به گزارش حوزه میراث و گردشگری باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، بهشتی دراین دیدار که با هدف بررسی راههای اجرای طرح های پژوهشی میان پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و دانشگاه شیکاگو برگزار شد ابراز امیدواری کرد همکاری ها با موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو عملیاتی شوند.
وی با اشاره به اقدامهای موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو در مورد الواح هخامنشی اقدامات این موسسه را در این زمینه بسیار پررنگ و موثر دانست.
بهشتی افزود: تا جایی که به یاد دارم در سالهای گذشته توافق های زیادی در مورد کتیبه ها داشته ایم که علاقه داریم این تفاهم ها به روز و فعال شوند.
گیل استاین نیز با اشاره به زمینه های فراوان همکاری موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو با ایران گفت: این همکاری ها آنقدر برای ما مهم و با ارزش است که صبر و شکیبایی می کنیم تا موضوع قضایی کتیبه ها به نتیجه برسد چون در حال حاضر فضای سیاسی آماده است.
او تصریح کرد: هر تصمیمی که دادگاه بگیرد به نفع ایران خواهد بود زیرا که این اشیاء فرهنگی هستند و تجاری نیستند که کسی بخواهد در مورد مالکیت آنها نظر دهد.
استاین افزود: نمی توانم صد درصد اطمینان بدهم ولی خیلی امیدوارم که رأی دادگاه به نفع ایران باشد،در حقیقت متن آنقدر قوی نوشته شده است که دادگاه عالی نمی تواند رأیی به غیر از این بدهد.
مدیر موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو در همین حال خاطرنشان ساخت که در چند ماه آینده این رأی صادر خواهد شد و بعید می دانیم به سال آینده موکول شود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: این دیدار در نحوه همکاری های پژوهشی بین موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری موثر و سازنده باشد.
پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو در حاضر سرگرم گفت و گو برای تنظیم تفاهم نامه ای در زمینه کارهای پژوهشی هستند.
گفتنی است، الواح هخامنشی آثار تاریخی ارزشمندی هستند که برای بررسی و تحقیق به عنوان امانت به دانشگاه شیکاگو آمریکا فرستاده شده بود ولی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همکاری سازمان میراث فرهنگی و مرکز شرق شناسی دانشگاه شیکاگو دچار وقفه طولانی شد.در دولت هشتم موضوع دوباره پیگیری و منجر به بازگرداندن تعدادی از الواح به ایران شد.
گیل استاین رییس موسسه شرق شناسی شیکاگو پیش تر در دفاع از پرونده الواح هخامنشی در دادگاه فدرال آمریکا این آثار تاریخی را متعلق به دولت ایران دانسته است.
این کتیبه ها از آن نظر ارزشمند هستند که نشان می دهند تخت جمشید ، پاسارگاد و موزه ملی ایران، برخلاف اماکنی مانند اهرام ثلاثه مصر ، توسط بردگان و به زور شلاق بنا نشده اند بلکه توسط استادان و کارگران آزادی ساخته شده اند که در ازای کار خود دستمزد می گرفتند و از مزایایی مانند مرخصی و پاداش هم برخوردار بوده اند.
وحتی اتباع سرزمین های دیگر نیز که در تخت جمشید کار می کردند ،از حقوق و مزایا برخوردار بودند.
این کتیبه ها که تعدادی از آنها پیش از این به ایران بازگشته و هم اکنون در موزه تخت جمشید و موزه ملی ایران نگهداری می شوند بیانگر این است که سیستم حسابداری دقیقی در دوران هخامنشی در 2500 سال پیش جاری بوده و همه پرداخت ها بر اساس اسناد مالی مکتوب صورت می گرفته و موضوع هایی مانند ضامن و ضمانت نیز در این دوران متداول بوده است.
انتهای پیام/