رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد گفت: تلاش 2 ساله پژوهشگران این واحد در بررسی تأثیر عصاره 16 گونه گیاهی برعوامل عفونت دستگاه تنفسی ماهیان سردابی، نشان داد ترکیب عصاره سه گونه گیاهی «مُورد»، «آویشن کوهی» و «مرزه بختیاری»، خاصیت ضدمیکروبی قوی در این زمینه دارند.
دکتر عبداله قاسمی افزود: در بررسی تأثیر ضدمیکروبی عصاره های استخراجی در مزارع پرورش ماهی هم مشخص شد که عصاره های گیاهان داروئی، باعث درمان 90 درصد عفونت دستگاه تنفسی ماهیان سردابی می شود درحالی که آنتی بیوتیک رایج شیمیایی به نام اریترومایسین، فقط 50 درصد این عفونت را درمان کرد.
وی با بیان اینکه نتایج این تحقیق در مجلات علمی کشور آلمان به چاپ رسیده است، دسترسی آسان به مواد اولیه، هزینه پایین تولید و اثربخشی بیشتر را از مزایای آنتی بیوتیک های گیاهی در مقایسه با انواع شیمیایی بویژه اریترومایسین برشمرد و گفت: این عصاره گیاهی علاوه بر خاصیت ضد میکروبی، تقویت کننده دستگاه ایمنی و بهبود دهنده کیفیت بافت های بدن ماهیان سردابی هم می باشد.
انتهاي پيام/د