکه مسیحی باشم خود را یک یهودی میدانم، و نه تنها این، بلکه افتخار دارم که بگویم که من یک صهیونیست هستم و به صهیونیست بودن خود افتخار میکنم و به وجود اسرائیل و ملی گرایی یهودیان سخت پای بندم»!
او یکی از اعضای حزب دمکرات آمریکا محسوب میشود و اکنون نیز در حال سپری کردن ششمین دوره سناتوری خود است.
جوزف بایدن که به اختصار جو بایدن نامیده میشود، از نظر مدت عضویت در سنای آمریکا در میان دموکراتها مقام چهارم را دارد. بایدن همچنین طولانیترین دوره نمایندگی از ایالت دلاوار را در سنا داشته است.
بایدن در گذشته نیز در این مقام خدمت کرده است. این سناتور کهنه کار آمریکایی پیشتر نیز در مقام رئیس کمیته قضایی سنای آمریکا به انجام وظیفه پرداخته است.
او در مقام کاندیدای حزب دموکرات آمریکا نیز در رقابتهای مقدماتی این حزب در دوره گذشته برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری حضور یافته بود، اما پس از برگزاری انتخابات مقدماتی در آیوا از کاندیداتوری انصراف داد.
بایدن برخلاف اوباما در عرصه سیاست خارجی از توانمندی زیادی برخوردار است، البته بایدن و هیلاری، هر دو از رابطه بسیار خوبی با رژیم صهیونیستی برخوردار هستند. هر دو در کابینه اوباما حضور داشتند و این وجه تشابه آنها است.